Bandwerk internet- en reclamebureau: de trotse media partner van RIVO Rijssen
EVEN GEDULD A.U.B.
"RIVO Rijssen, dat ben ik, dat ben jij, RIVO Rijssen dat zijn wij!"
Foto bij Trainer Johan Strokap blikt terug op kampioenschap

Trainer Johan Strokap blikt terug op kampioenschap
zondag 29 mei 2016

Rivo MC1 NEDERLANDS KAMPIOEN

 

28-5-2016 was de grote dag voor de meiden van Rivo Rijssen. We hadden dit jaar hard gestreden in de topklasse van het oosten en werden daarin kampioen en mochten daardoor strijden voor de nederlandse titel. We moesten spelen in Emmeloord in een geweldige hal en een groot compliment voor de organisatie!

We vertrokken smorgens om 7.30 vanuit Rijssen met de dubbel dekker van de HAVI. De bus zat goed vol met familie leden en jeugd leden van onze club.

De reis verliep goed en rond 8.50 waren we aangekomen in Emmeloord.

De 1e wedstrijd moesten we spelen vs Impalaa uit Leek. Deze meiden hadden in het noorden in het hele seizoen maar 5 sets verloren en kwamen hier ook voor de 1e plek. Het team uit Leek had grote sterke meiden met een goed blok en daar kwamen we gelijk achter in de 1e set. We kwamen al vroeg achter en na een aantal wissels kwamen we beter in de wedstrijd en dat is ook echt onze kracht van dit super team. We hebben een gigantische brede selectie en iedereen is aan elkaar gewaagd!  Het bleef erg spannend en Impalaa scoorde veel met de omloopballen en wij hadden daar geen antwoord op en de ploeg uit Leek won verdiend de 1e set met 25-23. De 2e set paar omzettingen en koppen dezelfde kant weer op en het advies was er moest meer felheid in de verdediging  komen, want die was de 1e set gewoon niet goed. De 2e set kwamen wij voor en kwam er meer druk op de passlijn van de ploeg uit Leek, ook maakten die meiden deze set veel serve fouten en dat hielp ons om deze set met 25-14 binnen te halen en daardoor een beter onderling resultaat te hebben. De Wedstrijd daarna Activia vs Dinto werd een winst voor Activia en heel veel mensen hadden het gevoel dat de 1e pot ook wel eens de finale zou kan worden, maar jeugd volleybal is alles mogelijk zag je daarna i nde pot Activia vs Impalaa. De meiden impalaa kwamen niet onder de serve druk van Activia vandaan en verloren onverwacht met 2-0 van Activia. Wij moesten toen aantreden tegen Dinto en wisten dat we met een 2-0 winst ons al hadden geplaatst voor de finale. De wedstrijd was geen strijd en we knalden over Dinto heen met 25-8 en 25-7. De finale was toen al zeker en de laatste poule wedstrijd moesten we tegen het team wat we ook in de finale zouden treffen Activia. We hadden een duidelijke opdracht dat we de meiden van Activia gelijk onder druk wilden zetten en hun niet in het spel te laten komen. Dit lukte geweldig en zo konden we de 3e poule wedstrijd ook met 2-0 winnen. Toen hadden we een pauze en hebben we buiten een heerlijke macaronie gegeten en dat ging er goed in bij de meiden.

18.00 startte de finale en de meiden uit Rijssen waren gebrand om deze finale te winnen. De voorbespreking was ook dat we activia niet in de wedstrijd moesten laten komen en netjes te blijven spelen, want onze tegenstander is verdedigend een erg sterk team. We knalden uit de startblokken en kwamen gelijk met 7-1 voor en we scoorde heel veel punten over het midden! Activia kwam er in deze 1e set helemaal niet aan de pas en rivo stond als een gek te verdedigen en daardoor stond er de 25-10 op de bordjes.

De 2e set hetzelfde hoop je dan op en dat gebeurde ook. We gingen weer geweldig van start en gelijk was het 8-0 voor ons. Activia probeerde vanalles met slimme ballen, maar we pakten echt alles! We liepen snel weg naar 20-7 en uiteindelijk werd het 25-12.

De meiden vlogen elkaar in de armen en er vloeide her en der ook wat tranen.

We hadden vooraf tegen elkaar gezegd dat we 1 doel hadden en dat was Nederlands Kampioen worden en als je dat dan ook haalt dan is dat wel heel erg gaaf om mee te maken!

Mooiste was ook dat alle meiden deze dag een grote bijdrage hebben geleverd en iedereen ook in de finale aan het spelen toe kwam.

We kregen een mooie medaille als aandenken en gingen daarna terug na de bus, om te gaan naar Van der Valk Hotel in Zwolle.  Toen we daar aankwamen stond er aan de muur een bord met onze team foto erop ( dit was natuurlijk super gaaf)

We zijn daarna met 80 man gaan eten daar en het was met 1 woord geweldig. We kregen een heerlijk buffel en daarna ijs!

Rond 22.15 reden we weg van Zwolle naar Rijssen en er werd nog veel gezongen in de bus en ook al waren sommige meiden helemaal kapot, het was een groot feest. Zelfs de mini meiden bleven maar lawaai maken!

Om 23.15 aangekomen in Rijssen, waar ook veel ouders stonden die ons kwamen feliciteren was ook geweldig.

Ik wil bij deze alle sponsors bedanken die ons deze dag hebben gesponserd.

  • 4D architecten
  • Reggeborgh
  • Havi Busreizen
  • Van der Veen Financieel Advies
  • Pedicurepraktijk Pasja
  • Rivo Rijssen
  • Van Losser Installatiegroep

Ook wil ik alle ouders bedanken die alles top hadden geregeld!  Het is vandaag wel weer gebleken dat jullie als ouders ook 1 team zijn en dat maakt het als trainer/coach wel heel gaaf om met deze groep te werken.

 

Foto gemaakt door: Rachel Mollink

Johan

Bandwerk internet- en reclamebureau
Fysiotherapie Koninginneweg

RIVO RIJSSEN IS HAAR SPONSOREN BIJZONDER DANKBAAR

Wanneer alleen het beste goed genoeg is: Bandwerk internet- en reclamebureau