Bandwerk internet- en reclamebureau: de trotse media partner van RIVO Rijssen
"RIVO Rijssen, dat ben ik, dat ben jij, RIVO Rijssen dat zijn wij!"
Foto bij Eerste 4-0 winst voor Dames 1

Eerste 4-0 winst voor Dames 1
maandag 12 dec. 2016

Zaterdag 10 december was de wedstrijd tussen Rivo en Scylla. Vorige week werd er nipt verloren van Set-Up '65 na een 2-0 voorsprong te hebben weggegeven. Vandaar dat we er vandaag ook op gebrand waren om niet te verslappen en de winst binnen te slepen.

Na de voorbespreking van de wedstrijd zat de sfeer er al goed in. Iedereen had er zin in en na wat laatste tips waren we klaar om te beginnen.

De eerste set begonnen we goed. Serveopdrachten werden goed uitgevoerd, er werden lange rally's gespeeld en we konden ons eigen spel spelen. We gingen redelijk gelijk op met Scylla en zorgden ervoor dat we niet te veel dipjes hadden waardoor Scylla niet ver uit kon lopen. We konden ons eigen niveau goed vasthouden en liepen boven de 20 bij Scylla weg. Dit resulteerde in een setstand van 25-19 en dus was de eerste set binnen.

De tweede set begonnen we minder sterk. We keken al snel tegen een 7-2 achterstand aan. We maakten veel eigen fouten en lieten Scylla meer in hun eigen spel komen. Een serveserie van Lieke zorgde ervoor dat we weer bij kwamen en we gingen qua stand langzaamaan weer gelijkop met Scylla. Op de spannende stand van 24-24 kwam Liza aan serve. Zij zorgde met onder andere een ace voor de setwinst! Setstand: 26-24

Nu kwam het erop aan, de beruchte derde set. Nog geen enkele keer wisten we de derde set te winnen en dat is toch echt nodig om zeker te zijn van de winst. Deze set wisten we onze servedruk vast te houden. Lieke was weer goed op dreef, zowel met haar serve als aanvallend, en Guusje kon de aanvallers goed bedienen. Het publiek moedigde ons goed aan en het: Rivo, Rivo! klonk meerdere malen door de zaal. Dit gaf ons een goed gevoel en uiteindelijk wonnen we deze set met 25-19.

Hoppa! De derde set gewonnen! We kunnen het wel :) Dit gaf ons mentaal wat meer vertrouwen en we wilden dan ook zeker de vierde set binnen slepen. Hoe mooi zou het zijn om voor eigen publiek en als afsluiter van het jaar 2016 de eerste 4-0 winst binnen te halen?

De vierde set begon wat rommelig omdat de stand niet helemaal klopte. Nadat de arbitrage had overlegd werd de stand terug gezet op 3-3 en konden we verder spelen. De servedruk was ook deze set weer goed en zodoende konden we op een ruime voorsprong komen. Bo sloeg de ene na de andere bal binnen de lijnen en pakte ook blokkerend haar puntjes mee. Het team draaide goed, we maakten weinig eigen fouten en bleven de opdrachten uitvoeren. En voordat we het wisten riepen we: 1, 1, 1! Uiteindelijk wonnen we deze set met 25-15 en dit betekende dus de eerste 4-0 overwinning voor Rivo dit seizoen! We willen het publiek bedanken voor hun steun en iedereen fijne feestdagen en een goede jaarwisseling wensen.

Hopelijk zien we jullie zaterdag 14 januari weer voor de thuiswedstrijd tegen de Krekkers om 16.30u.