Bandwerk internet- en reclamebureau: de trotse media partner van RIVO Rijssen
EVEN GEDULD A.U.B.
"RIVO Rijssen, dat ben ik, dat ben jij, RIVO Rijssen dat zijn wij!"

Eva Ellenbroek geeft volleyballes
donderdag 11 okt 2007

Leerling Eva Ellenbroek (RIVO D2) geeft nu zelf volleyballes

NIJVERDAL 11-10-2007 - Ze is echt verslaafd aan sport. "Ik doe vanaf mijn vijfde al aan volleybal en heb ook andere sporten gedaan, zoals tennis, klassiek- en jazzballet en voetbal." Eva Ellenbroek kan op CSG Reggesteyn haar ei wel kwijt. Ze doet niet alleen eindexamen in 'sport', samen met Thijs ter Horst geeft ze ook elke maandag circulatievolleyballessen aan basisschoolleerlingen. Dit project is een samenwerking tussen Reggesteyn en de volleybalvereniging AST-Flash.

De kinderen beginnen in niveau één (ballen overgooien en vangen) en kunnen doorstromen tot niveau zes. Dan zitten ze in het niveau van het 'echte volleybal' en kunnen ze beginnen bij AST-Flash. In december is er een eindtoernooi waarna de kinderen kunnen kiezen: naar AST-Flash of naar het promotieteam dat door leerlingen van Reggesteyn wordt begeleid. Dit jaar zijn er zo'n tien kinderen blijven hangen van vorig jaar. "Hopelijk worden het er gauw meer", vertelt Bonsink. "We gaan nu weer scholen aanschrijven." Eva Ellenbroek weet nog niet of ze dit jaar aan de nieuwe of de 'oude' leerlingen les gaat geven. Het maakt haar ook niet uit, het gaat haar om het lesgeven zelf. "Dat is echt leuk. En het is een verrijking van mijn eigen sportleven. Ik heb wekelijks twee volleybaltrainingen en een wedstrijd, vijf uur sport op school én dit."
Voor de circulatievolleybaltrainingen is ze gevraagd. Voor het vak 'sport' heeft ze gekozen. Op Reggesteyn kun je eindexamen doen in BSM: beweging, sport en maatschappij. Alle leerlingen krijgen twee uur sport per week. BSM'ers krijgen in de vierde twee uur extra en in de vijfde drie uur. "Ze sporten niet alleen meer", zegt Bonsink, "maar ze krijgen ook theorie over spelregels, conditie, doping en de geschiedenis van sport. Bovendien moeten ze zelf les geven en activiteiten organiseren."
Zo organiseert een aantal leerlingen jaarlijks een circusactiviteit. 's Ochtends geven ze een circusvoorstelling aan basisschoolleerlingen. Vervolgens gaan de leerlingen 's middags zelf een circus instuderen, die ze dan 's avonds opvoeren voor de ouders. "Echt heel leuk om te doen en een goede voorbereiding voor de sportopleiding die ik na de middelbare school wil gaan doen", aldus Eva Ellenbroek.
Reggesteyn heeft sport dus hoog in het vaandel staan. Dat blijkt ook uit de Reggespelen die de school elk jaar organiseert. Er komen dan duizend basisschoolkinderen die allerlei sporten doen: circulatievolleybal, voetbal, atletiek, hockey en korfbal. De vakgroep sport is uiteraard erg blij met de sportoriëntatie. "Misschien dat deze school ooit wel bekend staat om de grote aandacht voor sport", hoopt Bonsink.

Bandwerk internet- en reclamebureau
Van der Veen Financieel Advies

RIVO RIJSSEN IS HAAR SPONSOREN BIJZONDER DANKBAAR

Wanneer alleen het beste goed genoeg is: Bandwerk internet- en reclamebureau