Bandwerk internet- en reclamebureau: de trotse media partner van RIVO Rijssen
Foto bij Rivo wint met strijd tegen Set-Up'65 D2

Rivo wint met strijd tegen Set-Up'65 D2
dinsdag 31 okt 2017

Rivo wint met strijdvolleybal de wedstrijd tegen set-up 65 2

De dames van Rivo Rijssen mochten afgelopen aantreden in Ootmarsum tegen  Set-up65. Deze ploeg heeft een aantal ervaren spelers die op het hoogste podium van Nederland hebben gespeeld en wij zijn juist niet ervaren. Lastig dus. Het advies was gewoon hard werken met elkaar en dan zien waar het schip strand.

Om 15.00 uur klonk het 1e fluitsignaal en er was gelijk veel strijd. We scoorden via Esmee Ter haar en Susan Schepers veel punten en onze servedruk was erg hoog in deze set. We stonden de hele set op voorsprong en gaven dit niet meer weg, ondanks dat het einde van de set nog wel even heel spannend werd.

De 2e set met hetzelfde advies van start, maar Setup begon gewoon stukken beter te spelen. We moesten al snel vluchten in een time out en wissels.

Christa Knol-Peppels die ons vandaag kwam versterken, omdat Birke Kuipers nog niet kon spelen, haalde veel van de grond af maar ondanks dat verdedigende werk kwamen we met  17-11 achter en toen leek er niets meer te halen. De meiden bleven echter gaan voor iedere bal en dat werd beloont waardoor we nog  terugkwamen tot 17-16. Helaas voor ons gaf Set-up 65 nog eens gas en ook de binnen de lijnen gekomen Marije Harbers kon het tij niet meer keren. 1-1 na 2 sets was een terechte stand.

Begin 3e set hielden de ploegen elkaar mooi in overwicht. Vanaf de 10-10 schakelde Set-Up nog eens op en ondanks een mooi blokpunt van Marit Kamans konden we de wedstrijd niet kantelen! Setup speelde de set goed uit en er stond 2-1 op de bordjes.

De 4e set begonnen we gewoon weer op 0-0 en de koppies stonden allemaal goed. Vooraf hadden we getekend voor een puntje maar we kregen het gevoel dat er misschien wel eens meer in zou kunnen zitten. Fleur Timmer scoorde de eerste 3 aanvalspunten voor ons en het begon steeds beter te lopen. Setup bleef echter sterk spelen maar hielden ze ons door een aantal serve-fouten in de wedstrijd. Bij 16-16 kwamen we weer langszij.

Lotte Boerman en Annemiek de Bruin verzorgden steeds beter de pass en daardoor kregen we meer kansen om over het midden te scoren. Liza Mollink en Berith Ter Harmsel konden zo ook hun punten meepikken. Ineens waren alle lange ralley`s voor ons en na een aantal zeer spannende “bigpoints” konden we de set met 25-23 binnenhalen. De scheidsrechters gaven op 23-24 eerst het punt aan Setup, maar de 2e scheidsrechter gaf een netfout aan Set-up en daarmee kwam het laatste setpunt onze kant op!

De eerste 2 punten zijn dus al binnen en we kunnen ons opmaken voor set 5. De meiden waren er helemaal op gebrand om de 3 punten mee te nemen naar Rijssen. Eva Ellenboek begon met een goede serve serie en bracht ons gelijk op een kleine voorsprong, er kwamen steeds langere ralley`s en vaak werden deze beslist in ons voordeel. Setup kwam nog weer terug tot 10-10 en vanaf toen maakte wij het verschil en konden we set met 15-12 binnen harken.

Wat hebben de meiden gestreden en geknokt en alle 12 meiden waren super belangrijk in deze winst en dat maakt mij als trainer/coach extra trots.

We gaan ons deze week weer klaarstomen voor de komende zaterdag en ook dit belooft weer een mooie strijd te worden. De Bevers uit Lemelerveld komen naar Rijssen.

Hopelijk krijg we net zoals tegen Devoko thuis weer veel steun van onze trouwe aanhang, want dat kan ons er op cruciale momenten net door heen slaan. Zaterdag 16.30 in de Reggehal te Rijssen. Be there!