Bandwerk internet- en reclamebureau: de trotse media partner van RIVO Rijssen
EVEN GEDULD A.U.B.
"RIVO Rijssen, dat ben ik, dat ben jij, RIVO Rijssen dat zijn wij!"

NeVoBo steunt onderzoek naar springersknie
zaterdag 12 apr 2008

NeVoBo steunt onderzoek naar springersknie
Publicatiedatum: 1 april 2008
  springersknieIn het seizoen 2008/2009 wordt de effectiviteit van een alternatieve behandeling voor de zogenaamde springersknie onderzocht. De NeVoBo ondersteunt dit onderzoek. Een springersknie is een pijnlijke blessure aan de knieschijfpees die ook wel jumper’s knee wordt genoemd. Helaas is er nog weinig bekend over het ontstaan van deze blessure en hoe deze het beste voorkomen of behandeld kan worden. Terwijl de blessure ontzettend veel volleyballers en andere sporters treft! Veel volleyballers blijven er jaren mee kwakkelen. Vaak kunnen ze met pijn en moeite blijven volleyballen maar in veel gevallen zijn ze toch genoodzaakt uiteindelijk te stoppen met sporten.

De onderzoekers
Binnen het Centrum voor Sportgeneeskunde van het Universitair Medisch Centrum Groningen wordt daarom onderzoek gedaan naar de oorzaken, het voorkomen en de behandeling van de springersknie. Samen met sportartsen en bewegingswetenschappers uit Maastricht en Amsterdam voeren zij het grootste nationale onderzoek ooit uit rondom de springersknie. Het onderzoek wordt uitgevoerd in samenwerking met de Nederlandse Volleybal Bond en Nederlandse Basketbal Bond onder de naam TOPGAME.

Het onderzoek
Tijdens dit onderzoek zal een groot aantal proefpersonen tussen de 18 en 35 jaar met een springersknie behandeld worden. Vervolgens worden zij gevolgd om het effect van de behandeling te controleren. Deelnemers krijgen onder andere drie gratis behandelsessies en zullen vooraf onderzocht worden door een sportarts. Ze hoeven thuis geen oefeningen te doen en kunnen gewoon blijven sporten (als de blessure dat toelaat). De therapie heeft weinig tot geen bijwerkingen en er is geen medicatie bij nodig. Deelnemers maken kans op leuke prijzen en natuurlijk op verbetering of zelfs genezing van de springersknie.

Deelname aan het onderzoek
Binnenkort start de werving van de deelnemers en zullen volleyballers van 18 tot 35 jaar een uitnodiging van de NeVoBo krijgen om een vragenlijst in te vullen. Via deze vragenlijst worden sporters met een vermoedelijke of vastgestelde springersknie uitgenodigd om mee te doen aan het onderzoek. Met het onderzoek zal een stap in de goede richting worden gemaakt wat betreft het voorkomen en genezen van de springersknie.

Meer informatie
Als u nog vragen heeft, kunt u contact opnemen met Tanja Krieger ( krieger@nevobo.nl  of 030 7513 603). U kunt ook contact met haar opnemen om iemand met een springersknie voor het onderzoek op te geven. meer info.
Van der Veen Financieel Advies
Fysiotherapie Koninginneweg

RIVO RIJSSEN IS HAAR SPONSOREN BIJZONDER DANKBAAR

Wanneer alleen het beste goed genoeg is: Bandwerk internet- en reclamebureau