Mooie wedstrijd Rivo - Landstede Programma 2e beker ronde bekend

Mooie wedstrijd Rivo - Landstede

Mooie wedstrijd Rivo – Landstede. De sfeer was prima, de Zwolse trommelaars waren al op tijd binnen om een plek op de voorste rij en laten zich gedurende de wedstrijd horen. Geen probleem, het werkt inderdaad sfeer verhogend. Beide teams kampen met blessures voor langere of kortere tijd. Rivo moet het even doen zonder Thijs Nijeboer...

Lees verder...

Programma 2e beker ronde bekend

Beste allen, De loting voor de 2e ronde van het bekertoernooi dames/heren/meisjes heeft plaatsgevonden en kan via de website geraadpleegd worden.  Of via deze  link: Programma 2e ronde beker De jongens beginnen later aan het bekertoernooi. De loting zal vanaf vanavond tevens op de competitiesite komen te...

Lees verder...

Filmpje + Verslag: Meisjes Mb1 Nederlands kampioen


Klik hier voor het laatste punt

Klik hier voor de huldiging

Meisjes Mb1 Nederlands kampioen

Zaterdag 2 juni speelden we het NK in zwolle bij het Deltion College. We waren al vroeg aangekomen in Zwolle, want we moesten de 1e wedstrijd al spelen om 10 uur.

De 1e wedstrijd werd vooraf gezien als de meest pittige uit de poule. We moesten spelen tegen TFM Dok uit Dwingeloo. Dok had veel meiden met veel lengte en was in een lastige competitie redelijk dik kampioen geworden. Beide ploegen moesten in het begin erg wennen aan het kleine zaaltje en met weinig ruimte met de serve. We konden gelukkig de 1e set toch nog binnen slepen, doordat wij meer serve druk hadden. De tweede set was het spel van Rivo kant stukken beter en wonnen we die met 25-16.

De tweede wedstrijd was tegen Unitas uit Boekel. De meiden uit Boekel waren volleyballend wel een stuk minder, maar werkten voor elke bal. De 1e set ging nog wel gemakkelijk en gaf Marije die was ingevallen voor Leonie een aantal hele mooie setups. De tweede set ging gelijk op tot 10-10 en toen kwam de scheids erachter dat rivo de hele set al verkeerd stond. Briefje erbij en het bleek dat ik 2 nummers had omgedraaid. Het was vanaf toen erg hectische en† we moesten het oplossen met rare opstellingen. Gelukkig konden we door onze serve druk toch nog de set binnenslepen met 25-23. Wat een team toch met zon opstelling en dan nog winnen, niet te geloven.

De laatste wedstrijd was tegen de minste tegenstander Irene. Iedereen kwam deze wedstrijd lekker aan spelen toe en scoorden allemaal mooi wat punten. Setstanden waren 25-7 25-16. Zelfs Eline heeft nog even op de Dia gespeeld en vond dat heel leuk.

Nu was het opmaken voor de Kruisfinale tegen SSS nieuwendijk. Dit team had wel een van de opvallendste speelster van de poule wedstrijden. De wedstrijd werd vanaf het begin een waar geweld. De ene naar andere bal werd hard binnengeslagen en de ploegen gaven elkaar geen ruimte om meer dan 3 punten voor te komen. De beste speelster van SSS kwam totaal niet in de wedstrijd door het hoge blok van Eline. Rivo scoorde veel via Florinde op midden en veel harde aanvallen van Ilse die gelukkig kon meedoen( net voor de wedstrijd kreeg ze en behoorlijke bloedneus). Rivo won de 1e set met 25-22. De tweede set zelfde verhaal beide ploegen werkte hard en Ruth en onze libero Rachel haalden alles van de grond. Natasja en Judith wisselden elkaar op de diagonaal af en beide meiden deden dat heel goed. We wonnen ook de 2e set met 25-21 wat een kabaal weer naar de finale van het NK.

Maar je kon merken de meiden waren nog niet klaar met deze dag en wouden natuurlijk ook de finale winnen dus het feestje werd even gestopt om even wat dingen door te bespreken.† Het werd al snel duidelijk dat we tegen een oude bekende van ons moesten spelen Apollo uit Borne . Een finale van een NK tussen 2 plaatsen die 25 km uit elkaar liggen het moet toch niet gekker worden. De meiden kennen elkaar goed en praten voor de wedstrijd nog wat met elkaar en beide coaches ook.

Alle mensen van de tribune keken hierna uit en de wedstrijd leiding ook, iedereen verwachtte een spannende 3 setter, maar ja je weet het natuurlijk nooit.

De wedstrijd begon en het werd snel duidelijk dat in deze wedstrijd alles zou zitten wat het meiden volleybal leuk maakt. Hele lange ralley`s met vaak ongelovige harde aanvallen. Apollo is een ploeg met een super sterke verdediging en Rivo is meer van het harde aanvallen. Beide ploegen trokken elkaar naar een super hoog niveau. Het werd 23-23 op een gegeven moment en vanaf toen ging het niveau nog weer omhoog de oe en aas kwamen van het publiek en geen ploeg wou opgeven op 27-26 kon rivo gelukkig de set binnenhalen door een aanval van Eline. 1 set binnen nog 1 te gaan, maar daar dacht Apollo anders over.

De 2e set werd een set waar rivo gewoon net teveel fouten maakten. De Apollo meiden profiteren hier gretig van en liepen weg van rivo. De set was snel beslist en ging met 25-19 naar Apollo uit Borne. De meiden snel bij elkaar halen want de koppen moesten weer omhoog, want anders gingen we eraan.

3e set begonnen we nog niet goed en het leek alsof APollo† het Nk zou gaan winnen. We kwamen 7-3 achter maar vanaf toen begon het te lopen bij Rivo. De ene naar andere bal werd hard binnen gemept en rivo kwam zelfs op voorsprong bij de wissel 8-7. Het bleef een wedstrijd van een bijzonder hoog niveau en Apollo gaf niet op. Leonie en Eline gingen steekjes op mid spelen en dat pakte heel goed uit. APollo stond vaak met een 2 mans blok te wachten, maar door de steek was dit anders.

Eline sloeg de ene naar de andere bal knal hard in het veld van Apollo. Rivo kwam op match point op 14-11, maar apollo kon er nog 14-12 van maken. Laatste punt was een zeer lange ralley en een goede overgenomen setup van Natasja werd hard binnengemept door Eline. De meiden en het publiek gingen helemaal los het dak ging eraf. De meiden zongen en schreeuwden zoveel ze nog konden, maar de meeste hadden de stem al wel redelijk weg door deze dag. Het werd allemaal mooi gevierd met het vele Rivo publiek.

De prijsuitreiking was weer zoals vorig jaar erg mooi en goed georganiseerd. De meiden werden naar voren geroepen en kregen de prijs van de nevobo. Weer een mooie beker en een mooie medaille. De meiden gingen daarna naar alle ouders en vierden het feestje nog even door. De meiden gingen daarna naar de Mac donald in Nijverdal en een weddenschap werd daar nog even uitgevoerd. Johan had gezegd als jullie weer het Nk winnen ga ik mijn haar MM doen. En zo kwam er iemand uit rijssen met een tondeuse hahaha. Ik zit hier achter de computer nog steeds te genieten van een super mooie dag . Ik ben zo super trots op de meiden wat we weer gepresteerd hebben. Was een lange maar weer een super dag als team. Ik ga nog even verder genieten van alle mooie foto`s op de rivo site.

Team Mb:

Leonie van den† Belt, Ruth Klein Horsman, Ilse Wolters, Remi Erkelens, Florinde Pas, Eline Timmerman, Kim Zweers, Natasja Willems, Judith Mollink, Marije Harbers, Rachel Nijenhuis, Josta Ten Wolthuis, Marit Prins, Trainer/coach Johan Strokap

Verslag van Johan Storkap

Lees hier ook het verslag van Apollo

http://www.apollo8.nl/index.php?script=nieuws&action=get&id=962

Klik hier voor het nieuwsarchief