Bandwerk internet- en reclamebureau: de trotse media partner van RIVO Rijssen
EVEN GEDULD A.U.B.
"RIVO Rijssen, dat ben ik, dat ben jij, RIVO Rijssen dat zijn wij!"

Anne en Annemarie naar Rio de Janeiro
dinsdag 29 jan 2008

West Twente 29-01-2008                                       Anne en Annemarie (D4)

Anne en Annemarie naar Rio de Janeiro

RIJSSEN - Een beetje eng vinden ze het wel maar ook uitdagend omdat ze er zelf voor hebben gekozen.
Anne Baan (23) en Annemarie Drijer (19), twee vriendinnen uit Rijssen die elkaar leerden kennen bij de volleybalvereniging RIVO en ontdekten dat ze veel gemeen hebben, gaan namelijk in de zomervakantie naar Rio de Janeiro in Brazilië. Niet om daar te luieren en vakantie te vieren maar om daar aan het werk te gaan in de favela's (sloppenwijken).
Zij gaan hier via de christelijke organisatie Livingstone helpen bouwen aan een Community Center waar wees- en straatkinderen worden opgevangen.
RIVO-Dames; Anne Baan en Annemarie Drijer
Tevens gaan zij sport- en spelactiviteiten voor deze kinderen organiseren en uitvoeren. Tijdens die drie weken verblijven zij (met circa zestien andere mensen uit Nederland) bij een echtpaar dat altijd kinderen opvangt. Daarna willen zij (met z'n tweeën) nog een paar organisaties in Brazilië bezoeken voordat ze weer naar huis gaan.
Bij Livingstone kan men kiezen uit een wereldwijd pakket aan werkvakanties met unieke projecten om iets voor de medemens te kunnen betekenen. En dat is precies wat deze meiden willen. Anne, die dit jaar hoopt af te studeren in de sociaal pedagogische hulpverlening en Annemarie die de opleiding integrale veiligheidskunde volgt, branden van nieuwsgierigheid hoe het allemaal zal gaan. "Rijk en arm wonen hier pal naast elkaar en de rijken negeren de armen gewoon. We weten dat het daar gevaarlijk is omdat wees- en straatkinderen daar veelvuldig vermoord en verkracht worden, zelfs door de politie. Maar we willen graag iets betekenen voor die kinderen daar. Zeker in het besef dat we het hier zo goed hebben. We moeten daar ook heel neutraal gekleed gaan met bedekte schouders en knieën om niet het een en ander uit te lokken. We denken dat we het nog heel moeilijk krijgen bij het afscheid omdat je natuurlijk een band met die kinderen opbouwt. Maar het is ook fijn om te weten dat je daar iets achterlaat, zoals het Community Center waaraan je meegeholpen hebt. En wie weet, gaan we nog wel vaker zoiets doen", meent Anne.
Maar om dit alles te realiseren, is er geld nodig. Daarom zijn de dames momenteel bezig om sponsoren te werven in het bedrijfsleven en willen zij op bezoek gaan bij scholen om iets over hun werk in Rio de Janeiro te vertellen. "In een aantal winkels komen potjes te staan waarin mensen (wissel)geld kunnen doen voor ons goede doel, dat is natuurlijk al erg fijn", zegt Annemarie. Wie een steentje wil bijdragen aan een betere toekomst voor wees- en straatkinderen in Brazilië, kan een gift overmaken op rekeningnummer:
1024.130.169 (Rabobank).


Volleyballen voor hulp krottenwijken

RIJSSEN - Anne Baan en Annemarie Drijer gaan in juli voor drie weken naar Rio de Janeiro. Ze gaan zich via de organisatie Livingstone inzetten voor kinderen. ‘’Livingstone heeft projecten in verschillende werelddelen. Ze zoeken jongeren die vrijwilligerswerk willen doen’’, legt Anne Baan (24) uit. ‘’We gaan er helpen met het opbouwen van een community center. En we gaan sport- en spelactiviteiten organiseren. We nemen shirtjes van Ter Steege mee en ook wat speelgoed. Al moet nog geregeld worden dat we extra bagage mee mogen nemen.’’ De Rijssense dames maken de trip naar Rio samen met nog tien andere personen. De groep krijgt onderdak bij een Portugees echtpaar dat met het project begonnen is. Baan en Drijer betalen de reis naar Brazilië uit eigen portemonnee en nemen ook nog geld mee voor het project. Daartoe werd afgelopen weekeinde in sporthal de Stroekeld een 24-uurs marathon volleybal gehouden. Het volleybalteam van Baan en Drijer, bestaande uit veertien vriendinnen, nam het op tegen 24 verschillende tegenstanders die telkens een uur lang - tegen een vrijwillige bijdrage voor het goede doel - mochten volleyballen. De Kroon betaalde de zaalhuur en verzorgde het avondeten, bakker Bart deed de lunch en de supermarkten Sanders, Albert Heijn en Jumbo het fruit en de sportdrank. Baan en Drijer volleyballen normaal in dames 4 van Rivo. Voor de marathon die vrijdag om 12.00 uur begon, hadden de dames vooraf niet extra getraind. ‘’We trainen normaal twee keer in de week, dus dat moest kunnen. We hadden ook een groot team, dus we konden elkaar afwisselen. Bovendien hadden we matrassen meegenomen, dan kon je even gaan liggen’’, aldus Baan die een SPH-opleiding volgt (sociaal pedagogische hulpverlening). ‘’En Annemarie doet integrale veiligheidskunde. Dat is misschien wel handig, want het is in Rio wel gevaarlijk, zeker voor toeristen. Je moet geen merkkleren aandoen, want die scheuren ze echt van je lijf. Verder moet je ook geen sieraden dragen en niet alleen op straat lopen of alleen geld gaan pinnen. Als je als een rijk iemand op straat gaat lopen, vraag je erom. Waarom we dit doen? We hadden ook drie weken kunnen gaan feesten op Kreta, maar we vonden het beter om iets voor een ander te kunnen betekenen.’’


Rijssens Nieuwsblad 20 mei 2008

Dames volleyballen 1310 euro bij elkaar

RIJSSEN - Anne Baan (24) en Annemarie Drijer (20) volleybalden onlangs in sporthal De Stroekeld samen met twaalf andere sportievelingen 24 uur tegen 24 verschillende teams. Dit deden ze om geld in te zamelen voor hun reis naar Rio de Janeiro, waar ze onder andere gaan meehelpen aan de bouw van een Community Centre en sport- en spelactiviteiten gaan organiseren voor straatkinderen. Ze zamelden 1.310 euro in.
Voor de actie zijn Baan en Drijer druk bezig geweest met het regelen van de zaal (die werd gesponsord door Femi's), verder hebben ze eten en drinken gesponsord gekregen door verschillende bedrijven, zoals Jumbo, Sanders, Albert Heijn en Bakker Bart. Ook zijn ze door verschillende bedrijven financieel gesponsord.

 

 

Van der Veen Financieel Advies
Bandwerk internet- en reclamebureau

RIVO RIJSSEN IS HAAR SPONSOREN BIJZONDER DANKBAAR

Wanneer alleen het beste goed genoeg is: Bandwerk internet- en reclamebureau