Bandwerk internet- en reclamebureau: de trotse media partner van RIVO Rijssen
EVEN GEDULD A.U.B.
"RIVO Rijssen, dat ben ik, dat ben jij, RIVO Rijssen dat zijn wij!"
Foto bij Dames 1 verliest van Krekkers

Dames 1 verliest van Krekkers
maandag 9 apr 2018

Afgelopen zaterdag stond deze wedstrijd op de planning. Een mooi affiche, allerlei belangen en bekenden over en weer. Met name voor Krekkers trainer Gert Jan ter Harmsel een mooi weerzien in de hal waar hij zoveel mooie momenten heeft beleeft.

De wedstrijd begon voor Rivo erg goed. Met Ruth Klein Horsman uit dames 2 op de plek van de afwezige Lotte Boerman en verder de bekende gezichten, Fleur Timmer op dia, Marije Harbers op spelverdeling, middens Liza Mollink en Berith Ter Harmsel (die afgelopen weken haar plek op de training heeft afgedwongen) en Susan Schepers op de andere P/L plek. Annemiek de Bruin had natuurlijk weer het andere shirt aan om de verdediging te leiden.

Na een paar goede serve-series en prachtige aanvallen stond het via 4-1 en 8-3 al snel 11-4. Op dat moment moest Gert Jan al zijn tweede time out nemen. Helaas voor Rivo kreeg Krekkers het daarna beter op de rit. Aanvallend en blokkerend was Krekkers sterker, passend en serverend Rivo. Toch wist Krekkers het gat te dichten en bij 14-15 was er zelfs even een voorsprong. Rivo pakt de draad echter weer goed op en wist een kleine voorsprong te houden tot 20-20. En ja dan zie je toch een verschil tussen de koploper en de nummer 10. Wij kunnen het net niet afmaken op dit soort momenten terwijl Krekkers dan een paar spelesters heeft die echt doorpakken. Zonder op te geven en met veel strijd verliezen we nipt de eerste set met 23-25. Het gevoel dat er een puntje te halen is komt weer boven drijven.

Set twee. In eerste instantie kunnen we aanhaken bij Krekkers. Bij 6-6 is het nog gelijk maar dan gooit Krekkers de gashendel open en loopt keihard bij ons weg. Via o.a. 6-10 en 14-20 zijn de cijfers duidelijk in het voordeel van Krekkers. Toch geven de Rivo meiden niet op en komen nog akelig dichtbij op 19-21. Dan komen weer de big points die ook in deze set hoofdzakelijk voor Krekkers zijn. Ondanks veel mooie ralley’ s en mooie gevechten tussen beide teams neemt Krekkers een voorsprong van 20-24. Opgeven…..daar doen we niet aan, nog even gas erop en terug komen tot 22-24. Dan weet Krekkers toch het laatste punt te maken. 22-25.

In set 3 laat Krekkers van het begin zien waar ze voor gekomen zijn en lopen al snel weg van Rivo. Op 10-16 vind Susan Schepers dit echter wel mooi geweest. Met een dodelijke preciesie weet ze de passlinie van Krekkers onder vuur te nemen. Door een aantal aces achter elkaar te scoren komen we terug tot 15-16. Dan pakt Krekkers de draad weer op en breidt de marge weer uit tot 15-19. Daarna doet Liza Mollink hetzelfde als Susan. Erg goed serveren. Naast deze servedruk weten we met goed spel, veel vechtlust een dubbele wissel (met Suzan Agterberg en Famke Zomer voor Marije en Fleur) en steun van het publiek, (maar ook het vervelende wegvallen van de goedspelende Sophie Meijer door een blessure) Krekkers onder druk te zetten. We komen al snel weer langzij bij 19-19 maar kunnen nu ook echt doordrukken. Bij 23-20 geeft Liza pas weer af. De site-out is direct weer voor ons en bij 24-20 is het set-point daar. Krekkers recht nog eens de rug, we zijn genoodzaakt een time-out in te gaan. Na nog een wissel om het ritme van de serverder te onderbreken scoren we het verlossende punt. Eindelijk hebben we een set binnen. 25-23!

In set 4 dreigt wat al eerder is gebeurt. De euforie van een setwinst ebt te lang na en bij 0-5 moeten we de time-out in. Dan pakken we de draad weer op en op 9-9 staat het weer gelijk. Krekkers houdt vanaf dat moment echter wel de goede kant van score vast en lopen weer uit tot 12-16, maar ook die voorsprong blijkt nog niet voldoende om de rijssense vechtmachine uit te schakelen. Met opnieuw veel serve-druk staat het bij 19-19 weer gelijk. Dan gaat het punt voor punt, het is enorm spannend eerst wordt het 23-22 voor Rivo. Krekkers komt weer bij. 24-24. Na een fouteserve van ons (24-25) weet Krekkers optimaal te profiteren, zet ons serverend onder druk, we kunnen de site-out niet afmaken en Krekkers scoort het beslissende matchpoint point. 24-26. Het einde van een prachtige wedstrijd waarbij we trots zijn op het punt en toch ook het gevoel hadden dat we er eentje meer verdient hadden.

Krekkers, succes gewenst in de kampioensstrijd de aankomende weken! Hopelijk valt de blessure van Sophie mee zodat ze snel weer kan aansluiten om het seizoen af te maken. Sterkte!

Wij gaan volgende week proberen om het de andere kampioenskandidaat, WSV uit Warnsveld zo moeilijk mogelijk te maken. Op 21 april spelen we vervolgens onze laatste competitie wedstrijd thuis tegen Dash uit Vorden. Zoals het er nu uit ziet zullen we dan op 28 april strijden om klasse behoud. De promotie/degradatiewedstrijden zullen dan waarschijnlijk plaatsvinden. Hoe, waar, hoe laat, tegen wie. U hoort het snel van ons. 

 

Foto: Jan van den Noort

Brodshoes
Fysiotherapie Koninginneweg

RIVO RIJSSEN IS HAAR SPONSOREN BIJZONDER DANKBAAR

Wanneer alleen het beste goed genoeg is: Bandwerk internet- en reclamebureau