Bandwerk internet- en reclamebureau: de trotse media partner van RIVO Rijssen
EVEN GEDULD A.U.B.
"RIVO Rijssen, dat ben ik, dat ben jij, RIVO Rijssen dat zijn wij!"
Foto bij Rivo Dames 1 compleet voor nieuw seizoen

Rivo Dames 1 compleet voor nieuw seizoen
zondag 19 jun 2016

Rivo Rijssen Dames 1 heeft de selectie voor  volgend seizoen compleet. Het is een selectie dat bestaat uit ervaren en zeer jonge talenten deels uit de eigen opleiding.

Bij Rivo vertrokken Leonie Velten (gestopt), Noor Oerbekke (Rivo DS2), Florinde Pas (studie en daardoor D3), Manon van 't Rood (vertrokken, onbekend),  Rinske Hofste maakt de overstap naar de eredivisie (Eurosped) en Jopke Schutte zal zich verder gaan ontwikkelen bij Tornado Geesteren.

De selectie is deels aangevuld met talentvolle speelsters uit de eigen opleiding: Guusje van Helden (16) van uit dames 2, Annemiek de Bruin (17) vanuit dames 3 en oud dames 1 speelster Annemarel Pas (23). Daarnaast kwamen Bo Duteweerd (16) van Reflex uit Kampen, een talentvolle jonge speelster die voor Rivo heeft gekozen omdat de club het goed voor elkaar heeft volgend seizoen. Het is een meisje die er alles voor over heeft om zich verder te ontwikkelen en verder te zien waar deze stap naar toe zal leiden.

Ella Hazekamp (17) is de uitdaging aan gegaan om 2 niveaus hoger te gaan spelen. Ook Ella is een meisje die mentaal erg sterk is! Heel gedreven en prima balbehandeling. Het is mooi om te zien dat de kleine verenigingen zoals bijvoorbeeld Saasveldia, meisjes  zoals Rinske en Ella zo op kan leiden dat ze een stap omhoog kunnen maken en vandaar weer verder kunnen groeien. Else Voortman (18) van Holyoke uit Enter is van het zelfde laken en pak. Ze speelde vorig jaar eerste klas en gaat het nu  laten zien in de eerste divisie. een op en top twents meisje, nuchter en ongedwongen. Speelt met lef en dat spreekt ons erg aan. Weer een voorbeeld van een speelster die bij een kleine club zoals Holyoke een hoop heeft geleerd en de drive heeft om het onderste uit de kan te halen en we zijn blij dat ze naar Rivo komt om de selectie te versterken.

Hiermee bestaat de selectie uit Annemiek de Bruin (libero), Eva Ellenbroek (spelverdeelster), Guusje van Helden (spelverdeelster),  Romy Hietbrink (midden),  Annemarel Pas (midden), Liza Mollink (midden), Patricia Huetink (diagonaal), Else Voortman (diagonaal), Lieke Scharbaai (passer/loper), Bo Duteweerd (passer/loper), Ella Hazekamp (passer/loper).

De selectie zal net als vorig jaar onder leiding staan van coach Jeffrey Scharbaai en assistente Karin Blokhuis. Richard Mijnheer is de leiding komen versterken als team manager. Een zeer welkome aanvulling en een echt een verbreding voor de technische staf. Er is op ons niveau al weinig tijd en dan,  is het erg fijn dat je als trainer organisatorische zaken bij een manager kunt onder brengen en er niet achter aan hoeft te zitten, of alles wel goed komt. Weer een paar uur die je dan als trainer in het volleybal kunt stoppen. Chauffeur Henk van Pijkeren zorgt er elke uitwedstrijd weer voor dat het team veilig en altijd op tijd bij juiste sporthal aankomt.

Verder heeft het bestuur er vorig seizoen voor gekozen om meer energie in de dames lijn te stoppen. Er is een nieuw beleidsplan gekomen waar we als trainers in onze "prestatie lijn "aan  moeten voldoen. Een rode lijn in de vereniging om het zo efficient en effectief mogelijk te maken om speelsters te laten trainen om het onderste uit de kan te halen. Opleiden en dan gaan kijken hoe we dat in kunnen passen om de gaten tussen dames 1, 2 en 3 te gaan verkleinen. Johan Strokap doet het met de jeugd erg goed, hij speelt met zijn teams elk jaar weer in hoogste regionen van de jeugd kampioenschappen maar daarna ontwikkelen ze zich minder snel en daar moeten we als trainers bij zijn. In veel verenigingen zie je dat er in de jeugd van alles aan technieken aangeleerd wordt. Op een manier, dat wanneer ze de overstap maken naar een hoger spelende ploeg maken, trainers een hele tijd bezig moeten zijn om technieken aan te passen omdat het op hun niveau niet meer kan. Bijvoorbeeld omdat de balsnelheid omhoog gaat. De tijd die ze dan kwijt zijn om dat te veranderen is niet echt efficiënt. We hebben daarom een beleidsplan in het leven geroepen om er voor te zorgen dat mini, jeugd speelsters maar ook daarna zich zo efficiënt mogelijk zullen ontwikkelen.

Ook zullen we een train the trainer programma opstarten. Een mogelijkheid om mijn ervaringen en visies te delen met de trainers of geïnteresseerden binnen onze vereniging . Een mogelijkheid om eye openers te creëren en te discussiëren over volleybal. Ook daar liggen kansen om trainers te trainen en beter te laten worden.

Verder willen we volley-train uit gaan breiden en dat mede gebruiken in het monitoren van onze speelsters in de prestatielijn. Een uitermate handige tool, die voor elke trainer in het volleybal een meerwaarde kan zijn.

Als laatste zijn we bezig om een draai te geven aan een samenwerking met fysiotherapie praktijk de Koninginneweg uit te Rijssen. Een praktijk met vele fysiotherapeuten welke allemaal een eigen specialisme hebben. Mensen die uit de sportwereld komen en daar ook verstand van hebben. Ze hebben nu partnerships met oa. Excelsior 31, Het Ravijn en de ook de zwembond. Mooi om te zien dat ze ook van waarde willen zijn in volleyballand. We gaan 1 keer op de praktijk trainen in de vorm van kracht ontwikkeling en vormen als blessure preventie en bevorderen va lenigheid. Verder zullen ze 1 keer in de week ook bij ons in de hal verschijnen zodat we kracht en t trainen van snelheid en de omzetting naar hoogte kunnen structureren. Ik ben er heel blij mee dat in ieder geval, Jaap Dannenberg en Franklin Achterhuis zich volledig willen inzetten om het team fysiek zo sterk mogelijk te maken. Een verantwoorde klus met een mooie stoel, waarvan ik vind dat je daar als trainer niet op moet willen zitten.

 

Kortom, even een update waar we met de dames van Rivo mee bezig zijn.

Fysiotherapie Koninginneweg
Bandwerk internet- en reclamebureau

RIVO RIJSSEN IS HAAR SPONSOREN BIJZONDER DANKBAAR

Wanneer alleen het beste goed genoeg is: Bandwerk internet- en reclamebureau