Bandwerk internet- en reclamebureau: de trotse media partner van RIVO Rijssen
"RIVO Rijssen, dat ben ik, dat ben jij, RIVO Rijssen dat zijn wij!"
Foto bij Rivo D1 - Dynamo Tubbergen D1

Rivo D1 - Dynamo Tubbergen D1
maandag 14 mrt 2022

Nadat beide teams vorig weekend een op papier onverwachte overwinning boekten was het verschil voor aanvang van een van de vele Twentse derby’s een schamele 3 punten. Rivo, ondanks dat er niks meer op het spel staat, wilde natuurlijk revanche op de verloren thuiswedstrijd.

Rivo begon wat ongeïnspireerd aan de wedstrijd. Punten werden een beetje onverschillig gevierd. Misschien een kater na de “Groene hel van het noorden” een week eerder. Tot 8-8 waren de teams aan elkaar gewaagd, maar door slordig spel van Rivo wist Dynamo uit te lopen naar 11-8. Een time-out om de beleving aan te scherpen hielp. Rivo kwam langszij en breide een voorsprong uit naar 20-15. De pass lag goed en serverend werd er redelijk veel druk gezet op de pass linie van Dynamo. Rivo behield de side-outs en pakte de set met 19-25.

De tweede set liep Rivo achter de feiten aan. Met veel onnodige fouten in de aanval en serve kon er geen vuist worden gemaakt. De hele set werd er tegen een achterstand van 4 tot 6 punten aangekeken. 25-21 voor de thuisploeg.

De derde set was voor het publiek waarschijnlijk de leukste om te kijken. Rivo startte sterk op serve van Suzan Agterberg en pakte hiermee een voorsprong van 4 punten. Ondanks het betere spel van Rivo t.o.v. de tweede set bleef Dynamo vechten voor wat het waard was. De ploeg uit Tubbergen wist hierdoor weer op gelijke hoogte te komen op een stand van 18-18. Rivo hield het hoofd koel ondanks dat Dynamo nog twee keer een voorsprong pakte (22-21 en 23-22). Rivo kwam op set point, 23-24. Hierop nam Dynamo een time-out en aan Rivo’s kant werd besloten dat als we een kans kregen de bal naar midden Maud Timmerman moest gaan die erg goed stond te spelen. Dit gebeurde en Maud maakte de bal keihard af. Vooral over midden was Rivo gevaarlijker dan Dynamo, waardoor ook de buitenkanten het makkelijker kregen in de aanval.

De vierde set speelde Rivo op een onnodige dip na een redelijk compleet spel. Bij een achterstand van 11-7 werd de boel weer op scherp gezet en Rivo nam het initiatief terug. Floortje van Losser zat er lekker in na een periode waar ze wat minder speeltijd heeft gehad, Evita Logtenberg scoorde makkelijk op de diagonaal en Maud bleef verbazen. Rivo pakte de set met 18-25 en nam 3 punten mee terug naar Rijssen. Rivo staat nu 5e en dit is een plek die het team van Patrick te Vaarwerk ook zeker wil behouden.

Komende zaterdag spelen we weer thuis. Dros-Alterno uit Apeldoorn komt naar de Reggehal. 16:30 uur starten we de strijd.