Bandwerk internet- en reclamebureau: de trotse media partner van RIVO Rijssen
"RIVO Rijssen, dat ben ik, dat ben jij, RIVO Rijssen dat zijn wij!"
Foto bij Eerste thuisnederlaag Rivo Dames 1

Eerste thuisnederlaag Rivo Dames 1
maandag 6 nov 2017

Zaterdag 4 november was weer zo’n echte volleybaldag. De hele dag bruiste het al in de sporthal. Mooie overwinningen voor diverse ploegen van Rivo, in het oog springende scheidsrechters bij voorgaande wedstrijden en als klapstuk werd uitgekeken naar het treffen tussen Rivo dames1 en de Bevers uit Lemelerveld.

Rond 16.30 uur waren de tribunes al goed gevuld en dat doet iedereen binnen Rivo toch deugd, het begint weer ouderwets te bruisen. Het Rijssens publiek heeft ons weer gevonden en omarmd en dat was doelstelling 1 voor dit seizoen.

De eerste set begint gelijk op. Ieder team scoort de punten en bij de tien heeft een Rivo een kleine voorsprong te pakken. Deze wordt echter direct weer teniet gedaan door de Bevers en al snel is het weer 10-12. Volledig soepel loopt het dus nog niet maar door hard werken en een goede servedruk op de juiste momenten komt Rivo via 17-16, in het midden van de set redelijk snel op 23-17 en weten we de set met 25-20 binnen te halen.

Set twee is van heel andere orde, we staan teveel onder druk, de serve loopt niet voldoende en aanvallen hebben we moeite de ballen aan de grond te krijgen. De Bevers blijft goed spelen, geeft weinig weg en loopt flink uit. Bij 16-21 weten we nog een keer wat gas te geven maar dat is niet voldoende. De Bevers wint met 20-25 de tweede set.

Op naar set drie. Deze set zijn we eigenlijk niet in de problemen geweest. De serve is uitstekend en zeker vanaf punt tien begint het publiek er zich mee te bemoeien, de koortjes en trommels dalen weer met geluidsgolven over ons heen en daardoor gedragen kunnen we weer extra gas geven. Een heerlijke serve serie aan het einde van set zorgt voor een mooie setstand van 25-17.

De vierde set gaat mooi gelijk op maar helaas krijgen we het niet voor elkaar om weg te lopen bij de Bevers. Bij 16-16 staat het nog gelijk en maken beide teams zich op voor een spannend slot. Althans dat dachten we! De Bevers weet ons met hun serve goed onder druk te zetten en bij ons worden op allen fronten fouten gemaakt. In deze rotatie weet de Bevers van 17-19 uit te lopen naar 17-25 en pakt daarmee set 4.

Ondanks alle steun van het publiek, dat zich er nog eens extra achter zet, kunnen we niet meer brengen wat nodig is om de wedstrijd winnend af te sluiten. De Bevers lopen langzaam maar wel heel zeker bij ons weg en pakken daarmee geheel terecht ook het laatste puntje van de wedstrijd.

Een compliment geven aan de scheidsrechters, daar kunnen we niet omheen. We hebben het scheidsrechters duo eigenlijk niet op fouten kunnen betrappen. Samen floten ze een uitstekende wedstrijd. Heerlijk dat er op een duidelijke en correcte wijze leiding wordt genomen zonder opvallende aanwezigheid! Chapeau!

Natuurlijk zijn we enigszins teleurgesteld na de goede resultaten van de afgelopen weken. Maar daar blijven we niet in hangen. Deze week weer hard trainen en dan gaan we zaterdag proberen het Sudosa uit Assen zo moeilijk mogelijk te maken, wellicht zitten er dan nog wat puntjes in.