Bandwerk internet- en reclamebureau: de trotse media partner van RIVO Rijssen
"RIVO Rijssen, dat ben ik, dat ben jij, RIVO Rijssen dat zijn wij!"
Foto bij Rivo Dames 1 - Hake Tjoba 1-3

Rivo Dames 1 - Hake Tjoba 1-3
maandag 22 jan 2018

Afgelopen zaterdag stond deze belangrijke wedstrijd in de degradatiezone op het programma. De nummer laatst, Rivo Rijssen, tegen de nummer negen op de ranglijst. Om 16.30 uur werd de eerste bal geslagen in de Reggehal te Rijssen.

De eerste set werd tegen de verwachting in een complete deceptie voor Rivo Rijssen. Na een week van goed trainen lukte het in de deze set totaal niet. De serve liet het volkomen afweten, aanvallend konden we de verdediging van Tjoba niet onder druk krijgen en waar Rivo het liet afweten deed Tjoba weinig fout. Geheel verdiend ging deze set met 10-25 naar de gasten uit Klazienaveen.

Na enkele omzettingen en elkaar duidelijk makend dat we deze set gewoon snel moeten vergeten gaan we in de tweede omloop totaal anders van start. We weten weer te scoren, de serve-druk stijgt en in de passlinie staan we goed te passen. Na 2-0 weten we uit te lopen naar 13-8. Vanaf dat moment stokt het weer, de meiden vergeten te scoren, we stapelen teveel persoonlijke fouten op elkaar en op 18-18 is Tjoba weer naast ons. We kunnen wel bij blijven maar het verschil maken is lastig waardoor de winst wederom naar Tjoba gaat 23-25.

De derde dan maar? We hadden de vorige set al gezien dat we het konden dus opnieuw er voor gaan. Met Marit Kamans voor Berith ter Harmsel op het midden komen we eerst op een 3-7 achterstand. Dan komt Fleur Timmer aan serve en die weet ons in 1 keer naar 12-7 te serveren. Veel rechtstreekse punten maar ook in de ralley zijn we attent, blijven we goed scoren en nu staat ons blok ook prima. Na de serie van Fleur weet good old Arjanne Harbers ook een heerlijke serveserie te maken en lopen we uit naar 19-9. Via 23-12 wordt deze set met 25-15 binnengehaald. Eindelijk lukt het weer eens een set te winnen.

In de vierde set met goede moed verder. En dat lukt. We pakken direct een voorsprong maar kopen nooit echt weg bij Tjoba. E marge beperkt zich tot maximaal 3 punten. Echter is dit wel op 21-18. De setwinst is binnen handbereik. Dan wordt het scoren weer een lastige. We komen er niet voldoende door om de set binnen te halen, we kunnen niet meer scoren en uiteindelijk gaat Tjoba er met de setwinst (22-25) en dus ook de wedstrijdwinst (1-3)  vandoor. We waren er dichtbij maar het mocht helaas niet zo zijn.

Na de wedstrijd hebben we helaas afscheid moeten nemen van Esmee ter Haar. Door aanhoudende en steeds ernstiger wordende rugklachten heeft ze moeten besluiten te stoppen. Een aderlating voor het team maar vooral erg jammer voor Esmee.

Volgende week reizen we af naar Denekamp. We spelen daar om 17.00 uur. Inzet: Een hele grote. Wij willen van die vervelende laatste plek af terwijl Devoko er alles aan zal doen om van die plek af te blijven. De vorige ontmoeting was een zeer terechte overwinning voor ons en uiteraard gaan we voor hetzelfde doel naar de Dorper Esch. Winst!