Bandwerk internet- en reclamebureau: de trotse media partner van RIVO Rijssen

Driekamp Dames 1
maandag 4 sep 2017

Afgelopen zaterdag mochten de dames van Rivo Rijssen voor het eerst “de weide” in. Op het centre-court van de Reggehal in Rijssen ontvingen de dames van trainer Johan Strokap de teams van WVC uit Wierden en VCV uit Varsseveld.

Na 2 weken van voorbereiding waarin keihard is gewerkt maar waar ook steeds wel afwezigen waren door diverse verplichtingen was het eindelijk zover. Zonder onze ervaren spelverdeler Eva Ellenbroek die door een welververdiende vakantie nog ontbreekt maar met de 14 jarige spelverdeelster Suzan Agterberg zijn we met 11 meiden klaar voor de aftrap van het seizoen. Zoals eerder al geschreven hebben we dit jaar een zeer jeugdige en nieuwe selectie en zodoende met 8! Debutanten in dames 1.

Dat was bij onze tegenstander WVC Volley wel anders. Ook daar afwezigen maar wel met een ervaren trainer en selectie. Dat was aan het begin van de wedstrijd ook direct te zien. Passend en verdedigend stonden we vanaf het begin wel aardig goed maar aanvallend een serverend was het nog veel te verlegen. Er was spanning, onrust en schroom. Helemaal niet gek natuurlijk. De eerste set was het op een enkel moment na dan ook achter de feiten aanlopen. Daar waar WVC duidelijk al automatismen kende, blokkerend de zaak op orde had en fysiek veel verder was in de aanval verwonderde de meiden van Rivo zich nog met regelmaat over de snelheid en tegenstand. Het was dus al snel gespeeld met een set-stand van 13-25. De tweede set werden wat wissels toegepast. De omgeving begon wat te wennen en naast de verdediging en de pass begonnen we nu ook wat vrijer te spelen. Aanvallend werden de eerste echte puntjes meegepakt, hier een daar een blok en serverend wisten we de druk ook wat op te voeren. Nog lang niet genoeg om het de dames van coach Frank van den Noort moeilijk te maken maar wel om een beter gevoel te krijgen (14-25). Dit vertrouwen werd dan ook meegenomen naar de derde set. We konden zelfs op voorsprong komen door goed aanvalswerk van met name Lotte Boerman en Liza Mollink. Het spel werd beter verdeeld door Marije Harbers en de pass-lijn met o.a. Birke Kuipers stond als een huis. De voorsprong werd niet alleen vastgehouden maar zelfs wat uitgebouwd en na een goede serveserie van Liza aan het einde van de set konden we zelfs set-winst bijschrijven. 25-17. Iedere set ging het voorwaarts, veel geleerd en op naar de volgende wedstrijd.

Nadat VCV Varsseveld de wedstrijd van WVC Wierden had gewonnen mochten wij het tegen de dames van Frans Jordens opnemen. Ook dit is een jong team maar al wel met behoorlijk meer divisie-ervaring dan Rivo. De setwinst tegen WVC had de Rivo meiden duidelijk een boost gegeven. De passlijn stond opnieuw heel stabiel waardoor de spelverdeling alle kanten op kon. De schroom was er af en de overtuiging meer te kunnen aanwezig. Dit resulteerde in een heerlijke set waarin met lef en overtuiging werd gespeeld. Marit Kamans stond heerlijk te blokkeren, Esmee ter Haar scoorde regelmatig vanaf de diagonaal,  Susan Schepers wist ook haar eerste punten mee te pakken en met heel hard werken in het achterveld door een uitstekend spelende Annemiek de Bruin lukte alles en zo wonnen we zeer verassend de eerste set met 25-16. Het niveau was onverwacht hoog en daar zijn we als begeleiding natuurlijk erg blij mee dat dit er nu al uit kwam. De twee volgende sets werden opgeeist door VCV. Er slopen wat meer fouten in het spel, de euforie van de eerste set bleef iets te lang hangen maar met name de derde set  waarin Fleur Timmer en Berith ter Harmsel lekker speelden wisten we lang bij te blijven. 14-25 was de tweede set 19-25 de derde.

Al met al een prima zaterdag, veel geleerd, lekker gespeeld en een mooie basis om op door te bouwen. Rene Brinks willen we hartelijk danken voor de 3 gefloten wedstrijden. Top! Volgende week zaterdag gaan we naar Wageningen. Daar wachten Scylla, opnieuw VCV en Vocasa. Kunt u zo lang niet wachten om de dames aan het werk te zien? Geen probleem, donderdag in sporthal de Stroekeld om 20.00 uur wordt een oefenpartij tegen WEVO uit Weerselo gespeeld.