Bandwerk internet- en reclamebureau: de trotse media partner van RIVO Rijssen
EVEN GEDULD A.U.B.
"RIVO Rijssen, dat ben ik, dat ben jij, RIVO Rijssen dat zijn wij!"

TOPTEAM van RIVO
woensdag 12 mrt 2008

De Weekkrant De driehoek 12 mrt 2008  

TOPTEAM van RIVO

Goede opleiding volleybaljeugd werpt nu al vruchten af

RIJSSEN - 'Peanuts!' is dit jaar de strijdkreet van de Rivo vrouwen. Daarmee gaan ze de wedstrijden in, sluiten ze de trainingen af.
De volleybalvrouwen lopen voorop in de club: dames 1, uitkomend in de tweede divisie, is het hoogst spelende team binnen de Rivogelederen. "Maar dat kan komend seizoen al veranderen", lacht Caroline van der Steen, wijzend op de aanstormende volleybalheren die op weg zijn naar het kampioenschap van de regiodivisie.
Echt 'peanuts' waren de wedstrijden in de tweede divisie voor Rivo overigens niet. Werden ze vorig seizoen kampioen Regiodivisie én bekerkampioen, in de landelijke tweede divisie valt het even niet mee.

oudste en jongste lid van D1

Rivo staat momenteel op de achtste plek. "We hadden gedacht dat het toch makkelijker zou gaan. Volleybaltechnisch kunnen we het aan, maar mentaal is een ander verhaal", geeft Veneklaas aan. "De eerste vier teams in deze competitie zijn gewoon beter, maar de rest kunnen we pakken. Dat doen we niet, want we zijn niet scherp genoeg, het loopt dan niet. En tegen deze teams wordt elk foutje afgestraft en dan kost het ontzettend veel energie om weer bij te komen. Je ziet ook dat de meiden willen dat het goed gaat, en zichzelf daarmee onder druk zetten, terwijl ze eigenlijk gewoon lekker moeten spelen."
"We zijn te lief', is de constatering van Caroline van der Steen. "Dat zit een beetje binnen Rivo: iedereen is aardig, iedereen kent elkaar. En dat moet je dus niet op het veld zetten. We missen in ons team de echte vuurvreters."
"We moeten een echte killersmentaliteit krijgen", vult trainer Marcel Veneklaas (32) aan. Marcel zit ruim z’n halve leven bij Rivo. Hij kwam binnen bij Rivo Jongens B, trainde als zeventienjarige de minijongens, volgde diverse cursussen en traint nu voor het tweede seizoen Dames 1.
Caroline van der Steen (31) is de nestor van het team. Met haar negende kwam ze via gymleraar Henk Hoeven bij Rivo en was net zestien toen ze in Dames 1 speelde: "Eerste klasse speelde het team toen. We zijn in de afgelopen jaren toch wel een stuk verder gekomen!" Twee wedstrijden zal ze niet vergeten: haar eerste bekerfinale bij dames 1, toen ze moest invallen. "Tijdens  de  timeout moest ik kotsen. En daarna er zo weer in", lacht ze. "En de laatste wedstrijd van vorig seizoen toen we uit tegen Dynamo Tubbergen één set moesten winnen. De eerste set wonnen we met 25-27. Het werd 1-3. Zo'n wedstrijd vergeet je niet!"
Aankomend talent Annemarel Pas is vijftien en speelt dit seizoen voor het eerst in Dames 1. Ze volleybalt nu bijna drie jaar bij Rivo, en speelt momenteel in B1 en Dames 1. Annemarel ziet het eerste wel zitten: "Dat is mooi spelen: de wedstrijden gaan veel sneller dan in B1. In het begin was het wel even wennen, maar het went snel", vertelt ze.
De kracht van Dames 1?
Caroline: "We zijn een team. Ik heb nog nooit in een team gespeeld dat zo één was." Marcel: "Ons wapen is de pass. Is die goed en is de serve goed, dan kunnen we veel teams aan." Trainer en spelers gaan voor divisiebehoud. Rivo staat op de achtste plaats en heeft nog vijf wedstrijden te gaan: "Allemaal tegen hoger geplaatste teams. Elke wedstrijd wordt een finale. Maar we gaan ervoor!"

Fysiotherapie Koninginneweg
Bandwerk internet- en reclamebureau

RIVO RIJSSEN IS HAAR SPONSOREN BIJZONDER DANKBAAR

Wanneer alleen het beste goed genoeg is: Bandwerk internet- en reclamebureau