Bandwerk internet- en reclamebureau: de trotse media partner van RIVO Rijssen
EVEN GEDULD A.U.B.
"RIVO Rijssen, dat ben ik, dat ben jij, RIVO Rijssen dat zijn wij!"

Rivo moet het dit seizoen zonder prijzen stellen
vrijdag 17 okt 2008

Rivo moet het dit seizoen zonder prijzen stellen

Tubantia: vrijdag 17 oktober 2008

 

Het kon niet óp in de afgelopen jaren voor de volleyballers van Rivo.

De ploeg van trainercoach Henk Goor won de dubbel. Niet alleen vorig seizoen, maar ook het jaar daarvoor. Twee keer achter elkaar werd Rivo kampioen en werd de regionale beker gewonnen. Dit seizoen zal Rivo geen prijs pakken. Dat staat volgens Goor vast. In de tweede divisie zijn de tegenstanders van een beter niveau en in de strijd om de beker spelen de Rijssenaren geen rol meer. Rivo moest al in de eerste pouleronde de witte vlag hijsen.

De bekerduels in het toernooi met Flash, Apollo 8 en Alterno waren niet meer dan nuttige testcases voor de competitie. Daarin wil Rivo goed meedraaien. Niets meer en niets minder. ,,We hebben enkele jaren geleden met de club een stappenplan opgezet. Het einddoel daarvan was in de top van de regiodivisie mee te gaan doen. We zijn nu al verder. Het is niet realistisch te verwachten dat we ook in de tweede divisie om de titel meedraaien. We willen goed spelen en hopen op een plek in de middenmoot", zegt Goor. 

De progressie in Rijssen bleef niet onopgemerkt. Meerdere spelers zijn door andere clubs gepolst. Maar Rivo heeft iedereen binnenboord kunnen houden. ,,Het was te verwachten dat aan onze spelers getrokken zou worden. Maar we hebben halverwege vorig seizoen goede afspraken met elkaar gemaakt. Mits we kampioen zouden worden, zou iedereen blijven. Er was nog één twijfelaar, maar ook die heeft zich aan de afspraak gehouden."

Goor is blij dat de groep intact is gebleven. Maar met alleen dezelfde spelers als vorig seizoen redt hij het niet. De trainer wil de selectie vergroten. Dertien gelijkwaardige spelers is zijn ideaal. Daar wordt nu aan gewerkt. Er zijn enkele talenten uit de jeugd die de potentie hebben het niveau van de tweede divisie te halen. ,,Midspeler Sjoerd Wessels zit er het dichtst tegenaan. Hij kan die stap het snelst maken."

Maar met alleen Wessels als nieuwe volwaardige eerste teamspeler is Goor er niet. ,,De groep moet nog iets groter worden. In de breedte moet je in de tweede divisie sterker zijn."

Rivo is het seizoen in de nieuwe competitie niet slecht begonnen. De promovendus won twee van de eerste drie wedstrijden. Van Hovoc en Avance werd respectievelijk met 4-0 en 3-1 gewonnen. Alleen tegen Energo stapte Rivo als verliezer van het veld. De Rijssenaren trokken met 3-2 aan het kortste eind. "Onnodig. We stonden met 2-1 voor en hadden met 3-1 of 3-2 kunnen winnen. In beide sets hebben we voorgestaan." Niettemin is elf punten na drie duels niet gek. Maar Goor wil aan die eerste wedstrijden geen verregaande conclusies verbinden. Hovoc en Avance zijn volgens hem geen hoogvliegers in deze competitie. ,,De moeilijkste tegenstanders komen nog. We gaan nu een zware maand tegemoet. Daarna weten we meer."

 

Van der Veen Financieel Advies
Fysiotherapie Koninginneweg

RIVO RIJSSEN IS HAAR SPONSOREN BIJZONDER DANKBAAR

Wanneer alleen het beste goed genoeg is: Bandwerk internet- en reclamebureau