Bandwerk internet- en reclamebureau: de trotse media partner van RIVO Rijssen
"RIVO Rijssen, dat ben ik, dat ben jij, RIVO Rijssen dat zijn wij!"
Foto bij Rivo Rijssen D1 – Donitas D1

Rivo Rijssen D1 – Donitas D1
zondag 3 apr 2022

Door allerlei (corona) omstandigheden was het pas 2 april dat we als teams voor het eerst in competitieverband tegenover elkaar stonden. Donitas, al jaren een gewaardeerde kracht in de Top Divisie stond voorafgaande aan de wedstrijd 1 puntje en 1 plek hoger dan Rivo. Gezien onze resultaten van dit seizoen tegen de Top 6 hadden we er dan ook alle vertrouwen in dat we het Donitas ook lastig konden maken. Winnen….. dat zien we aan het einde van de rit wel. Er vol ingaan dat moest vanaf het begin!

Dat lukte. Rivo startte goed de eerste set met Suzan Agterberg als spelverdeler en Evita Logtenberg op diagonaal. De middenas werd bezet door Maaike Wolves en Maud Timmerman, de “vleugels” door Susan Schepers en Lina Hanstede. Uiteraard was Annemiek de Bruin weer de libero van dienst. Vanaf het begin het Rivo een kleine voorsprong in handen en heel langzaam werd dit uitgebouwd tot een voorsprong van een punt of 4. Richting de 20 kwam Rivo passend wat onder druk, er werd iets minder gescoord en daarom werd Floortje van Losser gebracht voor Lina. Rivo kwam er weer door en aan het einde van set stond er 25-21 op het scorebord. 1-0 Rivo.

De tweede set was een totaal ander beeld, Donitas wakker geschrokken door het set verlies startte met een sterke servedruk en daar kwam Rivo niet onderuit. Bij de 10 had Donitas een heel royale voorsprong en ze denderden ook gewoon door. Halverwege de tweede set was er wel een heel mooi Rivo moment. De verdediging onder druk van Donitas wist er een geweldige redding uit te persen. Een hoofdrol in deze actie voor Floortje en Annemiek. Floortje weet zelfs twee keer het lichaam te strekken om in een ultieme poging de bal te halen en zelfs weer terug te brengen in het veld van Donitas. Geweldig!  In deze link de beelden hiervan!

Het was toch een soort kantelmoment in deze al bijna verloren set. Rivo wist er nog een aantal punten uit te slepen door o.a. een goede serveserie van Evita (die gewoon even twee keer de bal op de netrand legt en scoort). Donitas pakt daarna de set vrij eenvoudig met 18-25 en daardoor staat het weer gelijk 1-1. Het geloof was echter wel weer terug bij Rivo.

De derde set was weer een prooi van Rivo. “Gewoon” heel degelijk spel. Zoals het moet. Goede pass, daardoor lekker kunnen verdelen naar aanvallers die heerlijk weten te scoren. Daarnaast produceerde Donitas nogal wat servefouten en ja dan is het snel gedaan. 25-17 en 2-1 dus.

Nu doorpakken naar de volle buit. Nou dat leek er zeker op bij 10-4 voor Rivo. Donitas weet zich echter te herpakken, de sterke passlijn van Rivo zakt een poosje helemaal door het ijs en dan weet het ervaren Donitas wel raad met de kansen die het krijgt. Rivo kan niet meer dan aanhaken en uiteindelijk loopt Donitas boven de 20 makkelijk weg. 22-25 en dus weer gelijk. 2-2.

De 5e set is dan weer voor Rivo. Bij de veldwissels halverwege is er een mooie voorsprong opgebouwd van 3 punten en die weet Rivo aan de andere kant van het veld vast te houden. Goed volleybal, een mooie strijd en volle bak aanvallen van o.a. Maud en Susan S. leveren voldoende punten op om de set en de wedstrijd binnen te halen. 15-13.

Een heerlijke overwinning die er opnieuw van getuigd dat we in ieder geval de strijd kunnen aanbinden met de meeste ploegen uit de Topdivisie. Niet dat je dan zomaar al deze wedstrijden even wint maar we zijn zeker niet kansloos als we onze taken goed uitvoeren en echt durven te spelen. Volgende week gaan we naar Zwolle om daar te proberen 3 punten op te halen. Gezien de stand op de ranglijst zou dat moeten kunnen maar ook voor deze wedstrijd zullen we onze focus weer echt scherp moeten hebben.

23 april dan spelen we weer in de buurt. Niet in Rijssen maar in Wierden. Ook leuk om even heen te fietsen of te rijden. We spelen dan al om 13:30 uur. Even in de agenda zetten!