Bandwerk internet- en reclamebureau: de trotse media partner van RIVO Rijssen
"RIVO Rijssen, dat ben ik, dat ben jij, RIVO Rijssen dat zijn wij!"
Foto bij Dames 1 in de Nationale beker

Dames 1 in de Nationale beker
maandag 25 okt 2021

Rivo Rijssen vertrok afgelopen zaterdag naar Emmen om daar de tweede ronde van de Nationale beker te spelen. De eerste ronde was het team vrijgeloot. Tegenstanders waren het bekende Zwolle (D2) en de hekkensluiter van de 1e divisie: Emmen ‘95. Dash zat er oorspronkelijk ook nog bij, maar dat team had zich terug getrokken. Er werden dus i.p.v. best of 3, best of 5 sets gespeeld.

Bij binnenkomst zagen coach Sander de Koning (normaal assistent, maar bij afwezigheid van Patrick te Vaarwerk gepromoveerd tot hoofdcoach) en invallend assistent coach Johan Strokap dat Zwolle tegen een 2-1 achterstand aan keek en de vierde set met 25-23 verloor tegen een opvallend sterk Emmen. Beide heren waren gewaarschuwd.

Zwolle D2 - Rivo Rijssen D1 (1-3)

Rivo begon niet goed aan de wedstrijd. Passend kwam het meteen onder druk te staan en serverend werd er niet tot nauwelijks druk geleverd. Hierdoor won Zwolle de eerste set vrij eenvoudig met 25-22.

In de 3 opvolgende sets werd, mede dankzij een multifunctioneel invallende Famke Zomer, meer druk geleverd met de service en werd de pass linie van de Rijssenaren ondersteund. Hierdoor was Rivo weer terug in de wedstrijd en waar het de tweede set nog wat moeizaam ging (22-25) werd de wedstrijd daarna eenvoudig uitgespeeld. 17-25 en 12-25 met als hoogtepunt een sprong-serve van Zomer op een stand van 11-24 in de laatste set.

Emmen ‘95 D1 - Rivo Rijssen D1 (0-3)

Emmen begon sterk aan de wedstrijd. Bij gebrek aan servicedruk van Rivo wist de ploeg menig aanvaller vrij te spelen en liep uit tot een 8-4 voorsprong. Rivo kwam daarna beetje bij beetje terug in de wedstrijd en wist vooral door de sterk verdedigende libero Annemiek de Bruin en goed spel verdelende Suzan Agterberg veel kansen te creëren. Tot 22-20 achterstand trok Emmen aan het langste eind, maar Rivo wist de set genadeloos binnen te harken met 22-25.

De tweede set ging beter, er werd met meer druk geserveerd door o.a. Silke van Wijk en Rivo wist meteen een gat te slaan. Toch kwam Emmen onnodig weer terug in de wedstrijd en kon Rivo door veel onnodige fouten de voorsprong van 5 punten niet behouden. Hierdoor werd het in de eindfase wederom spannend, maar wist Rivo wederom effectief om te gaan met kansen tijdens “the big points” (23-25)

De laatste set leek Emmen gebroken en denderde Rivo naar winst. (15-25)

Na 2 competitiewedstrijden te hebben verloren was dit toernooi goed voor het moraal en reist de ploeg volgende week (met hetzelfde duo langs de lijn) met vertrouwen af naar Borne voor de wedstrijd tegen Apollo 8 D2.