Bandwerk internet- en reclamebureau: de trotse media partner van RIVO Rijssen

Volle buit tegen Forza Hoogland
maandag 21 mrt. 2016

Een verslag door Liza Mollink, speelster Dames 1

19 Maart 2016, voorbeschouwing

Vandaag mogen we weer spelen en dit keer tegen Forza Hoogland uit Amersfoort. Vorige week hebben we van Sneek verloren met 3-1, maar we zijn van plan om vandaag alle 5 de punten mee naar Rijssen te nemen.

Forza Hoogland staat nu 12e  met 15 gespeelde wedstrijden en 24 punten. Op dit moment staan wij 6e met 46 punten. De vorige keer tegen Forza Hoogland hebben we met 3-1 van gewonnen. Het was een spannende pot.

Forza heeft vaak verloren maar wel wat puntjes meegepakt elke keer. Het is niet dat ze slecht volleyballen want zelf van de koploper hebben ze wat puntjes meegepakt. Wij hebben deze week een paar geblesseerden in het team en daarom nemen wij wat mensen mee van dames 2 en 3. Mieke klein Rouweler en Jenniken Flink hebben we voor 1 dag aan onze selectie toegevoegd!  Beau Alberts, libero van dames 2, moest met ons mee daar onze libero geblesseerd is. We kunnen deze wedstrijd winnen door een echt team te zijn en dat we een goede serve druk moeten neerleggen. Ook een goede sfeer aan de kant en in het veld mag niet te missen zijn! Daarom hopen wij ook op goede support op de tribune om 14:30 in Amersfoort!

Rivo pakte 5 punten mee naar Rijssen

Afgelopen zaterdag waren wij te vinden in Amersfoort. We speelden deze wedstrijd tegen Forza hoogland. Deze zaterdag stonden er weer belangrijke punten op het spel die we graag mee zouden nemen naar Rijssen.

We begonnen deze wedstrijd met een erg goede serve, waardoor we al een grote voorsprong hadden. Ons niveau was aan het begin van de wedstrijd al boven verwachting. De pass lag echt goed deze wedstrijd waardoor onze spelverdeler zo de ballen makkelijk kon spelen over onze aanvallers. Blokkerend waren we nadrukkelijk aanwezig, zowel de combinatie Patricia Huetink en Romy Hietbrink als de combinatie Rinske Hofste en Romy Hietbrink blokkeerden menige aanval van Forza aan de grond!  We zakten in het midden van de set even weg waardoor Forza een paar punten bij kon schrijven op t telbord. Na een time-out hebben we ons goed herpakt en hebben we de set afgemaakt met 21-25.

In de tweede set wisten we het niveau vast te houden wat we aan het begin en aan het eind van de 1e set hadden. Het was makkelijker vergeleken met de 1e set. We scoorden goed omdat het blok van Forza niet zo goed dichtzat en konden we er redelijk makkelijk doorkomen. Deze set zijn er ook weer mooie serve series gekomen waardoor we goed uit konden lopen. Door de mooie killblocks van Romy Hietbrink leek het wel of Forza een beetje bang werd en begonnen ze meer te prikken. Verdedigend was t 1 van onze beste wedstrijden zodat wij er weer een mooie aanval uit konden maken. Deze set hebben we beter afgesloten met 17-25.

De 3e beruchte set, zoals dat wel wordt genoemd. Deze set kan het op winnen of verliezen zetten. Dus deze set moesten we ons niveau houden en de serve druk moest hoog blijven. We begonnen weer goed met deze set veel mooie aanvallen en serve series zaten er weer bij. Toen we weer rond de 15 aankwamen zakten we een beetje weg en je zag dat de set-ups op het midden niet zo goed lagen. Rivo heeft een hoop goede talenten en meiden die zo mee kunnen spelen in ons team , waaronder Mieke klein Rouweler! Ze kwam er op dat moment er even in en pakte ook nog even een mooi killblokje mee! Deze set was het wel spannend maar hebben hem mooi gewonnen met 23-25.

De 4e set wat toch wel de beste set die we deze wedstrijd hebben gespeeld. We hadden aan de kant en in het veld de hele wedstrijd al een fijne en goede sfeer. Deze set ging alles goed. De pass lag goed, de aanvallen werden goed afgemaakt en de serve lag weer op en top. Nadat we op het einde van de set even in de pass wegzakte mocht onze andere speelster van dames 3 ook even spelen. Ze bracht de passes goed en maakte zelfs nog even een aanvalspuntje. Deze set hebben we dan ook dik gewonnen met 12-25.

Deze wedstrijd heeft iedereen mogen spelen en genieten van het hoge niveau. Ook zijn we erg blij met alle 5 de punten die we konden meenemen naar Rijssen. Volgende week zaterdag 2 april 2016 spelen wij tegen de nummer 5: V.C.V. D1!

Wij willen Mieke, Jenniken en Beau nog hartelijk bedanken voor het feit dat zowel hun als speelsters als  hun achterblijvers thuis bereid waren om van alles te regelen, zodat de speelsters mee konden naar Amersfoort om de personele bezetting op peil te houden!!!