Bandwerk internet- en reclamebureau: de trotse media partner van RIVO Rijssen
EVEN GEDULD A.U.B.
"RIVO Rijssen, dat ben ik, dat ben jij, RIVO Rijssen dat zijn wij!"
Foto bij Dames 1 neemt 4 kostbare punten mee uit Ootmarsum

Dames 1 neemt 4 kostbare punten mee uit Ootmarsum
maandag 20 jan 2020

Zaterdag 18 januari stond voor Rivo dames 1 de moeilijke uitwedstrijd tegen het ervaren Set-Up ds3 op het programma. Vooraf aan de wedstrijd werd het team op een heerlijke lunch getrakteerd bij Menno tuus “in de Pruus”. Aan de voorbereiding kon het dus niet liggen. Of toch……”waar zijn de shirts”? vroeg iemand zich drie kwartier voor aanvang af. Ai, die bleken nog in Rijssen te liggen. Gelukkig was moeder Gery nog in Rijssen en met gezwinde spoed is zij in de auto gesprongen om de shirts te brengen. Precies op tijd konden onze dames zich in de oranje shirts steken om de wedstrijd te beginnen.

Er werd gestart met Susan en Famke op Pl. Suzan en Fleur op spelverdeling en Dia. De middens Maud en Marit moesten zorgen voor een sluitende blokkering.

In set 1 was vrijwel direct het initiatief voor Set-Up. Vooral op de serve van de ervaren midden van Set Up had Rivo geen antwoord. 8-2. Nu was het echter de beurt voor onze midden Marit die aan serve kwam. Zij maakte met een mooie serie weer gelijk bij 8-8. Het middendeel van de set bleef het mooi gelijk opgaan in deze spannende eerste set. Mooie rally’s maar ook domme fouten aan beide zijden volgden elkaar op. Bij een stand van 21-21 was de stand nog gelijk en begon de strijd om de zgn. Big points. Met Famke aan serve viel die strijd echter wel mee. Rivo liep in 1 keer weg naar de 25 en pakte daarmee de eerste set. 0-1.

In set 2 was eigenlijk hetzelfde beeld te zien. Set up komt voor op 9-4 en bij 10-10 is het weer gelijk. Op 18-22 lijkt de strijd echter in het voordeel van Rivo uit te pakken echter de Ootmarsumse dames geven de strijd niet op. Rivo komt niet door de rotatie en Set Up knalt erop en erover. Ondanks de (dubbele) wissels met Marije en Stephanie en voor de passing Lotte Boerman lukt het Rivo niet te scoren. Pas op 24-22 komt er een einde aan deze serie. Net te laat, 25-23 voor Set-Up en daarmee ligt de wedstrijd weer helemaal open. 1-1.

Ook set nummer drie is weer spannend en gelijk opgaand. De twee teams geven elkaar geen strobreed toe. Het lijkt inmiddels wel een kwaliteit van Rivo dames 1 te worden om aan het einde van set gas te kunnen geven. Op 20-19 is het voordeel namelijk nog in handen van Set-Up maar dan pakt Rivo het initiatief en loopt snel uit naar 20-24. Dan sputtert het even tot 23-24 maar het beslissende punt is voor Rivo. 23-25 en daarmee is de 1-2 voorsprong een feit.

In set 4 heeft Rivo wel het initiatief, niet dat de voorsprong direct groot is maar de score blijft steeds aan de juiste (Rivo) zijde. Twee tussensprintjes naar 15-19 en 17-25 zorgen voor setwinst en natuurlijk voor de wedstrijd. 1-3.

Voor Rivo is dit een geweldige opsteker. Een moeilijke wedstrijd tegen een taaie en ervaren tegenstander waar in Reggehal nog van werd verloren. Na de wedstrijd bleken de concurrenten uit Nijmegen ook nog eens de punten te hebben verdeeld op de juiste manier voor Rivo. Hierdoor staat Rivo nu echt bovenaan. Het is slechts 1 puntje, dus heel wankel en pril maar het team mag trots zijn op deze positie en gaat er uiteraard alles aan doen om zolang mogelijk op deze plek te blijven staan.

Helaas was er ook nog een dikke tegenvaller. Susan Schepers is in een uiterste poging om een bal te redden tegen de muur gebotst met haar linkerpols. Nu blijkt er een breukje in haar pols te zitten en dus gips. Hopelijk herstelt deze bikkel snel. Ze heeft namelijk “gewoon” de wedstrijd uitgespeeld terwijl ze de blessure al in set 1 opliep.

Gelukkig spelen de dames zaterdag niet. Over twee weken volgt een uitwedstrijd naar Wehl. Daar wacht opnieuw een pittige strijd. De dames van Halley zullen de 4-0 in Rijssen waarschijnlijk graag willen revancheren. We spelen daar om 18.00 uur. Wie dus een leuke zaterdagavondvulling zoekt. Wees welkom!

Van der Veen Financieel Advies
Fysiotherapie Koninginneweg

RIVO RIJSSEN IS HAAR SPONSOREN BIJZONDER DANKBAAR

Wanneer alleen het beste goed genoeg is: Bandwerk internet- en reclamebureau