Bandwerk internet- en reclamebureau: de trotse media partner van RIVO Rijssen
EVEN GEDULD A.U.B.
"RIVO Rijssen, dat ben ik, dat ben jij, RIVO Rijssen dat zijn wij!"
Foto bij Pakken we thuis eindelijk weer punten? Rivo Rijssen D1 - Veracles D1

Pakken we thuis eindelijk weer punten? Rivo Rijssen D1 - Veracles D1
maandag 19 dec. 2022

Zaterdag was het opnieuw Oranje Blauw tegen Groen Zwart. Waar vorige week de groen-zwarte koploper Alterno er met de drie punten vandoor ging, was Rivo er op gebrand om deze week de punten weer eens in eigen huis te houden (na drie thuiswedstrijden op rij verloren te hebben). Het moest zaterdag gebeuren tegen het gelijk geklasseerde groen-zwarte Veracles.

In de eerste omloop was het Rivo dat gedurende de hele set een fijne voorsprong had. Kim Borkent verzorgde vanaf de start het verdedigende werk als libero en zorgde voor een goede aanvoer naar de spelverdeling. Daar wist Lieke Brouwer met name de middenmensen goed te vinden. Vooral Maud Timmerman was “on fire”. Door vele servefouten aan beide zijden van het net hielden de twee teams elkaar in de set maar Rivo wist de set vrij eenvoudig binnen te halen met 25-17.

Set twee begon slecht voor Rivo. Veracles nam direct een ruime voorsprong maar Rivo wist wel netjes terug te komen. Echter herhaalde dit spelbeeld zich keer op keer. Na een mooie inhaalreeks van een aantal punten waren het met name de persoonlijke fouten aan Rivo zijde die er voor zorgen dat Veracles weer naar een comfortabele voorsprong ging. De strijdlust ebde weg bij Rivo en zo wist Veracles een ruime voorsprong vast te houden en de set binnen te halen en de stand dus gelijk te trekken. 19-25.

In de derde set werden Suzan Agterberg, Trijntje Veerbeek, Annemiek de Bruin en Famke Zomer gebracht door coach Patrick te Vaarwerk. Dit moest zorgen voor meer strijd, passie en dus punten. Bij aanvang leek dit plan niet te slagen maar na een donderspeech in de eerste time-out keerde de wedstrijd. De strijd was terug, er werd weer geknokt voor ieder punt en vooral de blokkering deed zijn werk heel goed. Keer op keer was het raak via de “muur van Rivo”. Een achterstand werd omgebogen in een voorsprong en met 25-22 waren de blijdschap en de voorsprong daar. 2-1.

In de vierde set was de weerstand bij het enigszins verzwakte Veracles gebroken. Er lukte aan de kant van de Groningers niet veel meer en Rivo bleef goed doorgaan en zo kwam er al vlot een einde aan deze wedstrijd. 25-15 was de setstand en daarmee dus 3-1. Dit betekent een vierde plek op de ranglijst voor het kerstreces. Deel 2 van de competitie start voor Rivo met een uitwedstrijd naar Ootmarsum op 14 januari.

Toch nog zin in een mooie pot volleybal deze week. Dat kan hoor, dinsdag 20 december om 20.00 uur staat het centre-court weer gereed voor onze dames. Dan spelen ze in de derde ronde van de nationale bekertoernooi tegen het andere team uit Groningen, namelijk Donitas. Uiteraard bent u van harte welkom in de Reggehal!

Bandwerk internet- en reclamebureau
Van der Veen Financieel Advies

RIVO RIJSSEN IS HAAR SPONSOREN BIJZONDER DANKBAAR

Wanneer alleen het beste goed genoeg is: Bandwerk internet- en reclamebureau