Bandwerk internet- en reclamebureau: de trotse media partner van RIVO Rijssen
"RIVO Rijssen, dat ben ik, dat ben jij, RIVO Rijssen dat zijn wij!"
Foto bij Lekker weer een avondje volleybal met Rivo

Lekker weer een avondje volleybal met Rivo
donderdag 9 nov 2017

De speelsters Jennita, invalster Janet, Henny en Hersilia stonden op woensdag 8 november zo tegen kwart voor 8 bij de sporthal De Reggehal in Rijssen om samen met de spelers Arjan, Jos, Mannes en Hans en zeker ook onze trouwe coach Anton de reis te maken naar het  verre  Weerselo.

Iedereen was netjes op tijd dus door de donkere novembernacht togen we naar Weerselo om 2 wedstrijden te spelen.

De hal was nog in gebruik bij de zaalvoetballers dus toen zij klaar waren moesten we samen met de wedstrijdleiding alle velden nog opzetten, we lijken de NS wel: helaas een kleine vertraging in het schema en dit kon toch niet komen door natte bladeren want de zaal was keurig droog en schoon…..

Na een gedegen warming-up speelden we de eerste wedstrijd tegen TKC. In deze wedstrijd stonden de dames Henny, Hersilia en Jennita in de basis net als de heren Jos,Arjan en Mannes.  Zowel in de eerste set als in de tweede set konden we tot rond de 20 punten mooi gelijk op spelen en daarna nam TKC, dat een stuk hoger geklasseerd stond, toch afstand: de eerste set ging naar TKC met 29-26 en de tweede set eindigde in 31-24. Ons aanvalsgeweld van Jos en Arjan maar ook van Hersilia en Jennita bleek toch niet voldoende tegen TKC.

Een wel verdiende nederlaag, want TKC was echt iets beter. Een leuke en sportieve wedstrijd.

Daarna waren we vrij om even op adem te komen en meteen de verjaardag van Jennita in de kantine te vieren. Volgens mij is ze 34 geworden maar dat weet ik niet helemaal zeker. Ik doe dus een schatting naar het uiterlijk….

Waar de meesten van ons zich beperkten tot een Spa-tje of Rivella waren er toch ook een paar die de verleiding van een heerlijk Bok-biertje niet konden weerstaan. Oei oei, als dat de 2e wedstrijd maar goed gaat…..

De tweede wedstrijd moesten we tegen het iets lager geklasseerde VVO’97 spelen. Deze wedstrijd moesten we dus gezien de stand binnen kunnen halen, maar ja….. de bal is rond dus garantie heb je niet.

Onze coach Anton besloot (uiteraard in goed overleg) om de basis in stand te houden. Hans bleef supporter, hij had de hele dag al een volleybaltournooi gespeeld in Ootmarsum en  kon de spieren wel wat voelen..

We begonnen deze partij goed, het bokbiertje had alleen als resultaat dat er nog harder geslagen werd…… We namen vrij snel afstand van VVO. Henny wist een paar mooie punten binnen te slaan (toch niet de jongste en ook niet de langste van onze speelsters)  maar toen we eenmaal goed voorstonden (mede door een mooie serie opslagen van Jennita) lieten we toch het touwtje wat los en kon TVO bij komen. Coach Anton motiveerde het team nog even extra en met 28-27 sleepten we toch deze set binnen.

De 2e set werd Henny gewisseld voor Janet en de rest bleef intact. Janet toonde zich een bekwaam vervangster…. Ook nu namen we weer snel afstand van VVO en dit keer gaven zij zich snel gewonnen. Mede door een mooie serie messcherpe opslagen van de altijd “good-te-passe Mans-van-de-Kasse” werd de tegenstander murw geslagen. Tsja, als RIVO eenmaal op stoom is……. Ondanks het feit dat Hersilia de scheidsrechter bij haar opslag bijna uit zijn stoel sloeg (oeps…… foutje)  denderden we deze set over de tegenstander heen en met 34-16 werd de strijd afgesloten.

De nabespreking was vrij kort en daardoor kon de coach op tijd weg, terwijl de rest de gebruikelijke was- en schrobbeurt  onderging ( ja ja….. wel gescheiden natuurlijk :-)  ) .

Door nachtelijk Twente reisden we terug naar de Poort van Twente en het was al bijna middernacht toen we weer bij de Reggehal aankwamen. Toch mooi 4 van de 8 punten “in de pocket” maar het belangrijkste: weer een avondje lekker gespeeld tegen ook sportieve tegenstanders. Het resultaat telt, maar de sfeer en het plezier is toch het belangrijkste voor ons.