Bandwerk internet- en reclamebureau: de trotse media partner van RIVO Rijssen
EVEN GEDULD A.U.B.
"RIVO Rijssen, dat ben ik, dat ben jij, RIVO Rijssen dat zijn wij!"
Foto bij Meisjes C Nederlands Kampioen en Meisjes B 4e

Meisjes C Nederlands Kampioen en Meisjes B 4e
woensdag 3 apr 2019

Na de voorrondes en de halve finale, stond afgelopen zaterdag de finale op de agenda voor het Volleybaldirect Open Nederlands Jeugd Kampioenschap. Met twee teams sportief mogen knokken om de beste van Nederland te zijn, is fantastisch en zorgt ervoor dat in het staartje van de competitie de spanning nog eens extra gezond oploopt. De focus in de trainingen werd nog scherper. De fanatiekste supporters, de betrokken ouders, hadden speciale T-shirts laten drukken en een bus geregeld wat er voor zorgde dat er als één groot team naar Beverwijk werd afgereisd. In twee poules van vier, een kruisfinale en de finaleronde zou worden bepaald wie tot de beste B en C-jeugd van Nederland behoren.

In de poule werd gestreden tegen Flamingo’s’56 (Gennep), Sliedrecht Sport en Dros-Alterno (Apeldoorn). Waar het de eerste paar punten nog een beetje voorzichtig ging, kwam al snel het volleybalbeest in de meiden los en werd met sterke services en zeer goed samenspel de benodigde sets door het complete team binnengehaald om als eerste de kruisfinale in te gaan. In de andere poule was de verbazing groot toen de competitieconcurrent voor de eerste plek, Apollo, uitgeschakeld bleek.  Meisjes B speelde tegen: Alterno, Sudosa en Dinto in de poule. Het niveau hier lag erg hoog en na een 1-1 gelijk spel tegen Alterno en een 2-0 verlies tegen Sudosa was er nog maar 1 opdracht om door te gaan en dan moesten we met 2-0 winnen van Dinto en na een geweldige pot wonnen we deze met 2-0 en daardoor stonden er 2 teams van Rivo bij de beste 4 van Nederland

De kruisfinale tegen SV Dynamo uit Apeldoorn was simpelweg adembenemend volleybal en waarschijnlijk de mooiste pot volleybal van de dag. In beide sets ging het spel lang gelijk op. Op de momenten dat Rivo het even moeilijk leek te hebben, raapte het Rivo team haarzelf bij elkaar om daarna met extra energie terug te komen. Tegen het einde van de sets was de focus zo scherp dat daar heel duidelijk het verschil werd gemaakt en beide sets over de streep werden getrokken. Meisjes  B speelde tegen Sliedrecht en dit team had een beste power hitter aan de buitenkant en daar kregen we in set 1 totaal geen grip op! De 2e set ging dat veel beter en wonnen we de 2e set tegen dit sterke team. 3e set was van begin tot eind een waar gevecht. Jammer genoeg kon Sliedrecht net de wint binnenhalen met 15-13 en moesten wij ons gaan focussen op de 3e en 4e plaats

De finale was tegen een bekende uit de poules, Dros-Alterno. Evenals in de voorronde was het zoeken naar zwakke plekken want ook Alterno heeft op alle posities een sterke bezetting. Zoals wel vaker bij finales was het spel iets minder dan in de kruisfinale en nam de spanning het soms over. Het verschil werd ook hier weer tegen het einde van de set gemaakt, waar de extra inzet leidde tot een gezonde verbetenheid om de bal bij de tegenstander op de grond te krijgen. Door twee gewonnen sets werd Alterno tweede en was Rivo Meisjes C voor de derde keer op rij Nederlands Kampioen! De ontlading was groot, de busreis terug vol feest en de ontvangst bij de Reggehal groots waar de die dag geworden kampioenen Heren 4, de Meisje B met een zeer mooie vierde plaats, de Nederlandse kampioenen met een erehaag binnenhaalden.

Meisjes B kwam erin de 1e set niet aan te pas  tegen Dordrecht. Het leek erop dat de vermoeidheid en het nipte verlies in de halve finale teveel was, maar niks was minder waar Rivo rechtte de rug en won set 2! Weer een 3e set en dit gaf aan dat het niveau Zaterdag heel dicht bij elkaar zat! Jammer genoeg kwamen we ook in deze 3e set net te kort en werden we 4e van Nederland! Daarna kregen we een heerlijk etentje in Rijssen van Gabriel.

Ik wil bij deze alle ouders en meiden bedanken voor een geweldige zaterdag

 

Fysiotherapie Koninginneweg
Bandwerk internet- en reclamebureau

RIVO RIJSSEN IS HAAR SPONSOREN BIJZONDER DANKBAAR

Wanneer alleen het beste goed genoeg is: Bandwerk internet- en reclamebureau