Bandwerk internet- en reclamebureau: de trotse media partner van RIVO Rijssen
Foto bij Eerste overwinning Dames 1

Eerste overwinning Dames 1
maandag 2 okt 2017

Rivo Rijssen Dames 1 behaalt eerste overwinning.

De dames van de Rivo hebben zaterdag hun eerste overwinning geboekt. Het team van Johan Strokap wist tegen VC Zwolle bijna de volle buit te pakken maar moest helaas de laatste set aan de Zwolse dames meegeven.

De eerste set begon zeer voortvarend. Voor het eerst op het eigen centre-court spelen bracht minder spanning dan vooraf verwacht en door een heerlijke serve-serie van de uitstekend spelende Susan Schepers stond het in no-time 6-0. Deze voorsprong kon niet alleen worden vastgehouden maar langzaam maar zeker werd deze zelfs vergroot. Door goed spel, weinig persoonlijke fouten maar vooral een hoge servedruk werd het via 10-3, 18-12 zelfs 22-14. Toen vonden de Zwolse dames het echter welletjes en gaven vooral middels de serve flink tegengas. Vooral passend hadden de Rijssense dames even geen antwoord en uiteindelijk werd het nog billenknijpen in de Reggehal. Na een voorsprong van 24-21 werd het nog 24-23 maar door een voetfout bij de serve was het einde set. Een zucht van verlichting maar vooral heel veel blijdschap. Van de nul af, eerste punt binnen en ga zo maar even door. Vooral mentaal weer een stapje omdat het tot op heden zo lastig was een set winnend af te sluiten.

Op naar set twee, de opdrachten zijn duidelijk en eenvoudig. Doorgaan waar we mee zijn geëindigd. Deze set was Zwolle duidelijk op zoek naar revanche en setwinst. Uitlopen was absoluut niet meer aan de orde maar Rivo speelde zeer geconcentreerd haar wedstrijd. Steeds een kleine voorsprong voor Rivo die halverwege de set opeens werd vergroot van 13-12 naar 19-13. Toen gaf Zwolle opnieuw gas en kwam weer dichtbij maar opnieuw te laat. Via 21-19 en uiteindelijk 25-20wist Rivo haar tweede setwinst van deze competitie bij te schrijven.

Set 3 was qua spelbeeld redelijk een kopie van de eerste twee sets. Direct werd een mooie voorsprong gepakt bij 5-1 die vervolgens mooi intact bleef. Met continue 3-5 punten voorsprong op het telbord speelde Rivo heerlijk vrij-uit. De taken werden goed uitgevoerd, de servedruk bleef op peil en ondanks het massieve blok werd er toch regelmatig gescoord met soms prachtige aanvallen. De setwinst, wedstrijdwinst en het bonuspunt werden middels een mooie 25-18 veilig gesteld.

In de vierde set was het, ondanks de wil om de volle buit in Rijssen te houden, toch een beetje op. De euforie van de winst, de vermoeidheid van de wedstrijd en de concentratie speelde de jonge ploeg parten. Zwolle daarentegen wilde graag een puntje meenemen en pakte direct een voorsprong. Deze gaven ze niet meer weg. Pas in de finale van deze set werd de voorsprong echt groter maar toen sputterde Rivo nog even flink tegen. Na 19-24 werd het nog 21-24 maar een serve fout maakte een einde aan deze wedstrijd.

We zijn blij dat we deze prestatie neer hebben kunnen zetten, veel goede punten om op verder te bouwen. De laatste plek hebben we achter ons gelaten. Volgende week vrij zodat we ons twee weken lang kunnen voorbereiden op een Twentse pot. Timax/Devoko uit Denekamp komt bezoek. Net als wij een ploeg in opbouw. Wie zal verder zijn…..? komt het zien op 14 oktober om 16.30 in de Reggehal te Rijssen