Bandwerk internet- en reclamebureau: de trotse media partner van RIVO Rijssen
Foto bij Dames 1 verliest van zichzelf en Dynamo Tubbergen in oranje derby

Dames 1 verliest van zichzelf en Dynamo Tubbergen in oranje derby
vrijdag 19 nov 2021

Afgelopen zaterdag speelden de Rijssense dames voorlopig voor het laatst met publiek in de eigen Reggehal. Aan de sfeer en de aanmoedigingen van de trommelaars kon het niet liggen. Ze waren zoals altijd weer vol lawaai en enthousiasme aanwezig.

De wedstrijd tussen twee rivalen op de ranglijst kende een wisselend verloop. Rivo had het initiatief in de eerste set maar het niet voor elkaar kreeg om Dynamo af te schudden. Sterker, bij 20-20 stond het helemaal gelijk. Toen was Dynamo de ploeg die echt doorpakte en rechtstreeks naar de eindstreep knalde door Rivo met 20-25 opzij te zetten.

De tweede set kende een ander verloop. Rivo was scherper, de pass lag goed en vooral de middenas met Maaike Wolves en Maud Timmerman scoorde veelvuldig. Daarnaast kon door deze dreiging ook het blok meer uit elkaar gespeeld worden en dat resulteerde in een keurig setwinst van 25-18.

Stand weer gelijk in sets. In de derde set was het weer Rivo die de leiding pakte, wel een minder grote voorsprong gedurende de set maar het spel was goed genoeg om Dynamo op een fijne afstand te houden. Wederom 25-18.

De vierde set dan. De volle buit voor Rivo of een tegenstribbelend Dynamo? Nou, heel duidelijk het laatste. Dynamo vond zichzelf terug, kon een veel hogere servedruk leveren en op die manier de aanvalsmachine van Rivo terugdringen tot een tandeloze tijger. Resultaat 15-25. Een heel duidelijke setwinst voor Dynamo en Rivo enigszins ontredderd.

Dynamo trok haar niveau in de 5e set moeiteloos door, Rivo keek machteloos toe en kreeg het niet meer voor elkaar de wedstrijd te kantelen. Bij de veldwissel haverwege stond het al 4-8 en uiteindelijk eindigde de wedstrijd voor Rivo in mineur 8-15.

Enerzijds jammer dat het niveau van de eerste drie sets niet vastgehouden kon worden, anderzijds toch ook “gewoon” weer een punt gepakt. Gezien de doelstellingen voorafgaande aan het seizoen gaat het nog steeds naar verwachting en zal het team ook moeten leren omgaan met dit soort wedstrijden. Gewoon hard blijven werken met elkaar, leren incasseren en enthousiast blijven.

Komende zaterdag naar Apeldoorn. Daar wacht een heel zware tegenstander, Alterno ds1. We gaan er alles aan doen om daar een puntje of meer mee te pakken. We hopen dat er een livestream is, we houden u daarvan op de hoogte.