Bandwerk internet- en reclamebureau: de trotse media partner van RIVO Rijssen
Foto bij Rivo D1 weert zich “ouderwets” kranig tegen Krekkers D1

Rivo D1 weert zich “ouderwets” kranig tegen Krekkers D1
zaterdag 19 feb 2022

Opnieuw was er voor de Rijssense dames een thuiswedstrijd gepland door de NEVOBO. Nummer 2 van 3 op een rij. Nu kwamen de dames van Krekkers naar de Reggehal. De tribune was bijzonder goed gevuld met Rivo aanhangers maar uiteraard was de aanhang van Krekkers ook ruimschoots vertegenwoordigd. Heerlijk weer zo’n derby voor een mooie volle tribune.

De eerste set was duidelijk voor Krekkers. Rivo speelde te bescheiden en krekkers daarentegen begon gewoon heel sterk met een hoge servedruk. Even veerde Rivo op onder leiding van Lieke Brouwer die het spel kwam verdelen voor Suzan Agterberg. Helaas wist Rivo niet door te zetten en was Krekkers oppermachtig. 17-25 en 0-1.

De tweede set was veel leuker. In eerste instantie was het “gewoon” weer Krekkers wat sterker was maar bij 13-12 had Rivo de eerste voorsprong in de wedstrijd te pakken. Vanaf dat moment golfde het spel mooi op en neer en bij 22-22 was het nog gelijk. Rivo speelde heerlijk met de mid-aanvalsters Maud en Maaike en ook de buitenkant middels Susan Schepers en Famke Zomer (die weer eens ijzersterk inviel) liet zich niet onbetuigd. Op ervaring wist Krekkers de set uiteindelijk toch met 23-25 naar zich toe te trekken maar de ploeg van Frank van den Noort was wel gewaarschuwd. 0-2.

In de derde set wist Rivo opnieuw in het midden op voorsprong te komen maar nu kon het met sterk spel en door meer fouten aan de zijde van Krekkers de voorsprong echt uitbouwen. Diverse wissels door Frank konden niet meer baten en met 25-18 pakte Rivo de derde set. 1-2.

In de vierde set was er weer een gelijk opgaande strijd. Het publiek van beide kanten genoot van een mooie wedstrijd, het lawaai van de trommelaars en zangers van Rivo werd steeds luider en bij 18-18 kon het alle kanten nog op. Helaas voor Rivo liep het vanaf dat moment niet meer, er werd niet meer gescoord, de pass de lag er even niet en dan weet Krekkers wel raad. Met 21-25 werd de 4e set beslist in het voordeel van de dames uit Maria Parochie. Eindstand 1-3.

Voor Rivo was het ondanks het verlies toch een bevredigende wedstijd. Natuurlijk, een puntje of meer was mooier geweest maar gezien de harde cijfers in de heenwedstrijd was deze wedstrijd een wedstrijd en hoefde Rivo zich niet te schamen. Een mooi uitgangspunt om mee te nemen naar de volgende wedstrijden. Zaterdag weer een thuiswedstrijd. De rode lantaarndrager, Sneek D2, komt naar Rijssen. Dan ligt de druk bij Rivo en moeten ze de volle buit pakken om hun mooie plek 7 te behouden. Publiek bedankt voor jullie komst en aanmoedigingen, het was heerlijk om weer eens voor een volle tribune te spelen na een lange tijd dat er van alles niet meer kon en mocht. Graag tot volgende week!

LET OP: we spelen dan om 14.30 uur i.p.v. 16.30 uur!