Bandwerk internet- en reclamebureau: de trotse media partner van RIVO Rijssen
Foto bij Rivo MA 1 haalt beker finale

Rivo MA 1 haalt beker finale
donderdag 14 apr 2016

Rivo haalt beker finale.

11 april moesten we aantreden in de Lutte tegen Lutheria Meisjes A1. We spelen dit jaar in de beker met een mix van B en C meiden en nog 1 mini meisje. We speelden in de 1e ronde vs Devoc en versloegen na een moeilijke 1e set devoc met 3-0. Dynamo neede was de 1e uit pot en ook daar speelden we een super degelijke en goede pot tegen en verloren we geen set! De kwart finale moesten we naar Borne om tegen de nr 6 uit de Topklasse a te spelen en ook deze meiden werden door een zeer sterke verdediging verslagen.

De halve finale was op papier de sterkste tegenstander die we konden treffen de nr 3 uit de topklasse A. We vertrokken al om 17.30 uit Rijssen en waren al vroeg in de zaal om de wedstrijd bespreking te houden. We hadden namelijk 2 weken hiervoor Lutheria zien spelen tegen ons eigen A1. We wisten dus dat de ploeg uit de Lutte heel veel power in de aanval had en dat was gelijk duidelijk bij het inslaan. Om 19.00 starte de wedstrijd en het leek erop dat de meiden uit Rijssen nog onder de indruk waren van het inslaan. 7-2 achter moest ik in een time out vluchten en de koppies bij elkaar halen. Opdracht was duidelijk de serve druk moest omhoog. We kwamen 10-4 achter en door 1 serve serie kwamen we 13-10 voor. Vanaf toen gingen echt alle remmen los bij de jonge meiden uit Rijssen. Er kwam geen bal meer op de vloer en als dat eens gebeurde was het een mooie aanval van de lutte. Onze foutenlast was daardoor zo laag en Lutheria begon daar bij naast ook wat aanvals en pass fouten te maken. We wonnen de 1e set na een niet goed begin met 25-18. 2e set zelfde rescept en net zo hard werken als de 1e set. De 2e set gelijk een goede start en stonden gelijk 5 punten voor.bij 15-10 leek er niks aan de hand en dat bleek ook te zijn. We gaven nog een gasje bij en onze serve druk ging omhoog  en lutheria kreeg de passing niet meer hbij de spelverdeler en konden daardoor de goede nr4 midden niet meer vinden. Met 25-18 was ook de 2e set een feit!! De 3e set weet je is vaak de moelijke set, maar deze keer was dit niet het geval. We kwamen gelijk met 10-2 voor en het leek erop dat Lutheria het had opgegeven , maar jeugd volleybal blijft bijzonder.. Lutheria kwam toch terug tot 13-6, maar toen gaf Rivo Gas bij. De Nr 33 van Lutheria hakte nog een paar gigantische harde ballen binnen op buiten, maar wij bleven slim onze punten pakken en wonnen met 25-14 deze 3e set.  Niemand had dit verwacht vooraf en dat we dan in de finale staan is wel super gaaf met dit jonge team. 14 mei is de finale in Borne en mogen we aantreden tegen onze oude bekende Halley uit Wehl. Dit team versloeg Setup A1, ook een topklasse A team! Halley is net als ons een B team en spelen ook in de topklasse B. We hebben 1x gewonnen en 1x verloren van ze dus dit belooofd een mooi spektakel te worden.

De meiden die de beker finale spelen hebben er nu al veel zin in en we gaan genieten van deze belevenis. Ze zijn al heel trots dat ze een medaille hebben, maar we gaan natuurlijk proberen om er een gouden van te maken.

De meiden: Naomi Agterberg, Ellemijn van den Belt, Benthe Murre, Marit Kamans, Yael Mollink, Sam Borkent, Fleur Timmer, Lotte Boerman, Lauren Embsen, Marit Wolbers, Susan Schepers, Ruth Harbers!!

Trainer/coach: Johan Strokap