Bandwerk internet- en reclamebureau: de trotse media partner van RIVO Rijssen
Foto bij Rivo D1 neemt lastige horde in Nijmegen

Rivo D1 neemt lastige horde in Nijmegen
maandag 18 nov 2019

Zaterdagmiddag stonden de dames van Rivo voor de lastige opgave om het ongeslagen Pegasus zoveel mogelijk punten afhandig te maken.

De start van de wedstrijd was iets later dan gepland maar om 16:45 klonk dan uiteindelijk het eerste fluitsignaal.

Rivo speelde de eerste set prima, de dames konden onder de tien al aardig uitlopen en op 11-16 zag het er halverwege de set prima uit. Vanaf dat moment lukte het echter niet meer om onder de servedruk van Pegasus uit te komen. Als het dan ook niet lukt om de gecreëerde kansen te scoren dan wordt het lastig. Ondanks dat de voorsprong op 19-21 nog in het voordeel van Rivo was, knalde Pegasus er een demarrage uit en was het erop en erover op 23-22 en uiteindelijk op 25-23 setwinst voor de thuisploeg. 1-0.

De tweede set was het spel van Rivo beter maar desondanks bleef Pegasus goed bij. Sterker, het had regelmatig de voorsprong in handen. Op 18-18 was alles weer gelijk en maakte de ploegen zich op voor de set-finale. Die was in deze set duidelijk voor Rivo. Van 19-20 werd in 1 keer geserveerd naar 19-24 en de eindstand werd nu bepaald op 21-25. Stand weer in evenwicht 1-1.

Set 3 kunnen we kort over zijn: beroerd! Niets lukte, geen lef, geen structuur, tja dan ga je er tegen een ploeg als Pegasus gewoon vanaf met 25-14.

In set 4 was de start een gevolg op set drie. Ook niet goed! Al snel keken de dames uit Rijssen alweer tegen een forse achterstand aan, 12-6. Maar toen kantelde de wedstrijd. Rivo begon de aanvallen weer af te maken, het geloof kwam terug en heel knap stond het op 13-13 alweer in evenwicht. Vanaf dat moment ontspon zich een gelijk opgaande strijd tussen twee ploegen die er het beste uit wilde halen. Marije Harbers, in set drie al in het veld gekomen om de aanvallende lijnen uit te zetten, speelde de aanvallers uitstekend aan en nam haar ploeg mooi op sleeptouw. Pegasus vocht natuurlijk voor de vierpunter terwijl Rivo er alles aan deed om er een verlenging uit te slepen. Het verschil werd niet meer groter dan twee punten op het scorebord. Op 24-23 was het eerste set- en matchpoint voor Pegasus. Rivo pareerde en moest dit op 25-24 weer doen. Op 25-26 was er een kans voor setwinst voor Rivo. die pakte het team (gelukkig) direct daarmee werd dus ook de verlenging afgedwongen na een 2-1 achterstand. 2-2 tussenstand. Week 2 van de vijfsetters!

De klap die Pegasus kreeg te verwerken kwam het niet meer te boven. Rivo speelde prima en Pegasus kan het de dames uit Rijssen niet meer moeilijk maken. Op 4-8 was er de veldwissel en bij 9-15 was het einde set en wedstrijd. Rivo speelde niet haar beste wedstrijd maar als je dan toch weet te winnen in Nijmegen tegen een tot dan toe ongeslagen team dan is het achteraf toch een uitstekende prestatie en blijkt Rivo ondertussen een heel taaie ploeg die niet van opgeven weet.

Volgende kijken we een competitieronde toe hoe de rest het gaat doen. Op 26 november staat er vervolgens een mooie kraker op het affiche. Vocasa 2, ook uit Nijmegen, komt dan naar de Reggehal. Op dit moment zijn ze de duidelijke koploper maar hebben afgelopen weekend verloren van Devoko. Zijn er voor ons ook kansen? Komt het zien. Tot dan 16:30 uur Reggehal Rijssen.