Bandwerk internet- en reclamebureau: de trotse media partner van RIVO Rijssen
Foto bij Winst Rivo Dames op de Bevers

Winst Rivo Dames op de Bevers
maandag 5 mrt 2018

Afgelopen zaterdag stonden twee degradatiekandidaten in de eerste divisie A tegenover elkaar. Rivo Rijssen was er uiteraard op gebrand om zoveel mogelijk punten op te halen. Om onze jonge ploeg ondersteunen hebben golden oldies Annemarel Pas (d2), Arjanne Harbers (d4) en Jenneken Flink (d3) hun diensten aangeboden voor deze zaterdagavondwedstrijd. Daar staat helaas wel het verlies tegenover van Eva Ellenbroek. Onze ervaren spellie is voorlopig uitgeschakeld. Suzan Agterberg uit meisjes B is voor die tijd aan de selectie toegevoegd om samen met Marije Harbers de spelverdeling voor hun rekening te nemen.

Dan de wedstrijd. De eerste set was in begin een beetje aftasten, hoe is de zaal, de bal, de tegenstander? Van beide kanten was het wat voorzichtig. Bij 11-12 was er een kleine voorsprong voor Rivo en dat was het signaal om gas te geven. Via o.a. een mooie serve-serie van een zeer sterk spelende Lotte Boerman kwamen we met keurig verzorgd spel op een ruime voorsprong. Deze wisten we verder uit te breiden zodat we via 13-21 uiteindelijk de set binnenhaalden op 18-25.

De tweede set bleven we goed spelen. De passlinie onder leiding van libero Annemiek de Bruin stond uitstekend en bij 9-14 leek er niets aan de hand. Vanaf dat moment serveerde de Bevers echter heel sterk en konden we niet ons eigen spel spelen, daarbij stond het Bevers blok als een huis. De grip was even zoek en de Bevers haalde deze set vrij eenvoudig binnen met 25-19.

Vanaf het eerste fluitsignaal in set 3 was de wedstrijd van ons. Op alle fronten hadden we grip op de wedstrijd. Blokkerend stond het uitstekend, de verdediging was attent en Marije Harbers wist het spel prima te verdelen zodat onze aanvallers heerlijk konden prijsschieten Daarnaast lag de serve- druk hoog en……wij hadden de 7e man. Daar waar het publiek uit Lemelerveld hun ploeg en masse in de steek liet wist het Rivo publiek de Rijssense meiden op te zwepen. Ouders, opa’s, oma’s, broertjes, zusjes en andere Rivo en volleyballiefhebbers schaarden zich luitkeels achter hun oranje-blauwe favorieten. Het resultaat mocht er zijn. In een door Rivo gecreëerde sportieve en sfeervolle ambiance werden de Bevers volledig van het veld geveegd. Met 13-25 en 18-25 werden set 3 en 4 binnengehaald. Twee plaatsen op de ranglijst gestegen en een wedstrijd minder gespeeld dan onze concurrenten onder ons. Dat geeft moed. We kijken weer naar boven!

Zaterdag komt Sudosa Assen naar de Reggehal. Dat wordt een heel andere wedstrijd. Een echte topploeg uit onze competitie met enorm veel power. Wij gaan er alles aan doen om punten in huis te houden. Graag tot zaterdag om 16.30 uur!