Bandwerk internet- en reclamebureau: de trotse media partner van RIVO Rijssen
Foto bij Rivo met 2 teams op finale NOJK 18 maart

Rivo met 2 teams op finale NOJK 18 maart
vrijdag 24 feb 2017

Rivo Rijssen met 2 teams na de finale van de NOJK op 18 maart

Na weken van training en een oefenpotje tegen WebtonHengelo eindelijk de halve finale NOJK spelen met de CMV meiden (C3) in Houten, wat werd het een mooie dag! De poulewedstrijden werden gespeeld tegen Reflex Kampen, Flamingo’s ’56, SP Orion en HLB Van Daal. Onze eerste wedstijd begonnen we gelijk goed, als een raket uit de startblokken, sterk serverend en tegenstander geen moment in de wedstrijd laten komen, 25-5 en 25-7 gewonnen. Daarna wachtte de op papier sterkste tegenstander Flamingo’s ‘56, met een boomlange aanvalster in de gelederen. Het begin verliep stroef en kwamen op achterstand maar de meiden bleven goed spelen, eerste set 25-23 en tweede relatief makkelijk naar een 25-19 winst. Derde wedstrijd tegen Orion, in het begin liepen we snel uit naar een comfortabele voorsprong van 6 punten en dit hielden we de hele set vast, stand 25-19. Nu nog één set winnen en de kruisfinale was bereikt. Het team bleef echter vol geconcentreerd spelen, niet van de wijs te brengen en de tweede set erg sterk spelend naar setwinst 25-15. Voor aanvang van de laatste poulewedstrijd de koppies bij elkaar en de flow erin houden, dat werkt wel bij deze meiden, HLB Van Daal werd set 1 met 25-18 verslagen. Set 2 liepen we snel uit naar een voorsprong van 20-13, wissels erin en de toch nog spannend wordende set gewonnen met 25-22. Daar sta je dan als coaches met je team in de kruisfinale, wie had dat van te voren kunnen bedenken. Het scenario was van te voren al redelijk bepaald, Webton of Sliedrecht hadden de meeste kansen in de poule die we zouden kruizen, uiteindelijk werd Sliedrecht nr. 2 in de poule en daarmee onze tegenstander. Sliedrecht, een taai team hadden we gezien maar door ons eigen spel te spelen lagen er voldoende kansen. Na een peptalk met het hele team de koppies strak in het veld en de reserves zongen hun longen uit hun lijf, wat een mooie sfeer! Met een ijzersterk serve en fantastisch spel kwamen we een riante voorsprong en gaven dit niet meer uit handen, 25-11, het was gewoon genieten langs het veld, het zou toch niet? Set twee verliep net zo mooi, prachtige rally’s en mooie scores leiden tot een setwinst van 25-13, finale bereikt….

Een teamprestatie van jewelste, in en naast het veld hebben de meiden het super gedaan! Floortje, Kim, Katijn, Nina, Lois, Lieke, Noa en Noor, complimenten ! Rhode, je aanmoedigingen op afstand hebben geholpen, net als de aanwezigheid en support van de helaas zieke Eva. Ouders dank voor jullie aanmoedigingen, op naar de finale op 18 maart en ook dat word vast een mooie dag.

Afgelopen zaterdag reisden we met de MA van Rivo om half 7 ‘s morgens af naar Meijel in Limburg voor de halve finale van de NOJK. We hadden er allemaal super veel zin in en hoopten natuurlijk door te gaan naar de finale!

We zaten in een poule met Flamingo’s 56 en Ledub. De eerste wedstrijd tegen Flamingo’s startten we niet super. We haalden nog niet ons eigen niveau, maar we zorgden er wel voor dat we deze wedstrijd met 2-0 wonnen. De 2e poule wedstrijd speelden we tegen Ledub. De 1ste set begonnen we gelijk sterk, we speelden ons eigen spelletje en zorgden ervoor dat Ledub niet veel kon scoren. We moesten ervoor zorgen dat we dit de 2e set vast konden houden. We zwakten wel iets af maar ook deze wedstrijd wonnen met 2-0. Dit zorgde ervoor dat we de 1ste plek in onze poule hadden en we moesten kruizen tegen de nummer 2 van de andere poule. Dat betekende dat we tegen HHC moesten. In deze wedstrijd lieten we een goede pot volleybal zien, we verdedigden goed en maakten het af aan het net. Het was een spannende wedstrijd maar ook deze wedstrijd wonnen met 2-0!!

Om door te gaan naar de finale moesten we nog 1 wedstrijd winnen! Deze wedstrijd speelden we tegen Volley Tilburg. In deze wedstrijd merkten we wel dat we al 3 wedstrijden in de benen hadden. Maar iedereen was gedreven om de wedstrijd te winnen voor de finale. En dat deden we ook. We wonnen met 2-0 en dat betekent dat we ongeslagen naar de finale gaan op 18 maart!

Meisjes B moest aantreden in Ootmarsum. We zaten in een poule van 3 en we speelden vs Olhalco en VCZ. De beide wedstrijden werd er redelijk gespeeld en wonnen we gemakkelijk en konden ons gaan opmaken voor de 1e kruis finale vs Devoko uit Denekamp. Voor mij als coach bijzondere pot, omdat ik de meiden uit Denekamp ook ken. We speelden een erg goede pot volleybal en Devoko maakte er een mooi gevecht van. We stonden wel beide sets voor, maar de ralley`s waren erg mooi en gelukkig wonnen we de wedstrijd met 2-0 in sets en konden ons daardoor gaan opmaken voor de laatste kruiswedstrijd vs Emmen95. Emmen bleek al deze dag te beschikken over een heel erg sterk team! Voor de wedstrijd nog even de opdrachten doorgenomen, maar dit pakte in de 1e set niet goed uit. We werden volkomen weg geserveerd en met 25-14 leek het erop of we geen enkele kans zouden krijgen. De 2e set advies was om te blijven knokken en te gaan en niet op te geven. We kwamen weer dik achter en bij 15-6 leek het over te zijn. Vanaf dat moment begon ook Emmen wat meer zenuwen te krijgen en kwamen we terug. We kwamen 24-20 achter en het werd zelfs nog 24-23, maar toen maakte Emmen het beslissende punt.  9e van Nederland is ook een knappe prestatie!