Bandwerk internet- en reclamebureau: de trotse media partner van RIVO Rijssen
Foto bij Timax Devoko - Rivo Dames 1

Timax Devoko - Rivo Dames 1
maandag 29 jan 2018

Zoals al geschreven door V.O.V. stond er zaterdag een verkapte derby op het programma. Niet zozeer geografisch maar wel gezien de belangen onderin de eerste divisie A en natuurlijk het jarenlange trainersschap van Johan Strokap bij beide verenigingen.

Om 17.00 uur klonk het eerste fluitsignaal voor deze beladen wedstrijd. Geen van beide ploegen had zin om op de laatste plek te blijven of te belanden. Vol passie en strijd werd voor ieder punt gevochten en er ontspon zich dan ook een heerlijke wedstijd. Niet altijd met het beste volleybal van beide kanten maar wel met heerlijke ralley’s, mooie aanvallen en gevaarlijke serve-series. Devoko had de eerste set het initiatief in handen, wist steeds een puntje voor te blijven of uit lopen maar op 15-14 stonden de teams nog dicht bij elkaar. Na een goede serveserie maar vooral door veel aanvalsfouten aan onze zijde wisten de Denekampers uit te lopen naar 21-16. Tijd vioor een time-out. Daarna wisten we de draad hel goed op te pakken, een uitstekende serveserie van Fleur Timmer kwam precies op tijd en bracht ons langszij en zelfs op voorsprong 21-23. Bij 24-24 was het weer gelijk maar gelukkig konden we de set goed afronden met 24-26.

De tweede set vertoonde ongeveer hetzelfde beeld. Tot de 15 ging het mooi gelijk op. Ook nu wist Devoko weer uit te lopen, opnieuw door veel onnodige fouten aan onze kant. Het tij was nu echter niet meer te keren en de setwinst was voor de thuisploeg. 25-18.

De derde set startten we uitstekend, op 1-4 was er al de eerste time-out en op 7-12 geen vuiltje aan de lucht. Vanaf dat moment gaat er weer van alles mis. Aanvallend weten we het niet af te maken en de foutenlast gaat weer omhoog. Bij een achterstand van 21-17 weten we de draad echter weer op te pakken en met keihard werken komen we nog weer terug op 24-24. De setpoints zijn echter steeds voor Devoko en uiteindelijk ook de set met 27-25.

De vierde set starten we ook prima, de voorsprong is er continue en we zijn door prima spel als eerste bij de 20. Op 18-22 hebben we de setwinst voor het grijpen en weten we de set ook prima uit te spelen. De 2-2 komt via 22-25 op de borden.

De allesbeslissende vijfde set start na ruim twee uur spelen. Wie is het fitst, zowel mentaal al fysiek? Dat blijkt Rivo Rijssen te zijn. Het eerste punt is nog voor de meiden uit Denekamp maar daarna pakt Rivo de leiding en via 2-8 en 5 -12 zijn we dicht bij de overwinning. Devoko stribbelt echter nog wel even tegen en een time out is noodzakelijk. Ook voeren we de dubbele wissel weer uit die we elke set hebben gespeeld. Hiermee komt good-old Jenneken Flink aan het net en met twee ballen uit haar ervaren aanvalsarsenaal weet ze de verdediging van Denekamp te slechten. Op 10-14 houdt een cruciale beslissing van de tweede scheids de spanning er nog even in maar na een ruime fout- serve is de wedstrijd toch echt van ons! 2-3 uit het hol van de leeuw gesleept.

Natuurlijk is het heerlijk als je na lange tijd weer eens wint en als je met 2-3 wint na een 2-1 achterstand. Maar al met al voelt het toch meer als een puntje verloren. Door teveel eigen fouten houden we de tegenstander in het spel en geef je onnodig een set weg en dus ook een extra punt.

Zaterdag spelen we weer in de Reggehal tegen Set-Up 2. Een uitermate goede ploeg waar we echter wel heel verrassend de uitwedstrijd tegen hebben gewonnen. Kunnen we opnieuw stunten? Komt het zien 16.30 uur Reggehal Rijssen.