Bandwerk internet- en reclamebureau: de trotse media partner van RIVO Rijssen
"RIVO Rijssen, dat ben ik, dat ben jij, RIVO Rijssen dat zijn wij!"
Foto bij Rivo Dames 1 - Set Up'65 2

Rivo Dames 1 - Set Up'65 2
dinsdag 6 feb 2018

Afgelopen zaterdag 4 februari stond de wedstrijd tussen oranje en geel op planning. De nummer 11 tegen de nummer 2, de jeugd tegen de ervaring.

Om 16.30 uur werd gefloten voor aanvang van de wedstrijd. Na twee mooie punten van de mini’s van de week, Sophie Dennekamp en Merle Baan, begon de wedstrijd echt. Spelverdeler Marije Harbers begon deze wedstrijd voor de geblesseerde Eva Ellenbroek en Fleur Timmer stond in de diagonaal. Het middenwerk werd verricht door de (bijna) jarige Marit Kamans en Berith ter Harmsel en op de vleugels stonden Susan Schepers en Lotte Boerman.

Op zich speelden we een heel aardige eerste set, ondanks dat het scorebord anders deed vermoeden. De passing was goed op orde, de verdeling was goed maar de eindscore was het probleem. We konden het Set-Up niet moeilijk genoeg maken in de verdediging en met hun snelle spel werd het dan lastig verdedigen. Bij 12-16 kun je bijna aansluiten maar met wat extra gas erop pakt Set-Up de eerste set met 15-25.

De tweede set beginnen we beter, op 4-1 dwingen we zelfs een eerste time-out af. Set-Up is duidelijk niet van plan om cadeautjes weg te geven vandaag en al snel komen ze weer langszij. Door goed spel weten we echter keurig in het spoor te blijven maar laten we teveel kansen liggen in het midden van de set. Op 17-23 toch nog een keer alles uit de kast, maar helaas mocht een slotoffensief niet baten. 20-25. Famke Zomer (14) viel deze set uitstekend in.

In de derde set moeten we vanaf 7-7 Set-Up weer loslaten. Snel lopen de dames uit Ootmarsum weg naar 17-10. Tijd voor de staf om wat jeugd te laten ruiken aan het eerste divisie werk. De 14 jarige Suzan Agterberg mag haar debuut maken op de spelverdeling en Maud Timmerman (14) mag het laten zien op het midden. Samen met dames 2 speelster Ruth Klein Horstman weet de ploeg het ook nog spannend te maken. Door keihard te werken komen we eerst van 15-21 terug naar 18-21, en op 19-23 wordt gevochten naar 22-23. Helaas is het eindschot voor Set-Up. 22-25.

De laatste set vertoond hetzelfde beeld als de andere sets. Een hard werkend en jong Rivo versus de snelheid, power en ervaring van Set-Up levert een strijd op die op de beslissende moment vaak voor Set-Up is. Eindstand 19-25. Conclusie. We komen tekort maar ook, we komen eraan!

Nu even een paar weken rust, althans voor een deel van de ploeg. Het open club toernooi komt eraan, bijna het hele team doet mee bij de A of B jeugd. Zaterdag 3 maart gaat de competitie weer verder. Dan wachten de Bevers uit Lemelerveld op ons. 19.00 uur. Noteert u maar vast. Dit wordt een cruciaal duel!