Bandwerk internet- en reclamebureau: de trotse media partner van RIVO Rijssen
EVEN GEDULD A.U.B.
"RIVO Rijssen, dat ben ik, dat ben jij, RIVO Rijssen dat zijn wij!"

H1: Geert Ottens toernooi, 15-09-07
donderdag 30 aug 2007

“Geert Ottenstoernooi” wederom groot succes! Afgelopen zaterdag 15 September was het weer zover voor het heren 1 van RIVO. Het “Geert Ottenstoernooi” in de Dorper Esch te Denekamp stond op het programma. Een toernooi wat jaarlijks goed georganiseerd is en ditmaal al weer de zeventiende editie zou zijn, met als doel voor RIVO de titel die wij vorig jaar veroverden van het oppermachtige Setup 1 en de studenten uit Enschede te verdedigen! De 1e wedstrijd werd gespeeld tegen het Denekampse Heren 2, RIVO begon de wedstrijd scherp en won de eerste set  met een eindstand van 25-21. De 2e set daarentegen kwam RIVO nog meer op gang, het tempo werd verhoogd en er werden enkele leuke combinaties gespeeld. Deze set werd gewonnen met een eindstand van 21-11. Onze eerste overwinning was een feit.  Met een half uur rust begonnen wij onze 2e wedstrijd tegen het Apollo heren 1 uit Borne, een sterk team onder leiding van Lex van Koningsveld, actief in het linkere rijtje van de 2e divisie. RIVO startte deze wedstrijd met goede passes en verdedigingswerk van Johan Strokap, waardoor er veel op mid kon worden gescoord met als afwisseling de “pipe” waar de Bornse tegenstander niet of nauwelijks mee om wist te gaan, setstand 1e set: 25-12.  Na enkele punten te hebben behaald in de 2e set kwamen de jeugdspelers Sjoerd Wessels, Edwin Boom, Wouter ter Maat en Leon v/d Noort de formatie versterken, en ook  deze set stoomde RIVO door met een zelfde tempo en serve druk, en zodoende werd de 2e divisionist ook deze set ontnomen met een eindstand van 25-16. De volgende wedstrijd zou worden gespeeld tegen de ploeg uit het Enschede, HAHAHARAMBEE ook deel uitmakend van de 2e divisie, een ploeg waar wij ook vorig jaar al een leuke wedstrijd tegen hebben gespeeld in verband met  de beker.  RIVO begon de 1e set sterk waarbij Harambee klop kreeg met 25-19. De 2e set daarentegen was minder! Rivo maakte persoonlijke fouten, serve-druk viel weg, passes lagen niet op de plek waar die zouden moeten liggen waardoor het sterke blok van HARAMBEE des te sterker werd en niet meer kon worden ontweken. Hierdoor werd deze set verloren door RIVO met 20-25.  Reden genoeg om de koppen weer bij elkaar te steken en de 3e set er volop tegen aan te gaan! De 3e set ging gelijk op, aan beide zijden werden mooie rally’s uitgevochten  maar uiteindelijk trok RIVO aan het langste spreekwoordelijke eind en won deze set met 15-13. Nu restte er nog maar één ding en dat was de finale tegen de favoriet van het Geert Ottenstoernooi, SET-UP 65 uit Ootmarsum. Dit geroutineerde team, actief in de top van de 2e divisie is een team dat al menigmaal haar naam op de Geert Ottenstrofee  heeft doen laten graveren.  De 1e set liep RIVO achter de feiten aan en wist SET-UP 65 met een sterk blok RIVO op afstand te houden. Maar de Rijssenaren slaagden erin om een achterstand van 19-15 om te buigen naar een gelijke stand van 20-20. Hierna barstte de strijd echt los en lieten beide teams zien wat zij in huis hadden, zeer lange rally’s waarbij harde klappen vielen, beide zijden lieten zien hoe mooi volleybal kan zijn. Eindstand 1e set  26-24 voor RIVO! In de 2e set gingen beide teams gelijk op tot 20-19, hierna nam RIVO het roer over en werd deze set afgemaakt met een stand van 25-21.  De 2e divisionist had het hoofd moeten buigen voor het jonge RIVO, wat resulteerde in een 2e overwinning op rij voor RIVO waarbij de “Geert Ottens” titel wederom aan de neus van de Ootmarsummers voorbij ging, een mooie afsluiting van de dag wat natuurlijk gevierd moest worden in de vorm van gele rakkers met witte kraag in de ó zo mooie kantine te Denekamp!