Bandwerk internet- en reclamebureau: de trotse media partner van RIVO Rijssen
EVEN GEDULD A.U.B.
"RIVO Rijssen, dat ben ik, dat ben jij, RIVO Rijssen dat zijn wij!"
Foto bij Mini's meiden 2e regiokampioenschappen

Mini's meiden 2e regiokampioenschappen
dinsdag 3 mei 2016

Rivo mini meiden 2e bij de regiokampioenschappen

De groep meiden speelt al in de C de 2e helft van de competitie maar door de 1e plek in de 1e helft van de hoofdklasse niveau 5 mocht het team gaan strijden voor de 1e plaat bij de regiokampioenschappen niveau 5 in Barneveld.  We hadden een bus geregeld via Rivo en gingen al om 8.30 op pad richting Barneveld. Daar aangekomen in de grote, mooie sporthal kon de dag beginnen . We zaten in een poule van 5 teams en de nummer 1 van de poule plaatste zich gelijk voor de halve finale en de nummer 2 en 3 moesten nog een tussen wedstrijd spelen. Het doel  was duidelijk we gingen voor de 1e plek in de poule.  De 1e wedstrijd was tegen Salvora uit Raalte. Dit team beschikte over veel grote en sterke meiden. Bij niveau 5 krijg je een punt voor 3x spelen en deze x was het op tijd dus de score kon wel eens hoog oplopen en dat bleek ook zo te worden dit toernooi. We speelden een erg goede pot en wonnen met 2x 46-31!  Dit was een erg goed begin en alle 6 de meiden speelden geweldig!

De 2e pot moesten we tegen Trivos uit Wijchem. Dit team was vorig jaar kampioen bij de regiokampioenschappen en wou ook graag dit jaar ook weer ver komen. De 1e set werd gelijk een heftig gevecht en beide teams speelden contstant 3x gelukkig konden wij aan het einde van de set net gas bij geven door een paar slimme prikballen kort over het net op de midvoor speler die de bal dan gelijk erover heen deed en wij weer 3x konden spelen, dus werd het 48-42 voor ons. De 2e set werd de bal te gemakkelijk over het net gespeeld en kon Trivos met hun lange meiden wat ballen in de hoeken gooien bij ons. Zei wonnen de set verdiend met met 48-45 en daardoor werd het een gelijk spel.

De 3e pot was vs VVH uit Harderwijk. Deze wedstrijd was vanaf het begin niet heel spannend en het kracht verschil was groot. De meiden uit Harderwijk gingen voor elke bal maar wij speelden heel slim de ballen in de hoeken en kort. Met setstanden van 50-30 en 52-32 was de 2e winst een feit.

De 4e pot was tegen Dynamo Tubbergen en er moest met 2-0 worden gewonnen om direct door te gaan naar de halve finale.  Vorig jaar verloren we in Niveau 4 van dit team erg dik en waren benieuwd of we ze nu tegenstand konden bieden. Dit bleek zeker in de 1e set en die wonnen we verdiend met 50-44. 2 teams die zeer mooi al volleybalden op jonge leeftijd en elke keer 3 keer speelden. De 2e set was ook extreem spannend en we kwamen net met 48-46 te kort. Deze wedstrijd bleek dat van beide kanten de puntentelling erg lastig in niveau 5 is!

We moesten daardoor extra kruis wedstrijd spelen tegen Elite Dynamo die 3e was geworden in de andere poule.  We speelden zeer contstant en wonnen beide sets met een redelijk verschil .

De halve finale was een feit en we moesten tegen het enige jongens team die dag Dynamo uit Apeldoorn. Ik moet zeggen deze jongens speelden erg goed en daardoor werd het een ware strijd in de halve finale. Wij moesten alles uit de kast halen om te winnen en de 1e set werd met 55-54 gewonnen. De 2e set was gelukkig niet zo spannend en wonnen we wat dikker en daardoor plaatste we ons voor de finale en weer moesten we aantreden tegen Dynamo Tubbergen. Beide teams kennen elkaar nu goed en er hing een goede sfeer!

De ralley`s waren gigantische lang en beide teams haalden alles van de vloer en daardoor ontstond er een mooi gevecht. De 1e set liepen we steeds achter de feiten aan en verloren met 2 punten verschil. Niks aan de hand nu de 2e set dikker winnen en dan is de 1e plek binnen .De 2e set bleef spannend en werd beslist in het laatste fluit signaal wij konden nog net 3x spelen en kwamen daardoor ook 2 punten voor en daardoor was er precies gelijke stand. De 3e set van 5 minuten moest het verschil maken. We liepen de hele set achter de feiten aan en daardoor verloren we met 28-25 en werden we 2e naar een zeer geslaagd toernooi

Als coach wil ik de organisatie bedanken voor het mooie toernooi .

We hebben de dag afgesloten met alle ouders bij de Mac donald en het was erg gezellig in de bus terug.

Spelers: Lieke Ter Harmsel, Rhode Pieffers, Kim Borkent, Eva Schepers, Lois Kamphuis, Nina Heuvelman, Floortje van Losser

Trainer/ coach: Dianne Borkent, Johan Strokap

Fysiotherapie Koninginneweg
Bandwerk internet- en reclamebureau

RIVO RIJSSEN IS HAAR SPONSOREN BIJZONDER DANKBAAR

Wanneer alleen het beste goed genoeg is: Bandwerk internet- en reclamebureau