Bandwerk internet- en reclamebureau: de trotse media partner van RIVO Rijssen
"RIVO Rijssen, dat ben ik, dat ben jij, RIVO Rijssen dat zijn wij!"
Foto bij Winst Rivo Dames 1 tegen Dash Vorden

Winst Rivo Dames 1 tegen Dash Vorden
maandag 23 apr 2018

Zaterdag 21 april stond de laatste reguliere competitiewedstrijd voor Rivo dames 1 op de agenda. Daar waar er bij veel teams niets meer op het spel stond was dat voor ons toch nog iets anders. We hadden twee doelen: 1. Een set pakken zodat we ons officieel voor promotie/degradatiewedstrijden zouden plaatsen en 2. winnen van het team wat ons de eerste wedstrijd van de competitie van het veld speelde in al onze onervarenheid. Na die wedstrijd hadden we als “groeidoel” deze wedstrijd al gepland om winnend af te sluiten.

De eerste set startten we met de middens Liza Mollink en Marit Kamans, spelverdeler Marije Harbers en diagonaal Fleur Timmer en als p/l stonden Susan Schepers en Lotte Boerman op het opstellingsbriefje. Natuurlijk leidde libero Annemiek de Bruin de verdediging.

We begonnen gelijk op. Beide teams speelden ietwat voorzichtig en bij 5-4 hadden we een kleine voorsprong. Deze ging heel snel de andere kant op middels een serve-serie van Dash. In no-time stond het 6-12. Lotte Boerman die aan de buitenkant wat matig startte speelde zichzelf daarna met een uitstekende serve-serie in 1 keer terug in de wedstrijd. Ze gaf pas af door een fout aan onze zijde maar inmiddels stond het al wel weer 13-12. Vanaf dat moment hadden we de regie in deze set. Met name blokkerend stonden we als een huis. Beide middens, Liza en Marit, hadden hier een grote bijdrage in. Via 19-15 konden we vrij gemakkelijk de 25-16 binnen halen. Doel 1 bereikt. P/D was zeker.

De tweede set leek een walk over te worden. Opnieuw stond er een heel sterk blok en serverend waren we ook weer uitstekend op dreef. Als je daarnaast ook nog aanvallend je kansen afmaakt dan kan het niet anders dan dat je de punten kunt bijschrijven. Tot 19-10 was dat ook zo. Dash had echter geen zin om zich door ons te kijk te laten zetten en schakelde een paar tandjes bij. De serve-druk ging omhoog en we kregen het uiteindelijk nog benauwd ook. Gelukkig duurde de set maar tot 25. Die hadden we binnen op 25-22.

De derde set werd toch weer een soort kopie van set 2. We speelden gewoonweg goed. Blokkerend stond het nog steeds als een huis en vanaf 8-8 konden we weer weglopen. Via 16-12 en 19-16 hadden we een lekkere voorsprong. Maar opnieuw wilde Dash niet direct meewerken aan onze setwinst en zo stond het op 22-22 weer gelijk. Toch bleef de score aan de goede kant voor ons en wisten we de wedstrijd binnen te halen op 25-23. Doel 2 ook bereikt.

De laatste set wilden we natuurlijk ook winnen. Dit lukte niet helaas (20-25) maar we konden wel op een mooie wijze afscheid nemen van Berith ter Harmsel en Eva Ellenbroek die we middels twee publiekswissels de eer konden geven die ze verdienden. We hebben de dag en het regulieren seizoen met elkaar afgesloten bij Eva thuis en in de kroeg. Jammer dat we ook afscheid moeten nemen van Dash in de 1e divisie.

Nu moeten we ons opmaken voor de p/d wedstrijden. Zaterdag 28 april is het al zover. Thuis in de Reggehal zullen alles uit de kast willen en moeten halen om klassebehoud te bewerkstelligen. Rosstars uit Rossum en VC Bolsward zullen naar Rijssen komen om een plek in de eerste divisie af te dwingen. Er zijn twee plekken te verdienen voor drie teams.

Komt u ons steunen? De tijd zullen we nog laten weten. Die is nog niet bekend.