Bandwerk internet- en reclamebureau: de trotse media partner van RIVO Rijssen
EVEN GEDULD A.U.B.
"RIVO Rijssen, dat ben ik, dat ben jij, RIVO Rijssen dat zijn wij!"
Foto bij Rivo Dames 1 on tour

Rivo Dames 1 on tour
maandag 11 sep 2017

Rivo Dames 1 op tournee.

Afgelopen zaterdag stond er opnieuw een oefentoernooi voor Rivo dames 1 op de agenda. Na een uitstekende week van met twee trainingen en een prima oefenpotje tegen het ervaren Wevo mochten we het nu, op uitnodiging van Scylla uit Wageningen, opnemen tegen Vocasa uit Nijmegen en tegen het thuisspelende Scylla.

We beginnen de middag tegen Vocasa. Ook een jonge ploeg maar wel uitgerust met een paar ervaren speelsters. Het werd een hele leuke partij waarin Naomi Agterberg uit dames 2 de liberopositie goed invulde op de plek van de afwezige Annemiek de Bruin. Marije Harbers kan deze wedstrijd ook weer spelen nadat ze de afgelopen week (pittige) rugklachten had. De passlijn stond nu ook weer heel aardig zodat Marije het spel lekker kon verdelen. De blokkering functioneerde goed maar toch wisten we de eerste twee sets in wisselende samenstellingen net niet te winnen. De reden: teveel opslagfouten, nog iets te weinig power in de aanval, niet voldoende aanvalsdekking en net niet slim genoeg spelend om in ieder geval onszelf te belonen met een set. We hadden het wel verdiend. De laatste set was het even zoek. De concentratie viel wat weg en een geweldige serveserie van Vocasa deed ons al snel de das om. De winst in deze wedstrijd: twee sets achter elkaar goed spelen zonder ergens echt weg te zakken.

Na een korte pauze konden we ons gaan opmaken voor de strijd tegen de thuisploeg. Ik denk dat hun jongste speelster nog ruim ouder was dan onze oudste speelster. Door wat pijntjes bij Marije, Esmee en Birke was in de derde set de gemiddelde leeftijd zelfs maar 15,4 jaar. Suzan stond op de plek van Marije uit voorzorg voor verdere rugklachten en deed dit opnieuw met verve. De eerste set was de slechtste set tot nu toe dit seizoen. Weggespeeld, niets lukte, chaos en ga zo maar door. 25-10 aan de broek. In de setwissel hebben we het niet over wat fout ging, vertellen we dat dit vaker gaat gebeuren en wijst Johan de meiden vooral op de punten waar we zo goed in zijn. We starten direct heel anders en blijven keurig in het spoor van Scylla. Er komt aan de overkant wat vertwijfeling en onze meiden tonen een enorme veerkracht door na een eerste voorsprong van 18-16 de setwinst langzaam maar zeker naar zich toe te halen door heel veel vechtlust en enthousiasme op te roepen. Wat knap als je dat op die leeftijd al kunt na zo’n enorme oorwassing in de eerste set.

De start van de derde set begint dramatisch, in een adem en een zucht staat het 9-2 en dus time out. En dan gaan de meiden los, er wordt gevochten, keihard aangevallen, reusachtig geserveerd en als leeuwinnen verdedigt. We komen heel langzaam steeds dichterbij en richting het einde van de set zijn de zgn big-points voor onze youngsters en zijn we met drie 17 jarigen, twee 15 jarigen en een 13 en 14 jarige onze tegenstander de baas. De eerste oefenoverwinning is een feit en deze wordt dan ook uitbundig gevierd.

Al met al weer een heel leerzame dag. We gaan deze week, eindelijk weer met Eva Ellenbroek, die na haar vakantie weer aansluit en dus compleet in voorbereiding op het bekertoernooi in Aalten. Daar zijn VCV Varsselveld, BOVO Aalten en WVC-Volley onze tegenstanders. Donderdag spelen we in de Stroekeld tegen het sterke Dynamo Tubbergen. (aanvang 20.15 uur) Dus ook dan kunt u ons weer komen bewonderen.

 

Van der Veen Financieel Advies
Fysiotherapie Koninginneweg

RIVO RIJSSEN IS HAAR SPONSOREN BIJZONDER DANKBAAR

Wanneer alleen het beste goed genoeg is: Bandwerk internet- en reclamebureau