Bandwerk internet- en reclamebureau: de trotse media partner van RIVO Rijssen
"RIVO Rijssen, dat ben ik, dat ben jij, RIVO Rijssen dat zijn wij!"
Foto bij Derby MB1 in Enter

Derby MB1 in Enter
maandag 31 okt 2016

29-10-2016 was een pot waar de meiden naar uitgekeken. We speelden in Enter tegen Holyoke. De meiden kenden elkaar allemaal van school en volgens mij zijn er ook nog wat vriendinnen bij elkaar. De strijd werd vooraf al begonnen en beide teams wouden de punten halen in de race richting de topklasse. Bij het inslaan bleek al dat de lange meiden uit Enter met veel meiden rond de 1m80 veel lengte en power hadden. Van beide kanten werden er veel harde ballen op de grond gepomt en wouden beide teams niet voor elkaar onder doen.

De 1e set starte we en beide teams bleven bij 6-6 bij elkaar. Na een serve serie pakte we een voorsprong van 6 punten. De Tribune was al helemaal vol gelopen met mensen uit Enter en Rijssen en daardoor kwam er steeds meer sfeer in de sporthal.  We konden met de serve niet precies doen wat we normaal deden, omdat we niet heel veel ruimte met de serve hadden, maar toch wel knap dat we in de hele wedstrijd geen enkele voetfout maakte ( moet er bij zeggen een voetfout had een lekkere taart gekost, maar jammer genoeg geen taart deze keer) We speelden de 1e set echt geweldig spel en zeker ons side out spel was nagenoeg perfect! We wonnen de 1e set met 25-10 en vooral de passlijn uit enter had het heel zwaar!

De 2e set koppen bij elkaar en lekker doorgaan waar we bleven. We hadden duidelijke afspraken over de serve en de aanval en deze werd vandaag echt geweldig uitgevoerd door alle meiden!!

We kwamen gelijk ook voor in set nummer 2 en liepen steeds verder weg van holyoke. De ene aanval was soms nog mooier dan de andere en de PL van Holyoke hakte erop de buitenkant ook paar harde aanvallen in, maar de set ging met 25-16 naar ons.

De 3e set  wat wissels en daaruit blijkt gewoon, waarom we zo sterk zijn. Het maakt niet uit wie er in het veld stond het spel niveau zakte geen moment en daardoor heb je steeds frisse meiden in het veld staan en dat maakt het als coach wel een extra luxe!

Eigenlijk was de 3e set hetzelfde beeld als set 2 en kwam Holyoke wel her en der met een harde aanval, maar kwamen ze niet onder onze druk uit van de serve! We wonnen ook de 3e set met 25-17 en daardoor hadden we de winst van de wedstrijd binnen, maar we wouden natuurlijk ook de 4e set winnen en deze set merkte je dat het verzet van holyoke was gebroken en er bij ons geen enkele bal meer op de grond viel. We liepen ver weg en wonnen de set met 25-7.

We hebben vandaag een ongelofelijk mooi niveau neergezet en dat beloofd wat voor de rest van de competitie. Dat alle 11 meiden dit niveau konden halen, wist ik al van de trainingen, maar het is wel super mooi dat dit er zaterdag ook echt uit kwam. Ook de 3 meters scoorde we zaterdag veel punten mee en dat gaat ook steeds beter.

Er was veel publiek uit rijssen gekomen en onze dank voor jullie support elke week.

Aankomende week weer heerlijk trainen en dan aankomend weekend spelen we vs Vrivo uit Vriezenveen. Bij de uitwedstrijd hadden we een zware pot en kwamen we goed weg met 5 punten.