Bandwerk internet- en reclamebureau: de trotse media partner van RIVO Rijssen
EVEN GEDULD A.U.B.
"RIVO Rijssen, dat ben ik, dat ben jij, RIVO Rijssen dat zijn wij!"
Foto bij Rivo Dames 1 klaar voor nieuw seizoen

Rivo Dames 1 klaar voor nieuw seizoen
donderdag 29 jun 2017

Zoals al eerder gemeld op o.a. V.O.V. stopte Jeffrey Scharbaai aan het einde van dit seizoen als trainer van Rivo Dames 1. De opvolger van Jeffrey had Rivo al in huis. Johan Strokap, de zeer succesvolle jeugdtrainer van Rivo en Devoko uit Denekamp en de Nevobo (middels clinics ter promotie van het jeugdvolleybal) neemt plaats op de bank bij de Rijssense dames.

De afgelopen jaren heeft Johan zijn sporen al verdiend in het jeugdvolleybal, in 7 jaar tijd werd met Rivo teams 7! keer de finale van het Nederlands Kampioenschap behaalt. 1 keer zilver en 6 keer goud waren het resultaat. Zijn jongste gouden medaille werd zwaarbevochten gewonnen met het succesvolle meisjes B team op het sterk bezette NGJK van 27 mei j.l in Emmeloord. Ook tijdens de NOJK toernooien werden met verschillende jeugdteams mooie resultaten behaalt met 1e, 3e, 4e en 5e plekken de afgelopen seizoenen. Bij de regionale bekertoernooien voor de jeugd werden afgelopen seizoenen tevens veel successen geboekt, 2 keer winst en afgelopen jaar helaas verliezend finalist.

De plannen voor seizoen 2017-2018:

Het komende seizoen zal de selectie van Rivo Dames 1 er behoorlijk gewijzigd uitzien. Een groot aantal dames zijn vertrokken naar andere clubs of naar dames 2 maar vanuit de verschillende  opleidingsteams stonden er veel meiden te trappelen om de vacante plekken op te vullen.

Inmiddels zijn we een aantal weken verder en is de selectie helemaal rond. Birke Kuipers is de enige speelster die van buitenaf bij Rivo is gekomen. Na haar jeugdopleiding bij Tornado Geesteren komt de passer/loper de selectie van Rivo Rijssen versterken. Verder zijn Eva Ellenbroek (s.v.), Liza Mollink (midden) en Annemiek de Bruin (libero) gebleven.

Uit dames twee zijn Berith ter Hamsel (midden),  Esmee ter Haar (dia) en Marije Harbers (s.v.) overgekomen en uit meisjes B hebben Fleur Timmer (dia), Marit Kamans (midden) en Susan Schepers (p.l). de stap gemaakt en Lotte Boerman (p.l) heeft afgelopen seizoen in dames 3 gespeeld. Deze meiden, die op een enkeling na, allemaal al één of meerdere malen Nederlands Kampioen in de jeugd zijn geworden zullen het uithangbord van Rivo zijn. Een zeer jonge groep waarbij de jongste, Susan Schepers, nog maar 13 jaar is. De gemiddelde leeftijd van de groep ligt bij aanvang van het seizoen zelfs nog onder de 18 jaar.

Hier wacht dan ook direct de uitdaging. Een jonge groep op een continue hoog niveau te laten spelen is heel erg lastig. Echter gezien de wilskracht, teamspirit en het aanwezige talent heeft de staf, bestaande uit Johan Strokap en Mark Agterberg er alle vertrouwen in dat het een succesvol seizoen gaat worden. Wat dat succes dan gaat inhouden? Dat is nog niet bekend. Er zijn geen doelstellingen qua positie op de ranglijst hoewel handhaving natuurlijk wel wordt gehoopt. De belangrijkste doelstelling is een team te maken waar in de toekomst verder op gebouwd kan worden. Heel bewust is daarom ook gekozen voor een groep van 11 dames. Zo is er iedere zaterdag een plek te verdienen voor speelsters uit één van de opleidingsteams. Het team staat daarmee weer open voor iedereen die de wil en motivatie heeft om deel uit te maken van deze ontwikkeling.

De afgelopen weken hebben we al keihard getraind en die trainingen zagen er veelbelovend uit. Na de zomestop zullen diverse oefentoernooien en wedstrijden gespeeld worden zodat op 23 september klaar zullen zijn voor de eerste competitiewedstrijd in Vorden tegen Dash.

Names Rivo Dames 1 wensen wij u allen een fijne vakantie toe!

Fysiotherapie Koninginneweg
Van der Veen Financieel Advies

RIVO RIJSSEN IS HAAR SPONSOREN BIJZONDER DANKBAAR

Wanneer alleen het beste goed genoeg is: Bandwerk internet- en reclamebureau