Bandwerk internet- en reclamebureau: de trotse media partner van RIVO Rijssen
EVEN GEDULD A.U.B.
"RIVO Rijssen, dat ben ik, dat ben jij, RIVO Rijssen dat zijn wij!"
Foto bij 1e wedstrijd vernieuwd Dames 1!!!

1e wedstrijd vernieuwd Dames 1!!!
dinsdag 24 sep 2019

Rivo Rijssen dames 1 begint seizoen 2019-2020 naar volle tevredenheid

Inmiddels is het eerste damesteam van Rivo al een poosje onderweg. De voorbereiding is geweest, een bekertoernooi werd met succes afgerond en de eerste competitiewedstrijd is met winst afgesloten.

Eerst even terug naar eind vorig seizoen. Er is afscheid genomen door dames 1 van trainer Johan Strokap die zich weer voor 100% gaat focussen op de opleidingsteams van Rivo. Met zijn drive en kwaliteiten weet hij ieder jaar weer talenten af te leveren voor dames 1, 2 of 3. Trainer/coach Menno Brouwer is van Flevoll uit Fleringen overgekomen en heeft komend seizoen het jonge Rivo dames 1 onder zijn hoede.

Daarnaast werd ook afscheid genomen van een viertal speelsters. Liza Mollink vertrok vanwege haar opleiding bij Defensie, Annemarel Pas gaat lekker ballen met haar zussen bij dames 4 . Mariska Overdam is zwanger en doet samen met Ruth Klein Horsman een stapje terug naar dames 2 (3e divisie A). Voor hen in de plaats zijn Silke van Wijk (d3), Martje Heijdeman (d3), Stephanie de Bruin (d3) en Maud Timmerman (d2) aan de selectie toegevoegd. De selectie van Rivo Dames 1 bestaat nu uit:

  • Spelverdelers: Marije Harbers en Suzan Agterberg
  • Middens: Silke van Wijk, Marit Kamans en Maud Timmerman
  • Diagonaal: Fleur Timmer en Stephanie de Bruin
  • P/L: Susan Schepers, Lotte Boerman, Famke Zomer en Martje Heijdeman
  • Libero: Annemiek de Bruin

Dan de prestaties:

In de voorbereiding werden een voorbereidingstoernooi in Geesteren gespeeld, een driekamp in Rijssen winnend afgesloten en diverse oefenwedstrijden gespeeld met een positieve uitslag. Over het algemeen is er boven verwachting gepresteerd. Er moesten toch wat nieuwe, jonge en/of minder ervaren speelsters worden ingepast. Daarnaast is het natuurlijk ook altijd wennen met een nieuwe trainer aan de zijlijn. Het klikt tot op heden allemaal prima met elkaar en de dynamiek in het team is uitstekend.

Zaterdag 14 september ging het voor het eerst om het echie. Het bekertoernooi in Barneveld stond op het programma met pittige tegenstanders zoals thuisploeg SSS (vorig jaar derde in de 2e divisie), uit de eerste divisie Rosstars en grote onbekende Spaarnestad uit Haarlem. Van alle teams werd met 2-0 gewonnen. Een buitengewoon goede prestatie waar het team terecht erg trots op mag zijn. Rivo dames 1 mag op 26 oktober, in de volgende ronde, de krachten gaan meten met 2 topdivisieteams, namelijk Alterno 2 en Orion uit Doetinchem (tevens gastheer van dit toernooi).  

Afgelopen zaterdag stond uiteindelijk de eerste competitiewedstrijd op het programma. Uit tegen Olhaco uit Hoogeveen. In een gelijk opgaande wedstrijd werd deze ploeg uiteindelijk wel met 0-4 opzij gezet. Met een degelijke en constante pass werd de basis gelegd voor een prima wedstrijd. De setstanden van 23-25, 22-25, 16-25 en 24-26 zeggen genoeg. Alleen de derde set was een wat makkelijkere set voor de Rijssense dames. De andere sets moest er voor ieder punt worden geknokt wat dan ook gebeurde. Zowel in als naast het veld werd er keihard gewerkt met regelmatig prachtige rally’s als gevolg. Een echte uitblinker is niet aan te wijzen in deze wedstrijd. Dit was echt een teamoverwinning waarin alle facetten van het spel prima werden uitgevoerd en waarbij de kwaliteit van de blokkering wellicht het meest in het oog sprong.

Op uitnodiging van de gastheren/-dames hebben de dames, samen met enkele toeschouwers na afloop heerlijk gegeten van het prima verzorgde buffet. Nogmaals dank voor de gastvrijheid en de complimenten voor het Heren 4 van Olhaco, prima geregeld allemaal!

Zaterdag spelen we thuis. We nemen het dan op tegen Timax/Devoko, een bekende ploeg waarbij het meestal spannende wedstrijden zijn. Graag tot dan! 16.30 uur in de Reggehal.

(Spelers op de foto: Van links naar rechts: Martje, Stephanie, Marije, Marit, Suzan, Silke, Menno, Fleur, Maud, Lotte, Susan, en Famke. In het midden: libero Annemiek.)

Bandwerk internet- en reclamebureau
Fysiotherapie Koninginneweg

RIVO RIJSSEN IS HAAR SPONSOREN BIJZONDER DANKBAAR

Wanneer alleen het beste goed genoeg is: Bandwerk internet- en reclamebureau