Bandwerk internet- en reclamebureau: de trotse media partner van RIVO Rijssen
Foto bij Rivo Rijssen MB1 win NGJK voor 3e keer op rij

Rivo Rijssen MB1 win NGJK voor 3e keer op rij
zondag 10 jun 2018

Rivo Rijssen Mb1 wint NGJK voor derde keer op rij.

Afgelopen zaterdag heeft het succesvolle meidenteam van Rivo Rijssen voor de derde keer het Nederlands Kampioenschap jeugvolleybal gewonnen. Het talentvolle team onder leiding van trainer/coach Johan Strokap en zijn assistent Mark Agterberg wist in Eindhoven op zeer overtuigende wijze beslag te leggen op de hoogste trede van het podium.

De tegenstanders kwamen uit iedere windstreek van Nederland. Rivo Rijssen dus uit het oosten, Sudosa-Desto uit het noorden (Assen), Dinto uit het westen (Warmenhuizen) en VC Polaris uit het zuiden (Helmond). In de poulefase moest Rivo bij de eerste twee van de poule eindigen om in de finale terecht te komen. De eerste wedstrijd tegen het prima spelende VC polaris werd slecht begonnen, de zenuwen, de busreis, de indrukwekkende hal, het moest even uit de benen worden gespeeld. Na een achterstand van 5-1 was het mooi geweest, de meiden gingen hun eigen spel spelen en vanaf dat moment was er geen houden meer aan. De set werd uitgespeeld op een bijzonder hoog niveau, de punten van de tegenstander waren hoofdzakelijk foutjes van ons. Eindstand eerste set 25-12 voor Rivo. De tweede set was net iets minder scherp maar met 25-20 werd ook deze keurig binnengehaalt.

De tweede wedstrijd werd gespeeld tegen Dinto uit Warmenhuizen. Deze dames kenden we al van eerdere jaren. Een team om rekening mee te houden. Maar opnieuw wisten de meiden de tegenstanders te imponeren door heel goed spel. Resultaat: 25-12 en 25-17.

Doordat onze tegenstanders onderling een zware strijd uitvochten en her en der punten lieten liggen waren wij na twee wedstrijden al geplaatst voor de finale. Zo konden we de derde poulewedstrijd vrijuit spelen en werden ook wat wissels toegepast. Zou het inzakken door de wissels? Integendeel, er werd prima gespeeld door het team en ook nu waren de setstanden duidelijk, 25-11 en 25-17.

Tussen de wedstrijden door en zeker na de laatste poulewedstrijden was er in de Rivo-tent buiten de hal tijd voor rust, ontspanning maar vooral ook lekker en voedzaam eten. Veel groente en fruit, lekkere pasta-salades, grote pannen macaroni en ruim 100 broodjes hamburger zijn er gemaakt voor alle supporters. Er werd door de super vaders en moeders niets aan het toeval overgelaten. Gevolg:

Rivo meisjes b verscheen zo fit als een hoentje, zo scherp als een Zwitsers zakmes en zo fel als een bliksemschicht aan de start van de finale. De meiden waren nu echt los. Blokkerend was er niet door te komen, aanvallend was het niet tegen te houden en verdedigend werd echt alles gepakt. Hierdoor was het heerlijk regiseren voor de spelverdelers.  Na een tussenstand van 15-3 wordt het uiteindelijk 25-11. Een heerlijk begin.  Ook de tweede set is het verhaal duidelijk. Rivo heerst en speelt de wedstrijd keurig uit 25-17 is de eindstand.

Drie keer op rij Nederlands Kampioen, de eerste keer als meisjes C en vervolgens twee keer als B-meiden. Toch wel een unieke prestatie. Om de traditie van de vorige jaargangen voort te zetten hebben onze sponsoren het weer mogelijk gemaakt om met een dubbeldekker vol supporters op pad te gaan en na het toernooi konden we de dag feestelijk afsluiten met  bij Van der Valk in Apeldoorn. Sponsoren, hartelijk dank voor jullie bijdrage.

De meiden zullen nu verder gaan in dames 1 en 2 of opleidingsteams A1 en dames 5. We gaan vast nog veel van ze horen.