Bandwerk internet- en reclamebureau: de trotse media partner van RIVO Rijssen
EVEN GEDULD A.U.B.
"RIVO Rijssen, dat ben ik, dat ben jij, RIVO Rijssen dat zijn wij!"

Henk Goor hoopt op nog een dubbel
vrijdag 23 mei 2008

Tubantia,  23 05 2008

Henk Goor hoopt op nog een dubbel
Het is niet veel volleybalclubs gegeven een dubbel te winnen. Kampioen worden en de beker pakken is ontegenzeggelijk een opzienbarende prestatie. Het lukte de volleyballers van Rivo vorig jaar. Ze schreven daarmee historie voor de vereniging. Nu kan een nieuw hoofdstuk aan die successtory worden toegevoegd. De club uit Rijssen is al kampioen en speelt morgen in Neede de bekerfinale tegen Favorita. „Wij gaan voor de dubbele dubbel", lacht trainer Henk Goor die de laatste seizoenen louter voorspoed heeft beleefd met zijn ploeg. Rivo was vorig jaar veel te sterk in de promotieklasse en won ook de regionale bekerfinale. Dit seizoen werd het team van Goor opnieuw kampioen. Het kostte weliswaar veel meer moeite, maar dat zorgde ook voor een grotere genoegdoening.
De titel was de hoofdprijs voor de Rijssenaren dit seizoen. Maar ze wilden o zo graag ook die tweede prijs. Die is weliswaar minder prestigieus, maar toch. „Wij beschouwen de beker als een echte prijs.
Ook al mogen aan de regionale bekerstrijd geen tweede of eerste divisieploegen meedoen", zegt Goor. De regionale beker is voor ploegen uit de regiodivisie en lager. Het was dus niet zo moeilijk te voorspellen dat de beste clubs in de regiodivisie het ver zouden schoppen in de bekerstrijd. Dat is ook gebeurd.
Rivo streed met Favorita dit seizoen om de titel. Uiteindelijk trok het team van Goor aan het langste eind. Vanzelfsprekend hoopt de oefenmeester dat dat morgen in Neede opnieuw gebeurt. „We beseffen dat we iets unieks kunnen bereiken. Tweemaal achterelkaar de dubbel pakken; dat is ongekend. We hebben een paar fantastische jaren achter de rug. Maar als we morgen de bekerfinale niet winnen, dan is dat toch een teleurstelling. Ondanks de titel die we de vorige maand hebben gehaald." De laatste speeldag van de competitie was op 19 april. De Rijssenaren waren daarna vrij en moeten morgen na vijf weken weer aan de bak. „In die tussenliggende periode zijn allerlei beslissingswedstrijden en toernooien gespeeld. Er waren open clubkampioenschappen, het NK van de volleybalschool, promotie-degradatieduels etc. Deze regioafdeling van de volleybalbond wil eerst duidelijkheid hebben over de competities alvorens de bekerfinales worden gespeeld. Dat is een keuze van de regio oost -van de Nevobo." Zijn ploeg was er niet gelukkig mee. Want hoe moet je zo'n lange periode zinvol overbruggen? „Ik heb het team eerst twee weken rust gegeven. In de afgelopen drie weken hebben we weer getraind en onderling wat wedstrijdjes gespeeld. Ook hebben we een oefen-duel tegen Set Up'65 kunnen regelen."
Rivo kan morgen in de laatste wedstrijd van het seizoen een getergde opponent verwachten. De ploeg uit Dinxperio moest in een spannende slotfase van de competitie de titel al aan Rivo laten. „Ons publiek is erg verwend en verwacht dat we de bekerfinale ook wel even zullen winnen. Maar zo eenvoudig wordt dat niet." De finale begint om 17 uur.

Fysiotherapie Koninginneweg
Bandwerk internet- en reclamebureau

RIVO RIJSSEN IS HAAR SPONSOREN BIJZONDER DANKBAAR

Wanneer alleen het beste goed genoeg is: Bandwerk internet- en reclamebureau