Bandwerk internet- en reclamebureau: de trotse media partner van RIVO Rijssen
"RIVO Rijssen, dat ben ik, dat ben jij, RIVO Rijssen dat zijn wij!"
Foto bij Rivo D1 - Apollo D2 (door een oranje bril)

Rivo D1 - Apollo D2 (door een oranje bril)
maandag 14 feb 2022

Zaterdag begon het zo goed. Met een iets gewijzigde beginopstelling, Lieke Brouwer als spelverdeler, had Rivo van meet af aan de wedstrijd onder controle. Er werd goed gespeeld, Lieke vond de (mid) aanvallers prima en op vakkundige wijze werd het spel van Apollo lamgelegd. Maaike Wolves, die voor het eerst en heel succesvol een andere serve hanteerde, wist de druk er mooi op te leggen. Al met al,… het liep uitstekend! Totdat….Lieke Wissink ging serveren. Rivo dacht er eerst te makkelijk over maar al snel bleek dat ze een geweldig wapen had deze wedstrijd. Met een poep en een scheet ging het van 21-12 naar 21-20 en had Rivo ook nog het geluk met een scheidsrechtelijke fout waardoor de serve weer naar Rivo kwam. Als je dan na zo’n serveserie zelf fout serveert dan geef je natuurlijk alle troeven aan de tegenstander en daar maakten ze dan ook uitstekend gebruik van. 0-1.

In de tweede set is het vertrouwen dan natuurlijk ver te zoeken. Er werd veel voorzichtiger gespeeld en daardoor geen voorsprong maar meer aanklampen. Enkele wissels zorgden niet voor een ander spelbeeld en opnieuw bezweek Rivo onder de servedruk van Apollo. 0-2.

Dat de dames van Rivo best een partijtje kunnen volleyballen lieten ze, net als in het begin van de eerste set, opnieuw in de derde set zien. Rivo was op alle vlakken beter, speelde rustig, degelijk en maakte weinig fouten. Susan Schepers was het zat om sets te verliezen en beukte er keihard op los aan de buitenkant. Ook Maud Timmerman werd weer goed gevonden door Suzan A. en zo werden de punten aaneengeregen. Derde set dus voor Rivo 1-2.

De vierde set was de leukste van de 5. De teams waren geheel gelijkwaardig. Mooie rally’s en een spannende strijd. Gewoon echt leuk om naar te kijken. Gelukkig wist Rivo aan het einde van de set flink door te pakken en liet Apollo met 25-21 de vijfde set ingaan. 2-2.

Met een oranje bril op hoop je dan dat Apollo geknakt is maar dat was zeker niet zo. De 5e set was voor hen. Vanaf het begin scherper, beter vanaf de servelijn en aanvallend net wat doortastender. Rivo rende er hulpeloos achteraan en uiteindelijk won Apollo heel terecht de vijfde set en daarmee ook de wedstrijd.

Conclusie achteraf (altijd makkelijk ????): als je de eerste set gewoon uitspeelt en wint dan speel je een heel andere wedstrijd. Hadden we waarschijnlijk een veel korter verslag gehad en vroeg thuis geweest zaterdagavond. Anderzijds heeft het publiek uit Borne en Rijssen nu weer eens lekker lang op de tribune mogen vertoeven en dat was ook wel weer eens leuk.

Op naar volgende week: ijs, weer en corona dienende komt Frank van den Noort met zijn Krekkers naar Rijssen. Dan zal door Rivo uit een ander vaatje getapt moeten worden om het hen moeilijk te maken. De dames uit Harbrinkhoek zijn dan duidelijk de favoriet. Voor Rivo de opdracht om gewoon vrijuit te spelen en volle bak erin te knallen. Tot zaterdag, 16:30 uur in de Reggehal!