Bandwerk internet- en reclamebureau: de trotse media partner van RIVO Rijssen
EVEN GEDULD A.U.B.
"RIVO Rijssen, dat ben ik, dat ben jij, RIVO Rijssen dat zijn wij!"

Wervingscampagne scheidsrechters
zaterdag 3 mrt 2007

Wervingscampagne scheidsrechters gestart

NIEUWEGEIN - Vijftien sportbonden en NOC*NSF geven vandaag, 27 februari in het Huis van de Sport in Nieuwegein het startschot voor een landelijke wervingscampagne, die deel uitmaakt van het Masterplan Arbitrage, om nieuwe arbiters op te sporen. Speciale gasten in Nieuwegein zijn de toparbiters die deze zomer afreizen naar de Olympische Spelen in Beijing. Omdat niemand beter dan zij het imago van de scheidsrechter een positieve impuls geven, zullen ze deze middag niet ontbreken.

De sport is op zoek naar 50.000 nieuwe scheidsrechters m/v. Zij moeten ervoor zorgen dat bijvoorbeeld voetbal, hockey, waterpolo, maar ook autoracen en judo mooi blijven om te doen én te bekijken. Stevige persoonlijkheden dus, die zich met liefde inzetten voor 'hun' sport.

De sport heeft te maken met een nijpend tekort aan gekwalificeerde scheidsrechters. Ook vormt het scheidsrechterskorps geen afspiegeling van de sportende bevolking. Dit opgeteld bij imagoproblemen en onsportief gedrag van spelers, coaches en publiek maakt dat steeds minder mensen warmlopen voor deze functie. Tegelijkertijd is er het besef dat de competitiesport niet serieus kan worden beoefend zonder de 'scheids'.

Het Masterplan Arbitrage is er op gericht scheidsrechters te werven uit verschillende bevolkingsgroepen. Door hen goed op te leiden, te begeleiden en ervoor te zorgen dat het er bij de wedstrijden weer sportiever aan toegaat, wordt de functie aantrekkelijker. Niet alleen op, maar ook rond het veld.

Vanaf vandaag kunnen toekomstige scheidsrechters en juryleden alle informatie over opleiding en begeleiding per sport vinden op de nieuwe website www.scheidsrechterworden.nl

De vijftien sportbonden die zich samen met het ministerie van VWS en NOC*NSF sterk maken voor de campagne vertegenwoordigen volleybal, waterpolo, judo, tennis, wielrennen, autosport, voetbal, korfbal, handbal, ijshockey, rugby, hockey, American Football, basketball en de hippische sport.

Meer over het Masterplan Arbitrage

Reportage van he NOS-journaal (video NOS)

(27 februari 2008)

Fysiotherapie Koninginneweg
Van der Veen Financieel Advies

RIVO RIJSSEN IS HAAR SPONSOREN BIJZONDER DANKBAAR

Wanneer alleen het beste goed genoeg is: Bandwerk internet- en reclamebureau