Bandwerk internet- en reclamebureau: de trotse media partner van RIVO Rijssen
Foto bij Rivo kampioen in topklasse C

Rivo kampioen in topklasse C
woensdag 20 apr 2016

Rivo Rijssen kampioen in de Topklasse C

De 1e helft van het seizoen werd het team kampioen van de hoofdklasse en plaatste zich daardoor voor de Topklasse het 2e helft van het seizoen. De eerste 2 potjes werden gewonnen met 3-1 en 4-0 en daarna moesten we naar krekkers,  We verloren er dik en naar een goed teamgesprek ging de knop om. We wonnen de ene na de andere wedstrijd en werden zelfs 3e bij de NOJK!! We wonnen thuis van krekkers met 4-0 en vorige week wonnen we ook met 4-0 uit bij VCV.  We moesten 16 april spelen in Denekamp tegen Devoko. We hadden voldoende aan 3-2 winst! We waren al erg vroeg in Denekamp aangekomen en de meiden hadden er allemaal erg veel zin in. Voor mij als coach was het ook een zeer bijzondere wedstrijd, omdat ik de meiden uit Denekamp ook train. Om 9.30 werd het 1e fluit signaal gegeven! We vlogen uit de start blokken door een paar hele mooie aanvallen en blokjes. We kwamen gelijk 8-2 voor en Devoko had het zeer zwaar om de ballen aan de grond te krijgen.

Onze Libero  lise Harbers stuurde de passlijn goed aan en haalde veel ballen van de grond. Maud Nales hakte aan de buitenkant een paar beste ballen binnen en daardoor kwamen we op 17-9 voor. Onze blok stond deze 1e set heel goed en Marit kamans pakte 3 kill blokjes en na een hele goede 1e set wonnen we met 25-11.

2e set niet verslappen en doorgaan waar we bleven. Susan Schepers begon met een goede serve serie en onze voorsprong was er gelijk weer van 5 punten. De spanning was op de koppies goed te zien, maar echt geweldig hoe ze hier mee omgingen en de vechtlust die de meiden gaven om elke bal van de grond te halen was groot. Onze aanvoerder/spelverdeler Anna Bouwens kon alle aanvallers geweldig vinden in deze set en we scoorden op alle posities. Fleur Timmer scoorde veel punten met de aanval maar pakte ook zeker haar blokjes mee. Benthe Murre scoorde op midden 4 punten deze set en we wonnen de 2e set met 25-16.

Nog 1 setje moest nu gewonnen worden en we wouden net als de andere sets gelijk de voorsprong pakken . Dit lukte geweldig en we kwamen gelijk 15-5 voor. De druk was eraf merkte je en er werd super gespeeld.  Devoko meiden kwamen nog terug tot 19-12 maar door een goede serve serie van Marit Wolbers liepen  we verder uit en wonnen de set met 25-12 en daardoor was het kampioenschap een feit!! De meiden vlogen elkaar in de armen en waren gigantische blij en natuurlijk het voltallige publiek uit Rijssen ging ook uit zijn dak.

De 4e set moest natuurlijk nog wel gespeeld worden en ook deze wouden we graag winnen! Imke Beltman starte met een hele sterke serve en scoorde daar veel punten mee. Sarah klein Horsman pakte 2 blok punten op het midden en we stonden steeds 3a 4 punten voor en streden nog steeds voor elke bal. We kwamen met 24-18 voor en door een slimme 2e bal van Suzan Agterberg haalden we ook de 4e set binnen. Devoko had een leuk cadeau voor ons en nog dankjewel daarvoor!!

De ouders hadden heerlijke tompouzen gehaald met foto`s van het team erop. Deze gingen er natuurlijk wel in bij de meiden en coachers en we hebben er een mooi feest van gemaakt.

Ik wil als coach van deze geweldige groep meiden even alle ouders bedanken en mijn Maatje Mark Agterberg in het bijzonder. We hebben een geweldig jaar met de meiden al meegemaakt en we krijgen nog een leuk toetje na het seizoen in Emmeloord. We gaan onze uiterste best doen om er alles uit te halen wat erin zit. We spelen tegen Impala uit leek , Dinto uit Warmenhuizen. De 4e plek is nog niet bekend. Sliedrecht speelt tegen Activia nog een wedstrijd om te belissen wie het 4e team wordt, 28 mei is de datum en ik denk dat alle meiden er nu al naar uit kijken.  2 jaar geleden ben ik met deze groep meiden begonnen in de C1 en dan nu dit halen is wel heel erg gaaf en ik ben super trots op alle 11 meiden. Deze meiden zijn dit jaar hard vooruit gegaan en de training is genieten om met hun aan de slag te gaan.