Bandwerk internet- en reclamebureau: de trotse media partner van RIVO Rijssen
"RIVO Rijssen, dat ben ik, dat ben jij, RIVO Rijssen dat zijn wij!"
Foto bij Johan schrijft.......

Johan schrijft.......
woensdag 25 jan 2017

Zaterdag 21-1-2017 was het weer zo ver om 1 van de leukste potjes in de topklasse B te spelen in Mariaparochie vs Krekkers B1. We begonnen de 1e set met wat zenuwen en serveerden 3x op rij fout, ook krekkers deed dit en daardoor bleven we tot 8-8 bij elkaar. Vanaf toen kwamen wij meer los en pakten een voorsprong van 5 punten, deze voorsprong hielden we vol en er volgde wat heerlijke lange ralley`s. De goed fluitende scheidsrechters Govert van krekkers liet ook lekker het spel gaan en daardoor ontstond er een leuk gevecht. We bleven onze punten score en vooral onze serve series leverde veel punten op en een 25-21 op de bordjes was het gevolg. 2e set een wissel toegepast om toch nog meer het spel onze kant op de trekken en dat pakte goed uit we scoorden eigenlijk op alle posities en kregen steeds meer grip op de aanvallen van onze tegenstander. De coach van krekkers probeerde nog vanalles maar wij bleven ons eigen spel spelen en dendere door naar een 25-17 winst. De 3e set is vaak de lastigste set en dat merkte je goed. Krekkers ging een alles of niets spel spelen en hun serve druk werd opgevoerd wij kwamen even niet onder de druk uit en er sluipten foutjes in ons spel. We kwamen op 15-7 achter maar na een dubbele wissel begon het weer te lopen en kwamen we punten voor puntje terug en zelfs op 21-21 gelijk. Vanaf toen was het genieten voor de volle tribune. Beide teams kregen de bal niet aan de grond en het werd een ware strijd. Op 24-23 hadden we ons 1e set/match point maar deze kon krekkers wegwerken met een goede harde aanval op buiten. We scoorden daarna de 25-24 over het midden en het laatste punt van de set was een bijzondere. De afstemming tussen de midden en Spelverdeler was niet goed dus kwam de setup te ver. Onze libero bedacht zich geen moment en legde hem op het lege plekje in het veld en dat betekende de 3-0 voorsprong en de winst binnen. De 4e set moet dan natuurlijk nog gespeeld worden en die set is gewoon erg belangrijk,. We begonnen geweldig en door een serve serie kwamen we 11-1 voor. Krekkers leek de handdoek te hebben geworpen en zelfs geen time outs kwamen er meer. We bleven doorgaan waar we mee bezig waren en lieten krekkers op het laatst nog iets terug komen maar met 25-17 waren de cijfers duidelijk voor ons. Als coach genoten van het spel van de meiden. In de Hoofdklasse 2x verloren van dit sterkte team uit Mariaparochie en ze nu kunnen verslaan met 4-0 in de topklasse is wel erg knap van ons 1e jaars B team en 2 c meiden. We hebben nu een week vrij en spelen daarna in Rijssen vs Halley uit Wehl. Deze meiden zijn de 1e helft kampioen geworden in de hoofdklasse en ook dit zal wel weer een leuke strijd gaan worden!

Daarna doorgereden naar Denekamp om te gaan coachen bij Devoko vs Rivo. Voor mij een hele bijzondere wedstrijd omdat ik beide teams train, maar onze vaste coach van rivo kon 1x niet en daardoor nam ik de coaching over. De wedstrijd startte en je merkte dat devoko veel gebruikte maakte van de harde aanval. Na een blessure aan de kant bij devoko begon de 1e set te kantelen en kon rivo de 1e set ongelofelijk knap winnen met 25-22.  De 2e set zo doorgaan was het advies, maar devoko kwam steeds beter in de wedstrijd en we kregen het passend steeds lastiger. We bleven knokken en plezier maken en daardoor pakten we ook de nodige puntjes, maar devoko was sterker en won met 25-16. In de 2e set al wat wissels doorgepakt en in de 3e set voor de 1e keer iemand op de setter positie gezet die dit nog nooit had gedaan. Ik moet zeggen dit pakte leuk uit en we kwamen zelfs 12-10 voor. Vanaf toen zette Devoko gasje bij en liep over ons heen met 25-15. De 4e set koppies bij elkaar en het advies was blijven genieten. We staan in de topklasse en dat is al gigantische knap. Ik moet zeggen de 4e set wat een vechtlust van de meiden en wat een kabaal in het veld en naast het veld. De meiden schreeuwden het uit en het werd gigantische spannend boven de 20. Op 21-21 een wel of niet pannenkoek bal, Devoko dacht het punt binnen te hebben en ging al juichen en daardoor viel de bal bij hun in het veld. Wij konden doordrukken en scoorden over het midden de belangrijke 25-23 de meiden waren door het dolle heen en het leek wel of ze kampioen waren geworden!! De 5e set begonnen we gelijk weer sterk en onze serve was deze 5e set echt heel erg sterk en we kwamen bij de wissel met 8-4 voor. We bleven onze side out scoren en daardoor kwamen we in de 5e set niet in de problemen en wonnen we de set met 15-8. Een ongelofelijke knappe prestatie van deze meiden en jammer genoeg de blessures bij devoko dat was wel een grote smet op deze wedstrijd. Ik merk in de training dat we mooie stappen maken en dat je dat nu al ziet in de topklasse vs een heel sterk team devoko is wel erg knap. Het doel dit jaar was hoofdklasse spelen en de topklasse halen was al een kers op de taart en dat we nu naar 2 potjes 8 punten hebben dat had ik echt niet verwacht en dan zie je dus hoe snel een jeugd team vooruit kan gaan. We zijn aankomende zaterdag vrij maar gaan deze week weer lekker fanatiek trainen.