Bandwerk internet- en reclamebureau: de trotse media partner van RIVO Rijssen
EVEN GEDULD A.U.B.
"RIVO Rijssen, dat ben ik, dat ben jij, RIVO Rijssen dat zijn wij!"

Letten en Spanjaarden bij ERMASPORT Classic
zondag 30 nov 2008

PERSBERICHT,  Almelo 25 November 2008

Letten en Spanjaarden bij ERMASPORT Classic

Extra: Jeugd Oranje – België en Heutink-Pollux – Longa ’59!

De achttiende editie van de ERMASport Volleyball Classic, die op 28 – 29 en 30 december 2008 in Sporthal Windmolenbroek in Almelo wordt gehouden, kent voor het hoofdtoernooi een sterk en evenwichtig deelnemersveld. Naast de Nederlandse toppers, Piet Zoomers/D, kampioen van Nederland, en de huidige koploper ORTEC Rotterdam Nesselande waren ook het Belgische Euphony Asse Lennik en de Franse Bekerkampioen Beauvais Oise al in een eerder stadium vastgelegd. De laatste twee topteams die aan de deelnemerslijst  zijn toegevoegd zijn VK Riga/Lase-R uit Letland en de Spaanse bekerkampioen Ciudad M.A. de SORIA. 

Toernooidirecteur Siny Pots: “SC Espinho, de Portugese winnaar van vorig jaar kan helaas vanwege competitieverplichtingen niet naar Almelo afreizen, maar we hebben meer dan waardige vervangers weten vast te leggen. Allereerst zijn we natuurlijk uitermate tevreden over de deelname van de Nederlandse teams, Piet Zoomers/D en ORTEC Rotterdam Nesselande, maar ik kan u verzekeren dat ook de buitenlandse inbreng dit jaar opnieuw van topkwaliteit is”.    

Het deelnemersveld  

Na jaren afwezigheid is Piet Zoomers-D terug in Almelo. De kampioen van Nederland is ten opzichte van vorig seizoen op een aantal - niet onbelangrijke plaatsen - gewijzigd. Belangrijkste aderlating is het stoppen van routinier en midman Sander Olsthoorn. Verder vertrokken belangrijke krachten als Jeroen Rauwerdink en Jelte Maan. In hun plaats kwamen min of meer onervaren maar wel talentvolle jongens uit Nederland en de Slowaakse spelverdeler Stanislav Sotak. Toch werd met deze gehavende selectie de Super Cup gepakt, dus kwaliteit genoeg in deze ploeg uit Apeldoorn. 

Ook ORTEC Rotterdam Nesselande meldt zich na jaren weer op Volleyball Classic in Almelo . Sportief ging het de club uit Rotterdam de afgelopen jaren voor de wind. Deze eeuw werden al drie nationale kampioenschappen behaald, mede onder aanvoering van trainer/coach Peter Blangé. Sinds vorig seizoen zwaait oud international Ron Zwerver de scepter en dat gaat uitstekend. Zwerver staat momenteel met zijn team ruim aan kop in de Nederlandse competitie. ORTEC Rotterdam Nesselande beschikt dan ook over een prima selectie. Eén van de nieuwelingen is de van D.O.C. Stap Orion overgekomen diagonaalspeler Niels Koomen. Hij was twee jaar geleden nog de beste aanvaller tijdens de Volleyball Classic 2006 in Almelo. In de huidige vorm is ORTEC Rotterdam Nesselande niet alleen de gedoodverfde kampioen van Nederland maar ook de te kloppen ploeg in Almelo.                                                                                                                        

Eén van de buitenlandse ploegen, die zeker ook aanspraak kan maken op de eindoverwinning, is Beauvais Oise uit Frankrijk. De Franse Bekerkampioen en deelnemer aan Champions League was de eerste topploeg die door de organisatie werd vastgelegd. Vorig jaar wilden de Fransen al graag deelnemen maar waren net te laat met hun aanmelding. Dit jaar waren ze ruim op tijd zodat dit profteam uit Noord Frankrijk, met veel nationaliteiten, in Almelo te bewonderen is.                                                                      

Vaste deelnemer van de ERMASPORT Volleyball Classic is Euphony Asse-Lennik uit België. Dit jaar speelt deze Belgische topformatie voor het eerst in Almelo onder aanvoering van spelverdeler Dirk Jan van Gendt, ex Oranje. De Belgen waren vele jaren favoriet in Almelo, speelden veel finale’s maar wisten slechts één keer te winnen. Dit seizoen onderging het team de nodige wijzigingen en de vraag is dan ook hoe de Belgen zich in dit sterkedeelnemersveld staande houden.                                                                                                                                            

De komst van VK Riga naar Almelo geeft, gelet op de historie, een speciaal tintje aan dit toernooi. Zoals bekend hebben jarenlang topteams uit Letland aan ons toptoernooi deelgenomen. Het was in die periode een goed gebruik dat spelers en trainers werden ondergebracht in gastgezinnen in en om Almelo en daaruit zijn veel vriendschappen ontstaan. Bijzonder is dan ook dat de trainers Raimonds Vilde en Udgis Krastins en de manager van het huidige Riga alle drie als speler tijdens de Volleyball Classic in Almelo actief zijn geweest. Omgekeerd heeft een jeugdteam van Aastad Almelo destijds deelgenomen aan een internationaal jeugdtoernooi in de Letse hoofdstad. Maar liefst zes jeugdspelers van Letland, waartegen Aastad destijds speelde, maken nu deel uit van VK Riga. Het is vrijwel het complete Letse nationale team dat tijdens de ERMASPORT Volleyball Classic aantreedt.      

De ploeg die na lang onderhandelen als laatste aan het deelnemersveld werd toegevoegd is de Spaanse bekerkampioen Ciudad M.A. de SORIA. Deze Spaanse volleybalarmada is samengesteld uit een mengeling van Argentijnen, Brazilianen en uiteraard Spanjaarden. Een ploeg ook die bol staat van temperament en een zeer gevarieerd spel laat zien. De verwachtingen zijn dan ook hoog gespannen rondom deze publieksploeg.                                                                                                                      

Interlands Jeugd Oranje      

Naast het hoofdtoernooi zijn er nog een enkele extra wedstrijden gepland. Op de 2e en 3e dag van het de ERMASPORT Volleyball Classic speelt Jeugd Oranje (meisjes) ter voorbereiding op de Europese Kampioenschappen in eigen land (4-9 april in Rotterdam) twee oefeninterlands tegen het sterke België. In Jeugd Oranje zitten enkele speelsters uit onze Regio, oa. spelverdeelster Tess van Piekartz van Set Up’65.                                                                                                                          

Heutink/Pollux  / Longa ´59                                                                                                         Volgend jaar gaat het topvolleybaltoernooi verhuizen naar de IISPA (Internationale Indoor Sporthal Almelo) naast het stadion van Heracles Almelo. De editie 2008 wordt het afscheidstoernooi in Sporthal Windmolenbroek en daarom heeft de organisatie gemeend iets extra’s te moeten doen. De damesteams van Heutink-Pollux en Longa’59 spelen in dit kader op de finaledag van de ERMASPORT Volleybal Classic een wedstrijd, waarin zij uitmaken wie het jaar 2008 afsluit als de sterkste in het oostelijke damesvolleybal.

Al met al biedt de ERMASPORT Volleyball Classic 2008 drie dagen topvolleybal, voor elk wat wils. Heren, dames en jeugd(top)volleybal en allemaal kwaliteit van de bovenste plank.

Programma

Op 28 december zal de openingswedstrijd om 10.30 uur worden gespeeld tussen VK Riga en Ciudad Soria. Op 29 en 30 december beginnen de wedstrijden om 11.00 uur.

De halve finale’s vinden de 2e dag plaats om 16.30 en 18.30 uur.

De finale van de ERMASPORT Volleyball Classic is op 30 december om 19.00 uur.

Kaartverkoop

De kaartverkoop voor de ERMASPORT Volleyball Classic is inmiddels van start gegaan. Meer informatie vindt u op www.ermaclassic.nl. Natuurlijk kunt u ook telefonisch inlichtingen vragen bij Henk Koers, tel. 0546- 822 781

 

Actie

Na afloop van het topvolleybal toernooi kunnen alle betalende toeschouwers hun toegangskaart inleveren. Er worden 100 kaarten uitgeloot en deze winnaars mogen één dag gratis komen kijken naar de ERMASPORT Volleyball Classic 2009

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Siny Pots, voorzitter van de ERMASPORT Volleyball Classic.

Telefonisch 0546 – 865 787 of 0622 -  796 190, via e-mail pers@ermaclassic.nl of org@ermaclassic.nl

Voor inlichtingen en programma: www.ermaclassic.nl

 

Bandwerk internet- en reclamebureau
Fysiotherapie Koninginneweg

RIVO RIJSSEN IS HAAR SPONSOREN BIJZONDER DANKBAAR

Wanneer alleen het beste goed genoeg is: Bandwerk internet- en reclamebureau