Bandwerk internet- en reclamebureau: de trotse media partner van RIVO Rijssen
EVEN GEDULD A.U.B.
"RIVO Rijssen, dat ben ik, dat ben jij, RIVO Rijssen dat zijn wij!"

Dames Rivo Rijssen blijven in 2e divisie
woensdag 7 mei 2008

Sport in Twente; 7-05-2008
door Wilfred Robaard

Dames Rivo Rijssen blijven na close game in tweede divisie

ELST – Het is 21.40 uur op een warme woensdagavond in mei (de zevende op precies te zijn) wanneer een groep in mooi Oranje geklede shirts een feestje viert in sporthal De Helster. Die groep draagt de naam van Rivo Rijssen (en draagt deze naam ook op voortreffelijke wijze uit) en heeft zich bij deze subtropische temperaturen letterlijk in het zweet gewerkt om de plaats in de tweede divisie te behouden. Dank zij de 3-1 zege bij Gemini (dat gebeurde in een close game) werd het volleybal seizoen in de tweede divisie in ieder geval weer met een seizoen verlengd. Daarmee werd eens te meer duidelijk dat het volleybal in Rijssen enorm leeft en dat er ook heel veel talent is. Dat talent scoorde in de reguliere competitie 45 punten. Normaal gesproken ben je dan lang en breed veilig. Maar Rivo niet. Het moest twee promotie/degradatiewedstrijden spelen en pakte nog eens zes punten. 51 punten verzamelen en dan ben je pas veilig. Dat zou enerzijds een plaats in het Guiness Book of Records verdienen, maar het is anderzijds eigenlijk te gek voor woorden.

De wedstrijd op zich verdient niet het predicaat hoogvlieger, maar kende toch de nodige mooie momenten. En de sfeer op de tribune? Die was otje pietje en helemaal in het voordeel van Rivo dat het huisorkest vanuit Rijssen meenam en een enorme steun voor de speelsters is. Zelfs de sympathieke speelsters van Gemini genoten er zichtbaar van. En van een grapje houden de h.h volleybaliefhebbers bestaande uit spelers van het eerste herenteam (zaterdag 24 mei om 16.30 uur staan zij in de Spilbroekhal in Neede in de bekerfinale tegen Favorita uit Dinxperlo) ook wel want op een gegeven werd eerst gevraagd waar de muziek bleef en vervolgens werd ook nog een deel van de Rivo ploeg voorgesteld aan het publiek. Het was goed vol in sporthal De Helster waar ook Anne Britt Kneijnsberg (geboren in Huissen, in ieder geval twee keer kampioen van Nederland met Arke Pollux in 1998 en 1999) en Henriëtte ter Stege (oud speelster van Pollux en afkomstig uit Rijssen) de wedstrijd bekeken. De derde volleybaltroef zat op de bank bij Gemini: Claudia van Thiel, oud international en in op 3 mei 1997 met VVC Vught kampioen van Nederland geworden door te winnen van Etiflex Ommen. Ook maakte ze deel uit van de Olympische ploeg die naar Atlanta ging in 1996. Haar mannelijke collega van Rivo Rijssen heet Marcel Veeneklaas. Die vertelde over de wedstrijd het volgende: “dit is zwaarder dan een kampioenswedstrijd”. Over de slotfase van de competitie zei hij dit: “We hebben veel geleerd en ervaring opgedaan”. En dan komt de finale in Elst, bijgewoond door een flinke afvaardiging van Rivo: de setstanden: 16-25, 26-24, 21-25 en 24-26 (aanvoerster Arjanne Jansen maakte het beslissende punt vanaf de linkerkant op heel fraaie wijze). En dan te bedenken dat Leonie Velten nog ontbrak. Volgens inside information is de speelster uit Enter in iedere set goed voor vijf-zes punten. Wat mij tijdens de wedstrijd opviel is dat Rivo niet echt afhankelijk is van één of twee speelsters. Iedere speelster leverde op haar manier een mooie bijdrage. Dat zie ik makkelijk terug in mijn aantekeningen want bij een mooie actie zet ik het rugnummer van de speelster erachter. Ik heb heel wat verschillende cijfers opgeschreven.

Rivo is dus nu het komende seizoen met de dames en de heren vertegenwoordigd in DE LANDELIJKE TWEEDE DIVISIE. De heren van Rivo, toen nog met Gerrit Webbink speelden in de midden jaren zeventig twee seizoenen in de tweede divisie.

Maar wat is nu het grote succes van Rivo Rijssen? De club zit organisatorisch goed in elkaar, heeft de financiële steun van de nodige middenstanders (denk bijvoorbeeld aan de busjes die zorgen dat de speelsters hun uitwedstrijden probleemloos kunnen afleggen) en het systeem binnen de club dat iedere speler/speelster van 14 en ouder een taak binnen de club. Op deze manier bouw je aan een structuur die de basis vormt voor een gezonde en goed geleide vereniging.

***** En dan nog even dit: de wedstrijd tussen Gemini en Rivo Rijssen werd ook bekeken door de oma Webbink (de grootmoeder van ondermeer Els), 82 lentes jong en gezond van lijf en leden. Haar advies voor de jeugd: kijk niet teveel televisie en ga lekker volleyballen. Een beter promotie voor de sport kun je niet maken.

 

Van der Veen Financieel Advies
Bandwerk internet- en reclamebureau

RIVO RIJSSEN IS HAAR SPONSOREN BIJZONDER DANKBAAR

Wanneer alleen het beste goed genoeg is: Bandwerk internet- en reclamebureau