Bandwerk internet- en reclamebureau: de trotse media partner van RIVO Rijssen
"RIVO Rijssen, dat ben ik, dat ben jij, RIVO Rijssen dat zijn wij!"
Foto bij Rivo sluit eerste seizoenshelft af op het podium!

Rivo sluit eerste seizoenshelft af op het podium!
dinsdag 17 dec 2019

Afgelopen zaterdag speelde Rivo dames 1 met maar 1 doel: 5 punten in Rijssen houden. Als je tegen de nummer laatst speelt dan is het altijd afwachten of het allemaal wel zo makkelijk gaat als iedereen verwacht. Dat bleek ook zaterdag. SVI bleek twee sets lang een heel taaie tegenstander.

Set 1 startte Menno Brouwer met Marije Harbers op spelverdeling en Fleur Timmer op diagonaal. De middens waren Marit Kamans en Maud Timmerman en Famke Zomer en Susan Schepers op PL. De start was voortvarend door een goede serveserie van Famke en al snel stond er 5-0 op het scorebord. Met name de servedruk bleef deze set hoog en Rivo kon ook aanvallend voldoende punten scoren. Dat SVI een leuk team heeft en niet snel opgeeft bleek wel uit de opleving aan het einde van de set. Op 21-11 was er nog geen vuiltje aan de lucht voor Rivo maar op 23-18 had SVI het gat toch gehalveerd. Dan helpt de scheidsrechter vervolgens nog een handje mee waardoor het nog 24-21 wordt. Gelukkig weet Rivo op 25-21 de set winnend af te sluiten.

Set twee laat toch een iets ander beeld zien. Rivo scoort de punten minder makkelijk en SVI weet gewoonweg goed bij te blijven. In het midden van de set slaagt Rivo er echter in om wat uit te lopen. De marge van 4 blijkt voldoende, deze wordt wel eens drie maar SVI komt niet echt dichterbij. Uiteindelijk wordt op 25-22 gefloten voor het einde van de set.

Set drie en vier kunnen we kort over zijn. Rivo is de betere ploeg en SVI kan het de Rijssense dames niet meer moeilijk maken. 25-17 en 25-14  brengen Rivo de volle score van 5 punten en dus 4-0. We zijn de mannen “van boven” weer enorm dankbaar voor aanmoedigingen en het lawaai. Heerlijk om in zo’n sfeertje te mogen volleyballen

Vervolgens begint eigenlijk het spannendste deel van de dag: het wachten op de uitslagen bij de andere wedstrijden. Gelukkig werden her en der punten gemorst en zo komt het dat Rivo nu op nog maar 3 punten af staat van de nummer 1 positie. Maar ze zijn niet alleen, tussen de nummer 1 Pegasus  en de nummer 6 Halley zitten maar 8 punten en zo kun je dan eigenlijk wel stellen dat er minimaal 6 ploegen mee doen om het kampioenschap. Spanning in de tweede Divisie B is dus gewaarborgd voor de tweede seizoenshelft.

Voor Rivo begint deze volgende week al, SSS uit Barneveld komt dan naar Rijssen voor wedstrijd nummer 12. Omdat dit de enige wedstrijd is die op de planning staat kan Rivo dus de koppositie pakken en zo 2019 als “Herbstmeister” afsluiten. (weliswaar iets vertekend maar toch….).

Komt u kijken of het lukt om de koppositie te pakken? We zien jullie graag zaterdag a.s. om 16.30 uur in de Reggehal.