Bandwerk internet- en reclamebureau: de trotse media partner van RIVO Rijssen
EVEN GEDULD A.U.B.
"RIVO Rijssen, dat ben ik, dat ben jij, RIVO Rijssen dat zijn wij!"
Foto bij Geweldige dag jeugd Rivo Rijssen

Geweldige dag jeugd Rivo Rijssen
maandag 21 dec. 2015

Geweldige dag jeugd Rivo Rijssen!!

Zaterdag 19-12 was de grote dag voor de jeugd van Rivo.  Mc1, Mb1, Mc2 en Ma1 kon kampioen worden. Mc2 in de 2e klasse en de rest van de teams in de Hoofdklasse. Om 8.45 aangekomen in de Reggehal was het nog heel rustig en de muziek stond aan en om 9.00 begon het eerste publiek binnen te komen. De Mc1 speelde tegen Setup Ootmarsum van Frank Leusink. De wedstrijd starte om 9.30 en Setup begon erg goed met een paar beste blokjes van hun lange midden. We kwamen gelijk 6-0 achter en na de time out begon het spel gelukkig beter te lopen. We kwamen snel terug en bij 10-10 stonden we weer gelijk. Er kwamen mooie lange ralley`s en beide teams gingen voor alles. Onze serve druk bleef de hele set heel hoog en daardoor kwamen we 6 punten voor en dat gaven we niet meer weg. De tribune was al helemaal volgelopen en die ging uit zijn dak bij 24-17. Het laatste punt viel en de meiden waren door het dolle heen en vlogen elkaar in de armen. Setup had een leuk cadeau voor alle meiden en coachers meegenomen en bij deze nogmaals bedankt!!

De wedstrijd ging verder en de 2e en 3e set wonnen we zonder veel problemen. Er zaten van beide kanten hele mooie punten bij en ook mooie ralley`s

De 4e set wou Setup heel graag winnen en dat merkte je. Zei wouden graag 1 set pakken want Halley kon hun nog voorbij komen voor de topklasse. Het werd een echt gevecht en aan setup kwam met 22-16 voor.. We bleven knokken maar setup won verdiend deze laatste set met 25-21.

We hebben ons geplaatst voor de topklasse en dat was het belangrijkste doel, wanneer je dan ook nog het kampioenschap kunt pakken is dit natuurlijk mooi meegenomen. We kregen na de tijd van ons top sponsor een mooie tas en beide coachers kregen een mooi jack.

Deze week starten we weer met de NOJK trainingen en gaan ons best doen om de 1e ronde te winnen. 28e december spelen we een oefentoernooi in Varsseveld en dan gaan we de 2e januari naar De Lutte.

Alle 11 meiden hebben een gigantische stap gezet dit 1e half jaar en we gaan gewoon lekker door met de ontwikkeling.

Toen even snel de kantine in en even wat gegeten en daarna weer op te laden voor de spannendste pot op voorhand van de dag van Mb1 vs ook weer Setup Ootmarsum te spelen het team van Brahim en Marleen stond 1 punt achter ons en we wisten dat ze veel lengte hadden in het team en power.

Bij het inslaan was dit al snel duidelijk en de ballen knalden hard in ons veld, maar ja inslaan is nog geen wedstrijd!!

We begonnen de wedstrijd erg sterk en hadden setup gelijk onder druk met onze serve. We kwamen 16-12 voor en vanaf toen kregen we de bal bijna niet meer aan de grond. De midden van Setup pakte veel kill bloks en daar hadden wij weinig antwoord op. Ons voorsprong was snel weg en we kwamen niet meer onder vandaan. Setup kwam 22-19 voor en het bleef wel spannend. En bij 24-23 kon Setup profiteren van een serve fout van onze kant en werd het 1-0 in sets voor hun. Dan denk je bij jezelf van hoe gaan de meiden om met dit verlies en ik moet zeggen wat is dit team mentaal sterk. Het leek net of er niks gebeurd was en we kwamen gelijk weer voor in de 2e set. Het was hard werken want Setup had veel Aanvalspower aan de buitenkant en een zeer sterkend spelende libero in het team! Onze serve druk was deze set echt cruciaal en daardoor bleven we voor. We kwamen op 24-22 en door een goede serve wonnen we de set met 25-22. 1-1 in sets en beide teams waren gigantische aan elkaar gewaagd en geen van beide wou verliezen van elkaar!!

Voor aanvang van de 3e set hadden we nog 1 set nodig om kampioen te worden. De 3e set begon en het voltallige publiek uit Ootmarsum en Rijssen ging er nog eens goed voor zitten. Wat kan jeugd volleybal toch leuk zijn de enthourage was geweldig in de Reggehal. We begonnen en het liep geliep op tot 15-15. We slaan op dat moment een gaatje tot 20-17. Op dat moment komt er een ketser van Setup en knalt er een meisje die de bal wil halen tegen de teller tafel. Het spel gaat door en wij scoren de bal. Veel tumult maar de regioscheidsrechter uit Holten bleef bij zijn besluit. Wij konden toen doordrukken en de set afmaken met 25-20. Wat een lawaai in de reggehal wat te kwam was niet te zuinig en zo mooi om mee te maken.

De 4e set ging nergens meer om en wonnen we!

Als trainer was deze pot zo mooi om te zien dat deze 12 meiden het met elkaar hebben gedaan. Iedereen heeft dit 1e half jaar zijn bijdrage gehad in dit succes en dat maakt me trots!! We gaan ons klaarmaken voor de topklasse en trainen 2x met ons NOJK B team, maar we zijn vrijgeloot voor de 1e ronde!

Op de 2 velden naast ons werd de Mc2 en MA1 ook kampioen. Dus zo waren alle 4 de teams kampioen!!

Smiddags hadden we met ons oude team van vorig jaar Mb1 ook nog de sportverkiezing van Rijssen Holten!

We waren niet super vroeg, omdat alle meiden nog mee moesten doen bij D2 en D3.  We moesten strijden in de Categorie sportploeg van het jaar. Onze concurrenten waren de voetballers van Exselsior31 1 en de touwtrekkers uit Holten! De meiden hadden geen idee wie er ging winnen en ik ook niet. We stonden op het podium nog even ons verhaaltje te doen en toen kwam het verlossende woord.. Rivo Rijssen Mb1 SPORTPLOEG van het jaar 2015.

Als trainer/coach zo trots op alle meiden van de jeugd lijn van Rivo. Moe maar voldaan kwam ik savonds thuis!!

Ik wil bij deze alle supporters bedanken voor al de aanmoedigingen en de steun van het hele jaar, zonder jullie konden we het niet doen.

Ik wil nog even 1 iemand in het bijzonder noemen die altijd de coaching overneemt van Mc1 als ik er niet ben en waar we de laatste tijd steeds vaker de coaching samen op pakkken in belangrijke wedstrijden. Mark Agterberg bedankt voor jou hulp het half jaar!!!

 

Trainer/coach Rivo, Johan Strokap

 

 

 

Van der Veen Financieel Advies
Bandwerk internet- en reclamebureau

RIVO RIJSSEN IS HAAR SPONSOREN BIJZONDER DANKBAAR

Wanneer alleen het beste goed genoeg is: Bandwerk internet- en reclamebureau