Bandwerk internet- en reclamebureau: de trotse media partner van RIVO Rijssen
"RIVO Rijssen, dat ben ik, dat ben jij, RIVO Rijssen dat zijn wij!"
Foto bij Dames 1 komt net te kort in Geesteren

Dames 1 komt net te kort in Geesteren
maandag 9 mrt 2020

Zaterdag 7 maart stond deze topper in de 2e divisie op de agenda. In de Reggehal werd het in het najaar van 2019 na een spannende strijd 3-2 voor Rivo. Dat de teams aan elkaar gewaagd zijn mag dus geen verassing zijn. Het beloofde een spannende strijd te worden en die werd het ook. Jammerlijk genoeg voor Rivo trok Tornado in de eigen Ransuil aan het langste eind. Helaas moesten we het vandaag doen zonder de geblesseerde Silke van Wijk en ook Marit Kamans kon maar een setje meespelen i.v.m. knieklachten. Gelukkig wilde soldaat Liza Mollink haar Rivo-geweer nog weer een keer oppakken.

Set 1: Na een gelijk opgaand begin was het Tornado dat het initiatief nam en gedurende de gehele set op een ruime voorsprong stond, tot Rivo terug begon te knokken vanaf 20-16 naar 22-22. Een heel duidelijke score voor Rivo werd echter anders beoordeeld door de scheidsrechter en dat voorkwam de voorsprong van Rivo. Een spannende eindfase met mooie rally’s volgde. Rivo kwam opnieuw terug van 22 gelijk naar 24 gelijk maar moest helaas de set aan de thuisploeg laten.

Set 2 was bijna een kopie van set 1. Rivo begon goed maar liet Tornado weer weglopen. Op 22-17 was de voorsprong ruim voor Tornado maar met een goede serveserie en fanatiek spel aan Rivo zijde leek de set toch te kantelen. Rivo kwam snel terug op 22-22. Opnieuw ging de zeer zwak fluitende scheidsrechter hopeloos de mist in. Opnieuw ging het niet om centimeters maar om een heel royaal uitgeslagen bal (ruim een halve meter). Daarna werd er ook nog voor een technische fout gefloten die totaal niet in de lijn van de wedstrijd lag. Hier kun je niet tegen spelen. Maar het staat wel 2-0. Uiteraard moeten wij er zelf voor zorgen dat we niet zover achter komen in deze twee sets maar het wel zuur om twee sets zo af te moeten sluiten.

Onverstoorbaar blijven is dan tegenwoordig het devies. Dit lukte goed. De achterstand die we in set 2 en 3 steeds opliepen konden we nu voorkomen, sterker we liepen lekker vlot weg bij Tornado. Door lekker degelijk spel werd de derde set met 21-25 binnengehaald.

Set 4 werd een redelijk makkelijke overwinning. De buitenaanvallers waren lekker op dreef. Vooral de kleinste van het veld, Lotte Boerman, speelde een dijk van een wedstrijd en scoorde erg veel. Rivo liep direct weg bij Tornado en via 11-17 en 16-22 werd het snel 17-25. Wedstrijd weer in evenwicht. 2-2.

In set 5 wist Tornado nog eens alles uit de kast te halen en speelde gewoonweg een betere set dan Rivo. Eigenlijk werd het deze set niet echt meer spannend. 15-8 zijn duidelijke cijfers. 3-2 voor Tornado.

2 punten meenemen uit Geesteren is op zich helemaal niet gek. Er waren meer kansen maar die hebben we zelf niet gepakt en ze zijn ons ontnomen door zoals hierboven beschreven. Verder was het een mooie pot om te spelen en om te zien. Spannend, veel lange rally’s en twee teams die mooi aan elkaar gewaagd waren. In de stand is er niemand veel mee opgeschoten. Vocasa heeft duidelijk de beste zaken gedaan zaterdag door de volle buit te pakken en daardoor dus iets uit te lopen op de andere 5 kampioenskandidaten.

Zaterdag a.s. weer eens in de Reggehal. Dat is alweer een poosje geleden. Concurrent Pegasus komt op visite. Het zou mooi zijn een slag te slaan maar dat wordt alleszins een makkelijke opgave. Komt het zien om 16:30 uur!