Bandwerk internet- en reclamebureau: de trotse media partner van RIVO Rijssen
EVEN GEDULD A.U.B.
"RIVO Rijssen, dat ben ik, dat ben jij, RIVO Rijssen dat zijn wij!"

Versoepeling invoering Digitale Pasfoto Service
zondag 1 mrt 2009

Binnenkort maken we bekend op welke wijze we dit bij Rivo gaan organiseren.   Versoepeling invoering Digitale Pasfoto Service
Publicatiedatum: 27 februari 2009
Tijdens de Bondsraad van 13 december 2008 is besloten dat de Nevobo de Digitale Pasfoto Service (DPS) gaat invoeren voor het seizoen 2009-2010. Het besluit om de DPS in te voeren heeft meer weerstand opgeleverd dan verwacht bij verenigingen en individuele leden. De Nevobo heeft veel mailberichten en brieven ontvangen met vragen en opmerkingen.
De projectgroep Digitale Pasfoto Service heeft alle signalen serieus opgepakt en uitvoerig besproken met alle regiohoofden en overige managementleden. Uitgangspunten van de discussie waren de overlast (en dus ook de kosten) zoveel mogelijk terug te dringen en de invoering te faseren. Daarnaast werd voorgesteld geen digitale pasfoto te vragen aan leden wanneer het niet aantoonbaar noodzakelijk is om over een dergelijke foto te beschikken.

De projectgroep DPS heeft een voorstel tot versoepeling van de invoering ingediend bij het Hoofdbestuur en de Bestuursraad (alle voorzitters van de regio’s).

Afgelopen zaterdag (21 februari 2009) hebben het Hoofdbestuur en de Bestuursraad besloten akkoord te gaan met de voorgestelde aanpassingen.

Wat betekent het besluit tot versoepeling concreet?
- Alleen de verlopen spelerskaarten van spelende (SL)-leden dienen vervangen te worden;
- De ledenadministrateur van de vereniging mag zelf een digitale pasfoto uploaden in Sportlink;
- Recreanten- en verenigingsleden hoeven geen digitale pasfoto aan te leveren;
- Officials hoeven geen digitale pasfoto aan te leveren;
- Alle nieuwe leden dienen een digitale pasfoto aan te leveren.

Let op!
Indien de leden van een vereniging ervoor kiezen om de pasfoto via de ledenadministrateur van de vereniging te uploaden, dient men er rekening mee te houden dat deze persoon ongeveer vijf minuten per pasfoto bezig is om dit te verwerken. Dit is tegenstrijdig met de doelstelling van de Nevobo om juist de werkzaamheden van de ledenadministrateur te verminderen. Uiteraard is het besluit wel kostenverlagend voor de individuele leden.
Tot slot is de kwaliteitscontrole niet meer aanwezig en lopen we kans slecht herkenbare foto’s op de spelerspas te krijgen.

Wie dient vóór 30 juni 2009 een nieuwe pasfoto aan te leveren?
- Spelende (SL)-leden waarvan de spelerskaart is verlopen aan het eind van dit seizoen (2008-2009).
- Coaches in de nationale competitie, regiodivisie, promotieklasse en eerste klasse waarvan de spelerskaart is verlopen aan het eind van dit seizoen (2008-2009).
- Schoolfoto’s zijn helaas onbruikbaar, dus ook jeugdleden waarvan de spelerskaart na dit seizoen is verlopen.
Alle bovenstaande groepen leveren hun digitale pasfoto of via een aangesloten fotovakzaak die de foto maakt en levert of laten de ledenadministrateur van de eigen vereniging de foto in Sportlink zetten.

Alle leden die een duplicaat spelerskaart aanvragen, dienen direct bij de aanvraag een digitale pasfoto aan te leveren.

Alle van bovengenoemde leden die vóór 30 juni 2009 een digitale pasfoto hebben aangeleverd, krijgen voor aanvang van het seizoen (2009-2010) een nieuwe spelerskaart
Fysiotherapie Koninginneweg
Bandwerk internet- en reclamebureau

RIVO RIJSSEN IS HAAR SPONSOREN BIJZONDER DANKBAAR

Wanneer alleen het beste goed genoeg is: Bandwerk internet- en reclamebureau